29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Başkan Seçer, Karacailyas Mahallesi’ndeki Yağmursuyu Hattı Çalışmalarını Yerinde İnceledi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafındanAkdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Tarih : 29 Mayıs 2020 Cuma 04:26   Okunma : 361

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafındanAkdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından bilgi alan Başkan Seçer, çalışanlara da kolaylıklar diledi.

Başkan Seçer, mahallede yapımı devam eden yağmursuyu hattının önemli bir proje olduğundan söz ederek, “Yoğun yağmurların olduğu yıllarda bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu. Burada iş yerlerini, özellikle hububat, bakliyat depolarını sular basıyordu ve zararlara neden oluyordu. Bu yaptığımız Karacailyas Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile bütün bu problemleri çözeceğiz” dedi.

Mersin’in her zaman taşkın tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecek bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, “Bu yaptığımız yatırımları çok önemsiyorum, çok önemli ve değerli çalışmalar. En son yine bu yıl kış mevsiminde yaşadığımız bazı olumsuzluklar oldu. Önemli tehlike atlattık. Yine Mersin sel sularına yenik düşebilirdi. Bunları kökten çözmemiz lazım. İşte bu sorunları kökten çözmenin yolu da yatırım yapmak, altyapı yapmak. Pandemi sürecinin de atlatılması, hayatın normalleşmesi ile beraber çok önemli yatırımlarımız olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’tan bilgi alan Başkan Seçer, çalışanlara da kolaylıklar diledi.Seçer, mahallede yapımı devam eden yağmursuyu hattının önemli bir proje olduğundan söz ederek, “Yoğun yağmurların olduğu yıllarda bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu. Burada iş yerlerini, özellikle hububat, bakliyat depolarını sular basıyordu ve zararlara neden oluyordu. Yaptığımız Karacailyas Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile bütün bu problemleri çözeceğiz” dedi.Seçer,pandemi sürecinin atlatılması ve hayatın normalleşmesi ile beraber çok önemli yatırımları olacağını vurguladı.

Proje tamamlandığında Karacailyas Mahallesi’nin yağmursuyu sorunu çözüme kavuşacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e inceleme sırasında MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ile Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları eşlik etti. İncelemede baretini takıp, yeleğini giyen Başkan Seçer, bir de beton pompası kullanarak, çalışmalara yardımcı oldu. 

Yaklaşık 8 milyon TL’lik sözleşme bedeli ile hayata geçirilen “Karacailyas Mahallesi Yağmur Suyu Hattı Yapım İşi” kapsamında toplam 3 bin 587 metre uzunluğunda drenaj hattı döşeniyor. 1 Nisan 2020’de yapımına başlanan yağmursuyu hattı, 15 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Çalışmaların bitmesiyle birlikte mahalledeki ana yol üzerindeki evlerin ve dükkanların yağmursuyundan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek ve böylece yağmursuyu sorunu çözülmüş olacak.

“Yoğun yağmurların olduğu yıllarda, bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu”

Başkan Seçer, Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmursuyu hattı çalışmasının önemli bir proje olduğundan söz ederek, “Bu bölgede yaşayanlar bilir. Yoğun yağmurların olduğu yıllarda bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu. Burada iş yerlerini, özellikle hububat, bakliyat depolarını sular basıyordu ve zararlara neden oluyordu. Karacailyas Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile bütün bu problemleri çözeceğiz. Toplamda 3 bin 587 metre uzunluğunda bir proje. Bunun 1500 metresi de burada gördüğünüz inşaat çalışmasında olduğu gibi menfez şeklinde oluyor”dedi. Mersin genelinde MESKİ olarak hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri tek tek anlatan Başkan Seçer, “Şu anda yaklaşık olarak 55 milyon liralık bir projeksiyonumuz hayata geçmiş durumda” dedi.

“Bu sorunları kökten çözmenin yolu yatırım yapmak, altyapı yapmak”

Mersin’in her zaman taşkın tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecek bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Mersin, coğrafya ve iklim olarak ani yağışların ve deniz eğiminin olduğu, çok kısa zaman aralıklarında birim alana çok önemli yağmur alan bir kentimiz. Dolayısıyla taşkın tehlikesi her zaman olabilen bir kent. Yıllar ve geçmişte yaşadıklarımız bunu bize gösterdi. Bu yaptığımız yatırımları çok önemsiyorum, çok önemli ve değerli çalışmalar. En son yine bu yıl kış mevsiminde yaşadığımız bazı olumsuzluklar oldu. Önemli tehlike atlattık. Yine Mersin sel sularına yenik düşebilirdi. Başta MESKİ ve Belediyemiz’indiğer kurumları, araçları, gereçleriyleBelediyemiz dışındaKarayolları’ndan Devlet Su İşleri’ne kadar birçok kurumun işbirliği ile kazasız, belasız atlattık. Bunları kökten çözmemiz lazım. İşte bu sorunları kökten çözmenin yolu da yatırım yapmak, altyapı yapmak. Bunlar tabi ki büyük paralar. Göze görünmüyor, yerin altına gömülüyor ama bir kentin çağdaş, modern, yaşanılabilir bir kent olması için olması gereken yatırımlar”

“800 milyon liranın üzerinde bir yatırımımız söz konusu”

MESKİ olarak bugüne kadar önemli yatırımlara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz Meclis’te bazı yatırımları anlattım. Kısa, orta vadede ve hatta gelecek 1 yıl içerisindeki projeksiyonlarımızı anlatım. 800 milyon liranın üzerinde bir yatırımımız söz konusu. Bunlar Mersin için önemli rakamlar, önemli yatırımlar. Dönemsel bazı sıkıntılar yaşıyor olabiliriz. Yaşadığımız pandemi süreci elbette hesaplamadığımız süreçler. Ama bu sadece bizim başımıza gelen, hatta sadece bizim ülkemizde olan bir durum değil. Bırakın Mersin’i, tüm dünyada yaşanan bir süreç. Üretimin durması, ekonominin resesyona girmesi, daralması, bütün bunlar tabi ki belediyeleri de etkiliyor. Ne kadar üretirseniz, ne kadar ihracat yaparsanız, ne kadar Türkiye'nin cirosunu, yani Gayri Safi Milli Hasılası’nı artırırsanız,belediye olarak genel bütçe gelirlerinden o kadar vergi payı alıyorsunuz. Sizin hanenize para olarak yazıyor. Para demek, akılcı bir yönetimle yatırım demek. Bir kente yatırım yapmak demek. Vatandaşına hizmet etmek demek. Bu süreçte bu aksamaları yaşadık. Ama tabi iyi ve değerli yöneticiler bu kriz zamanlarında, zor süreçlerde ortaya çıkar. Biz hem MESKİ, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak doğru zamanda, doğru mekanda, doğru mecrada, doğru kararlar alarak, bu süreci yönetebilecek bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda da kentin Belediye Başkanı olarak hemşehrilerim bizlere güvensinler. Allah’ın izniyle bu süreci hep beraber, onların da bize katkısıyla, Büyükşehir Meclisi’nin katkısıyla atlatacağız.Siyasetten, siyasi değerlendirmelerden uzak, dünya, ülke ve kent gerçeklerini göz önüne alarak, bizlere yardımcı olacağını umut ediyoruz. Pandemi sürecinin de atlatılması ile yani hayatın normalleşmesi ile beraber çok önemli yatırımlarımız olacak.”

“Biz diyoruz ki, Mersin’in tüm aktörleri ortak bir payda etrafında buluşalım”

Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi döneminde bir genelge yayınlayarak zorunlu harcamalar, sosyal faaliyetler ve sosyal yardımlar dışındaki bütün yatırımları ve ihaleleri durdurduklarını hatırlatan Seçer, “Otobüs alımı yapmıştık, iptal etmek zorunda kaldık. Birçok önemli, altyapı, yol, sanat yapıları, köprü, köprülü kavşak, üst geçit gibi birçok projenin hazır olduğu, çalışmaların bittiği, ihale aşamasına gelen projeksiyonlarımız şu anda rafa kalktı ama normalleşiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi süreci ile ilgili yapacağı son değerlendirmeleri, önlerine nasıl bir takvim koyacağını merakla beklediklerini belirterek, yol haritası belirlenir belirlenmez süratle çalışacaklarını söyledi. Başkan Seçer, “Her şeyi kabullenecek olgunlukta bir insanız. Ortada bir başarısızlık varsa biz bunu söyleriz. Ortada bir engelleme varsa, ortada bir art niyet varsa bunu da çok açıklıkla ifade ederiz. Biz diyoruz ki, Mersin’in tüm aktörleri ortak bir payda etrafında buluşalım.Siyasi malzeme konusu yapmayalım. Ben imkansızlıkları imkana dönüştürmek için gecemi gündüzüme katıyorum. İnsanların bana yardımcı olmalarını istiyorum. Elbette, zaman zaman siyasi alan içerisinde arzu etmediğimiz gelişmeler olabiliyor, kontrolden çıkabiliyor. Zaman zaman genel siyaset, Ankara siyaseti, yerel yönetimleri etkileyebiliyor. Oradan alınan kararlar, söylenen bir beyanat ya da bir değerlendirme yerel yönetimi etkileyebiliyor. Bunlar siyasetin olmazsa olmazları. Ama biz tabi ki olgunluk içerisinde bunları bertaraf edecek çözüm yollarını hep beraber bulabiliriz diye umut ediyorum”diye konuştu.

“Dünya artık yeni bir formatla yaşamına devam edecek”

Pandemi sürecinin sadece Türkiye’yi ve Mersin’i değil, tüm dünyayı etkisi altına aldığını anımsatan Seçer, “Dünya artık yeni bir formatla yaşamına devam edecek. Bu süreci bütün ülkeler, bütün milletler yaşadı. Dünyanın her yerleşim alanında bu pandemi korkusu yaşandı, hissedildi. Hayat anormalleşti. Dolayısıyla bu süreçten çıkışta ve yeni dünya düzenine geçişte biz de nasibimizi alacağız. Ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanı bunun tedbirini alacak, Mersin olarak başta ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi görev ve yetkim dahilinde bunun tedbirini alacağız ve en az sorunla, en az sıkıntıyla bu sürecin dönüşümünü sağlamak için her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

 





Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN SEÇER, KARACAİLYAS MAHALLESİ’NDEKİ, YAĞMURSUYU HATTI, ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ, MESKİ, KORONAVİRÜS, AKDENİZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA