28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Seçer: Sosyal Mesafe Ve Dezenfeksiyon Sürecek


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınının ardından başlayacak yeni normalleşme sürecine hazırlandıklarını belirterek, “Yerel yönetimler olarak bizim herkesten önce hazır olmamız lazım” dedi. “Yeni normal” olarak anılan dönemde de sosyal mesafe ve dezenfeksiyonun süreceğine işaret eden Başkan Seçer, Mersin’in civar illerden aldığı yazlıkçı nüfusuna özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 31 Mayıs 2020 Pazar 05:17   Okunma : 640

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınının ardından başlayacak yeni normalleşme sürecine hazırlandıklarını belirterek, “Yerel yönetimler olarak bizim herkesten önce hazır olmamız lazım” dedi. “Yeni normal” olarak anılan dönemde de sosyal mesafe ve dezenfeksiyonun süreceğine işaret eden Başkan Seçer, Mersin’in civar illerden aldığı yazlıkçı nüfusuna özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Seçer, “Dışarıdan yoğun bir geliş olacağı kesin. Bunun da tedbirini alacağız. Yoğun bir dezenfeksiyon dönemi yaşayacağımız kesin. Bizim belediyenin de plajları var. Koronavirüs’le mücadele kapsamında öngörülen tedbirler çerçevesinde o plajlara yurttaşlarımızın gelmesini sağlayacağız” dedi.

Mersin’de kurumlar arasındaki eşgüdümün vaka sayısının az olmasını sağladığını ifade eden Başkan Seçer, “Bu noktada Belediye Başkanı olarak mutluyum. Halkımız kurallara harfiyen uydu.  Sağlıkçılar çok emek sarf etti. Belediye çalışanlarımız çok emek sarf etti.  Mersin’de Koronavirüs vakalarının az olmasının en önemli sebebi işte bu ortaya konan emek diye düşünüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Medyascope yayınına katılarak Hazar Dost’un Koronavirüs süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınının ardından başlayacak yeni normalleşme sürecine hazırlandıklarını belirten Başkan Seçer, “Yerel yönetimler olarak bizim herkesten önce hazır olmamız lazım” dedi. “Yeni normal” olarak anılan dönemde de sosyal mesafe ve dezenfeksiyonun süreceğine işaret eden Başkan Seçer, Mersin’in civar illerden aldığı yazlıkçı nüfusuna özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Salgını önleme mücadelesindeki yöntemlerden birinin de insanların toplu yaşam alanlarının steril tutulması olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Bu konuda belediyeler Türkiye genelinde önemli rol üstlendi.  Bu görevi genel anlamda belediyeler yaptı. Biz de rutin dezenfeksiyon işlemlerine önem verdik. Toplu yaşama alanlarında, özellikle otobüslerde sosyal mesafe konusunda çok dikkatli davrandık” dedi.

Vakanın az olmasının sebebi ortaya konan emek”

Mersin’de İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’nun sürecin en başından bu yana düzenli toplantılar yaptığını, o toplantılarda alınan kararların ortaklaşa uygulandığını vurgulayan Başkan Seçer, “Tabii ki bir eşgüdüm sağlandı ki Mersin’de bu kadar iyi bir sonuç elde edildi. Bunun da hakkını teslim etmek lazım.  Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yetki ve sorumluluğumuz çerçevesinde gereğini yaptık. Bu noktada Belediye Başkanı olarak mutluyum. Halkımız kurallara harfiyen uydu.Bu önemli. Sağlıkçılar çok emek sarf etti. Belediye çalışanlarımız gece-gündüz çok emek sarf etti.  Mersin’de Koronavirüs vakalarının az olmasının en önemli sebebi işte bu ortaya konan emek diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Hayat birdenbire tozpembe olmayacak. Yardımlarımız devam edecek”

Salgın sürecinin ardından Türkiye’nin ‘yeni normal’ adı verilen normalleşme sürecine gireceğini belirten Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni normale hazırlığımızı yapıyoruz. Yerel yönetimler olarak bizim herkesten önce hazır olmamız lazım. İnsanların bir arada olacağı bölgelerde, parklar gibi, toplu taşıma araçlarında daha önce yaptığımız önlemler gibi, spor yaptığı, yürüyüş yaptığı alanlar gibi, belediye hizmet binalarında, toplu yaşamın olduğu alanlarda sosyal mesafenin korunması konusunda bazı uyarıcı işaretler ya da uyarı levhaları yaptırdık. Normalleşen hayat içinde ortaya çıkacak bazı komplikasyonlara anında müdahale edecek tedbirleri alıyoruz. Koronavirüs sürecinde öne çıkan en önemli konu insanların ekonomik gelirinin düşmüş olması ve bundan kaynaklanan ihtiyaçlara taleplerin artmasıydı. Bu normalleşme sürecinde de devam edecek. Hayat birdenbire tozpembe olmayacak. Ekonomik sıkıntı özellikle dar gelirli kitlelerde devam edecek. Bunlara yapılan yardımlarımız da devam edecek. Belki eski yoğunlukta olmasa da talepleri karşılayacağız.”

Yoğun bir dezenfeksiyon dönemi yaşayacağız”

Mersin’de turizmin geçtiğimiz yıllardaki gibi olmayacağını, ancak çevre illerden yazlıkçı hareketinin bu yıl da görüleceğini ifade eden Başkan Seçer,“Mutlaka insanlarda bir tahribat oldu. İnsanlar ürküyor. ‘Acaba ikinci dalga olur mu, vaka sayısı artar mı’ diye. Bu turizmi etkileyecek diye düşünüyorum. Diğer taraftan Mersin gibi yaz aylarının sıcak olduğu bölgelerde insanların evde durması da mümkün değil. İnsanlar kendilerini dışarı atacaktır. Komşu illerden, Güneydoğu illerinden birçok insan yaz aylarını geçirmek için buraya gelir.  Burada sayfiye evleri var, deniz kıyısında. Dışardan yoğun bir geliş olacağı kesin. Bunun da tedbirini alacağız. Yoğun bir dezenfeksiyon dönemi yaşayacağımız kesin. Bizim belediyenin de plajları var. Koronavirüs’le mücadele kapsamında öngörülen tedbirler çerçevesinde o plajlara yurttaşlarımızın gelmesini sağlayacağız” dedi.

152 bin 765 gıda paketi, 7827 bebek bakım paketi dağıtıldı

Başkan Seçer, salgın sürecinde birçok işyerinin kapandığını, insanların işsiz kaldığını ifade ederek, “Biz Mersin Büyükşehir Beledisi olarak, beyana tabi, ‘benim gıdaya ihtiyacım var’ diyen her yurttaşımıza gıda kolisi ulaştırmaya çalıştık. Şu anda 152 bin 765 adet erzak dağıtımını gerçekleştirdik. 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın, yaş almış, kendi işini yapamayan, kronik rahatsızlığı olan yurttaşlarımızın evlerine kadar sıcak yemeklerini ulaştırdık. Şu ana kadar 420 bin 343 kişilik sıcak yemek yurttaşlarımızın evlerine kadar ulaştırıldı” diye konuştu.

Okulların tatil edildiği süreçte 240 bin paket sütü çocukların evlerine ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Seçer, 6 ila 12 aylık bebeği olan 7 bin 827 annenin bebek maması, bebek bezi ve temizlik seti ihtiyacını karşıladıklarını anlattı.

“Askıda Fatura uygulaması başlattık”

Sosyal destek çalışmaları kapsamında son olarak Askıda Fatura uygulamasını başlattıklarını kaydeden Başkan Seçer,“Bu dönemde insanlarımız maaile evde kaldı. Çocuklar okula gidemedi. Anne, baba işyeri kapalı olduğu için ya da evde çalışma sistemine girdiği için zamanının büyük kısmını evinde geçirdi.  65 yaş ve üzeri, 20 yaş ve altı zaten sokağa çıkma yasağına takılmıştı. Meskenlerde su tüketimi arttı. Bu da faturalara yüksek bedel olarak yansıdı. Bu konuda ödeme sıkıntısı çeken, geriden bu yana sorunları olan bazı meskenlerin fatura ödemesine vatandaşlarımızın katkı sunması için Askıda Fatura uygulamasını başlattık” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  SOSYAL MESAFE, DEZENFEKSİYON, KORONAVİRÜS, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA