19 Nisan 2024 Cuma


16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ  
 
     
   

Özyiğit “Yenişehir’de Sanatın Ve Sanatçının Yanındayız”


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tiyatro sanatçısı Başak Karatepe tarafından organize edilen ‘Sanat İyileştirir’ paneline katıldı.

 

Tarih : 19 Aralık 2019 Perşembe 20:40   Okunma : 507

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tiyatro sanatçısı Başak Karatepe tarafından organize edilen ‘Sanat İyileştirir’ paneline katıldı. Yenişehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından desteklenen panelin açılışında konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir'in kültürün ve sanatın başkenti olması için gerekli altyapıya ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak “Yenişehir’de sanatın ve sanatçının yanındayız” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Yazar Hamit İzol, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği Başkanı ve Yazar Fazıl Tütüner, Gazeteci-Yazar Mirza Turgut, Gazeteci-Yazar Cemal Karakaya ve Gazeteci-Yazar Abidin Yağmur’un konuşmacı olarak katıldığı panel Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panelin açılış konuşmasını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Sanat dostlarıyla bir araya gelmekten ötürü mutlu olduğunu belirten Başkan Özyiğit, konuşmasında Yenişehir’de sanatçıların yetiştiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Şuana kadar sanat okullarımıza 1350 çocuk ve genç sanat branşlarına kayıt yaptırdı. Gençlerimizi sanata yönlendiriyoruz. Hep birlikte çaba gösterirsek istediğimiz hedefe ulaşırız. Sanatın zarafeti ve incelikleriyle buluşturulmadan; insanı hoşgörülü, saygılı ve zarif kılabilmenin mümkün olmadığını kabul etmek gerekir. Sanat ruhu iyileştirir, ruh sağlığı iyi olan bir toplumda da sorun olmaz diye düşünüyorum. Onun için sanatın iyileştirici gücünü kullanmamız gerekiyor. ”

“SANATÇILARI SANAT ALANLARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

Yaptığı konuşmada Yenişehir’in halkını sanat alanlarına teşvik ettiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Biz yola çıkarken hep söylediğimiz şey şuydu; ‘Biz Yenişehir’i sanatın başkenti yapacağız’ dedik. Bunun için de çaba sarf ediyoruz. Kentimiz böyle bir fiziki altyapıya sahip, potansiyel olarak da Yenişehir güçlü. Fiziki mekânlarımız ve insan altyapımız var bizimde bunları buluşturmamız gerekiyordu nitekim bunu yapıyoruz. Sanatçıları sanat alanlarıyla buluşturuyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak yapılan her doğru işin yanında olacağız ve destekleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

YENİ YILDA ‘YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ’ BAŞLAYACAK

Yeni yılda alanında uzmanlaşmış ve uluslararası alanda başarı yakalamış isimleri Yenişehir halkıyla bir araya getireceklerini söyleyen Özyiğit,  “Yeni yılda ‘Yenişehir Söyleşileri’  adıyla alanında öne çıkmış, uluslararası alanda başarısı olan insanları Yenişehir’e davet ederek hemşehrilerimizle buluşturacağız.”dedi.

'Sanat İyileştirir' projesi kapsamında çıkarılan kitaptan elde edilecek gelir maddi imkanı olmayan çocuklara sanat eğitimi sağlanması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak. Proje ile aynı zamanda atanamayan eğitimciler tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına sanat eğitimi verilecek. Panelin sonunda Başkan Özyiğit, panelistlere birer plaket verirken panelin düzenleyicisi tiyatrocu Başak Karatepe ise katkılarından dolayı Özyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.






Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA