26 Nisan 2024 Cuma


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Iraklı Yatırımcı MTOSB’de Yatırım Avında


Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 14:20   Okunma : 537

Ortadoğulu yatırımcılar; yeni iş fırsatları, yatırımlar için Türkiye’yi çekim merkezi olarak görmeye devam ediyorlar. Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti. MTOSB Konferans Salonunda MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TISİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt ve bölge sanayicileriyle bir araya gelen Iraklı iş insanları gerçekleştirilen sunum eşliğinde bölgenin yatırım olanakları hakkında bilgi aldılar.

Toplantıda konuşan TISİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt, Mersin’de Iraklı iş insanlarıyla buluşmuş olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. Kardeşten öte birlikteliğimiz var. Dış güçler bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Bizler kardeşiz. Birbirimize her daim muhtacız.” dedi.

“MERSİN’DEN DÜNYAYA AÇILIN”

Mersin’in yatırım açısından oldukça cazip bir kent olduğuna işaret eden Akkurt, şunları söyledi:

 “Mutlaka Mersin’i hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Mersin limanından dolayı lojistikte, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgeleriyle ticarette, 321 km sahil şeridiyle turizmde, verimli topraklarıyla tarımda, yaylalarıyla yayla turizminde, ören yerleriyle kültür turizminde önemli bir kent. Sizlerin bu güzellikleri çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Buradan güzel sonuçlarla ayrılmanızı temenni ediyoruz. Gelin Mersinimizin güzel insanlarıyla kaynaşın, yatırım yapın. Küçük bir yerde değilde, Mersin’den dünyaya açılın. Bize bu bulaşmayı sağlayan MTOSB yönetimine teşekkürlerimi sunarım.”

“YATIRIMCILARIMIZI BÖLGEMİZE YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ”

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, komşu ülkenin iş insanları ile MTOSB’de bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin sanayiyi kucaklamış, belirlediği kriterlerle, sanayicinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sağlayan bölgelerden oluştuğunu dile getiren Tekli, şunları kaydetti:

“Mersin’de 4 tane faal Organize Sanayi Bölgemiz var. 6 tanede yapılma aşamasında. Toplamda 10 tane sanayi bölgemiz oluşacak. Organize Sanayi Bölgemizde toplamda 3 bölgenin kontrolü bizim tarafımızdan sağlanıyor. Yaklaşık 233 parselimiz bulunmakta. Bunun 23 tanesi yabancı yatırımcı. Bölgemizde 14 değişik sektörde faaliyet gösterilmektedir. Türkiye’nin en büyük birinci limanı konumuna gelen Mersin limanına yakınlığımız nedeniyle bölgemize yapılan yatırımlar her geçen gün artmaktadır. Şuan 3. Organize Sanayi Bölgemizin parsellerinin tahsisatı bitim aşamasında. Alt yapılar sene sonunda bitecek olan bölgemize yılsonuna kadar kampanya başlattık. Son 2-3 parselimiz var. Yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından, ağaç sanayiinde Irak’a da ihracat gerçekleştiren Yıldız Entegre firmasının üretim fabrikası ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.






Paylaş :
Etiketler :  MTOSB, TSİAD, YILDIZ ENTEGRE, MERSİN LİMANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA