28 Mart 2024 Perşembe


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

Başkan Seçer, Akdeniz Bölgesi Muhtar Temsilcileri İle Buluştu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ile federasyon üyesi olan Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’dan gelen muhtar dernek başkanlarıyla buluştu.

 

Tarih : 6 Ağustos 2020 Perşembe 12:48   Okunma : 410

Başkan Seçer, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Gülcü ve beraberindeki heyeti, Büyükşehir Belediyesinde ağırladı. Ziyarette muhtarları dinleyen Seçer, Mersin'de göreve başlamalarının ardından Mersinlilerin özgür olduklarını hissettiklerini, toplumun her kesiminin psikolojik olarak rahatladığını belirterek, "Bu çok önemli ve değerli. Hizmet yapacağız elbette ama önce adaleti sağlayacağız" dedi.

Muhtarlar ile belediye başkanlarının seçimle göreve geldiklerini hatırlatan Seçer, "Mahallelerimize hizmeti götüren bizler sizlerle, sizler de bizlerle işbirliği halinde olmak durumundayız. Çünkü birebir hizmeti vatandaşlarımıza götürenler bizleriz" ifadelerini kullandı.

"Demokrasi yerelden başlar"

Belediye başkanı olarak birlikte çalıştığı muhtarların 'siyasi görüşü nedir, mezhebi, meşrebi nedir' diye bir düşünceyi bir an olsun dahi aklından geçirmediğini vurgulayan Seçer, "Türkiye'nin artık bu kötü alışkanlıklardan, ayrımcılıktan kurtulması lazım. Belediye başkanları olarak vatandaşlarımıza hizmet etmek zorundayız. '5 yıl sonra seçimi nasıl kazanırız' anlayışı içinde olmadık, olmayız. Türkiye'nin gelişimine, dönüşümüne nasıl katkı sağlayabiliriz, biz bunun derdindeyiz. Çünkü demokrasi yerel yönetimlerle başlıyor. Bir kentin, bir toplumun, bir ülkenin dönüşümü yerel yönetimlerle başlıyor. Türkiye'nin mevcut durumunun çok iyi olmadığını düşünüyorum. Bir taraftan hizmet yaparken bir taraftan da toplumu rahatlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Halk Kart örneğini anlattı

Pandemi sürecinde toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını, bu sürede muhtarlarla birlikte uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Seçer, pandemi sürecinde "İhtiyacım var" diyen her aileye gıda ve sıcak yemek yardımı ulaştırdıklarını anlattı. Muhtarlara Mersin genelinde uyguladıkları ve yaklaşık 11 bin 192 ailenin yararlandığı Halk Kart uygulaması hakkında bilgi veren Seçer, "Sosyal hizmetler bölgemiz için önemli. Mersin, Adana, Hatay; çok zengin insanlarımız var ama yemek ve ekmeğe muhtaç, çok fakir insanlarımız da var. Halk Kart'ı göreve geldiğimizde süratle hayata geçirdik. Bunu esnaf odamız ile birlikte yaptık. Hiçbir ayrım yapmadan, sadece yoksulluk kriterine bakarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kartımızı ulaştırdık. Bu kart ile alışveriş sayesinde sadece vatandaşlarımız değil, esnafımız da kazanıyor" dedi.

Mersin, Adana ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu 8-10 ilin yoğun bir Suriyeli nüfusa da ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Seçer, "Bu şehirler göçün getirdiği bütün travmaları yaşıyor. Bu kentleri yönetmek kolay değil. Ama Mersin'in liman ve tarım avantajı var. Pandemide en az gelir kaybeden şehirlerden biri Mersin oldu. Ama 16 bin kilometrekare hizmet alanına da hizmetlerimizi götürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar da Başkan Seçer ile bir araya gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA