25 Nisan 2024 Perşembe


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Mezitli’nin Miniklerinden Engellileri Anlama Dersleri


Bu yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası kapsamında Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evinin minikleri empati programı düzenledi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2020 Cuma 13:46   Okunma : 397

Öğretmen ve minikler evlerinde engellilerin sürdürmek zorunda oldukları hareketleri yapmayı deneyerek, engelli yaşamının zorluklarını göstermek istedi. Minik öğrenciler ve öğretmenler ayakları ve ağızlarıyla yazı yazmaya ve resim yapmaya çalıştı. Yaşadıkları deneyim sonrası duygularını dile getiren minikler, engellileri daha iyi anladıklarını söylediler. “Engelli olmak çok zor. Ağzımda kalem varken yazı yazmaya çalışmak resim yapmaya çalışmak çok zor. Çok zorlandık. Dişimiz, ayak parmaklarımız ağrıdı. Görme engellilerin durumu da çok zor. Onları trafikte ya da yaya geçidinde gördüğümüzde yardımcı olmamız gerekiyor” dediler

Ellerini kullanmadan ya da gözleri tülbentle kapatarak, resim çizme denemesi yapan okul öğretmenleri de son derece zorlandıklarını ifade ettiler. Engelliler haftası dolayısı ile hazırladıkları videoda işaret dili ile duygularını dile getiren öğretmenler yayınladıkları mesajda, “Engelleri başarmanın en iyi çözümü anlamaktır. Hayatı ve sevgiyi paylaşmak için engel yok. Sadece bugün değil her zaman engellilerin yanındayız. Engelli olmak bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir” ifadelerine yer verdiler. 

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evinin minikleri ve öğretmenlerinin yaptıkları empati denemelerinin son derece önemli olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Miniklerimiz o aydınlık ve temiz düşünceleriyle engellilerin yaşadıkları zorlukları uygulayarak öğrenme imkânı buldu. Biliyorum ki bundan sonraki yaşamlarında engellilere karşı daha yardımsever ve şefkatli davranan bireyler olacaklardır. Toplumsal gelişim ve değişimde okul öncesi eğitimin ne denli önemli olduğunu daha iyi görebiliyoruz. Biliyorum ki 5-10 sene sonra bu çocuklarımız büyüyerek daha aydınlık ve güzel bir Türkiye’nin mimarı olacaklar. Ben de katıldığım etkinliklerde engellilerin yaşamlarını anlamaya yönelik çalışmalarda yer aldım ve ne denli zor bir yaşam sürdüklerine tanık oldum. Biz birkaç dakikalık bir olayda bile bu denli zorlanıyorken, onların bir yaşamı bu şekilde sürdürmelerinin önemi daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Mezitli de 13 bin engellinin yaşadığına dikkat çeken Başkan Tarhan, "Engelli vatandaşlarımıza yüzde 10’luk bile bir destek sağlıyorsak ne mutlu bize. Engellilere özel yaptığımız çalışmaların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engellileri özellikle gözetiyoruz. Mezitli’de hayata geçirdiğimiz Down Kafe, Türkiye çapında oldukça bilinen bir yer oldu ve bu projemiz belediyemize ödül kazandırdı. Özellikle belirtmek istiyorum ki engelliler için proje üretmek onların yaşamlarını ne zorluklarla geçirdiklerinin empatisini yaparak mümkün olabiliyor. Göreve ilk geldiğimde görme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla kurulan çadırda ne denli zorlandığımızı görmek bizi projelerimizi hazırlarken daha hassas davranmaya sevk etti. Engelli olmak ve özellikle de engelli ailesi olmanın zorluğunu çok iyi anlıyorum" şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA