28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Tahir Elçi’ye Sıkılan Kurşun, Geleceğimize Sıkılmıştır”


Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

 

Tarih : 1 Aralık 2019 Pazar 00:54   Okunma : 385

Baroların ve avukatların Türkiye’de adalet sistemindeki aksaklıklara, avukatlara yönelik giderek artan gözaltı ve tutuklamalara dur diyebilmek ve adil yargılama hakkı için her ay bir ilde gerçekleştirdiği adalet nöbeti bu kez, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilişinin 4. yılı anısına Diyarbakır Adliyesi önünde tutuldu. Adalet nöbetine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro başkanları ve avukatlar,  Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını talep ettiler.

Baroların İstanbul’da başlattığı, daha sonra Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli ve Artvin Baroları öncülüğünde tutulan adalet nöbeti bu kez Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Adalet nöbetine Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, TBB Delegemiz Av. Levent Demir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, Artvin, Aydın, Batman, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, YalovaBaro Başkanları ve çok sayıda avukatın katılımıyla gerçekleşti.Adalet nöbetine çevredeki vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Burada konuşma yapan Baro BaşkanıYeşilboğaz, “Bundan dört yıl önce yine kurşun gibi havada buradaydık. Yüzbinlerle beraber, sevgili barış elçisi dostumuz, değerli Başkanımız Tahir Elçi’yi yine uğurlamak için buradaydık. Dört yıl sonra bir arpa boy yol alınmadan bir adalet nöbetinde sevgili başkanımız Tahir Elçi’yi bir kez daha anıyoruz.  Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun, sadece bir insana sıkılmamıştır. Geleceğe, umudumuza, inancımıza sıkılan bir kurşundu. Ama o cenazenin ardında yürüyen kilometrelerce insan kuyruğunu gördüğümüzde; umudu, inancı olan insanları asla öldüremeyecekleri bir kez dahaanlaşılmıştır” dedi.

“BASKIYI GETİRMEYE ÇALIŞANLAR, YARGIDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Ülkeye hukuksuzluğun getirilmeye çalışıldığını ifade eden Yeşilboğaz,“Birilerinin söylediği gibi, bu ülke yargıda altın çağını yaşıyor. Doğru söylüyorlar. Bu ülkede gerçekten yargıda altın çağını yaşıyor. Ama kimler için? Bizler gibi emekçi, inançlı, geleceğe umutla bakan, barışı, demokrasiyi, birlikte yaşama kültürünü içselleştirmeye çalışan insanlar için değil. Bu ülkeye baskıyı, zulmü, faşizmi getirmeye çalışan insanlar için, kendi bekalarını, iktidarlarını sürdürmek için kurmuş oldukları hukuk sistemi, gerçekten altın çağını yaşıyor. Hep birlikte barışı, demokrasiyi, birlikte yaşamayı, insanların hukukun üstünlüğüne olan inancını kaybetmemesi için şehir şehir geziyoruz.

“KURUMLARA YAPILAN OPERASYONLAR SİYASİDİR”

Ülkemizde doğamız talan ediliyor. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın haklarına saldırılar oluyor. Aynı zamanda kurumlarımıza da saldırılar oluyor. Temel insan hak ve özgürlüklerde en temel hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımız, elimizden alınmaya çalışıyor. Kurumlara yapılan operasyonların birçoğunun siyasi olduğunu görüyoruz. Bu ülkede yargı siyasallaştı derken, siyaset yargılaştı. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ama biz inanan insanlar, gerçek hukuku bu ülkeye getireceğiz. Umudumuz hiçbir zaman sönmedi, sönmeyecek” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  TAHİR ELÇİ, DİYARBAKIR, DİYARBAKIR BAROSU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA