25 Nisan 2024 Perşembe


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ  
 
     
   

Üzüm Üreticileri Festivalde buluştu..


Eski Mezitli Mahallesi’nde Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki düzenlenen ve yılın üzümü seçildiği festivalde, Mehter Takımının yanı sıra Dilara ve Burhan Ateş sahne aldı.

 

Tarih : 27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:59   Okunma : 1038

Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali’nin ilki Eski Mezitli Mahallesi’nde düzenlendi. Üreticilerin birbirinden lezzetli ürünlerini yarıştırdığı festivalde, tarımsal sorunlara dikkat çekildi.

Merzitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kerim Köken, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

ÜRETİCİLER ÜRÜNLERİNİ YARIŞTIRDI

En iyi üretilen üzümün de seçildiği festivalde, derece alan üreticilere Mezitli Belediyesi tarafından tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verildi. Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte Mehter Takımının yanı sıra yerel sanatçılar Dilara ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar bölgede yetişen üzüm, kaysı, şeftali gibi meyvelerin tadına bakma şansı yakaladılar.

Üreticilerin sorunları hakkında kısa bir konuşma yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, üretilen ürünlerin 10 yıl öncesiyle aynı olmasına karşın başta ilaç ve gübre olmak üzere tüm maliyetin kat kat arttığını söyledi.

ÜRETİCİNİN SORUNU ÖRGÜTLENME İLE ÇÖZÜLÜR

Her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük hizmetler ürettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşanan sorunları aşmanın ancak örgütlenme ve kooperatifleşme ile çözülebileceğini ifade etti. Uygulanan tarım politikalarının çiftçiyi kaosa doğru sürüklediğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mesleğimin de ziraat olmasından dolayı çiftçinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu konuda çok önemli araştırmalar yaptım ve sorunun çözümünün kooperatifleşmeden geçiyor. Bizde gerek Türkiye’ye mal olmuş Kadın Üretici Pazarımızda gerekse çiftçilerimize bu konuda telkinlerde bulunuyor, bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

FESTİVALİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA BÜYÜK OLACAK

Festivalin ilk kez düzenlenmesine karşın büyük bir başarı sağladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Önceki yıllarda planlamamıza karşın yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirememiştik. Buradaki coşku ve sahiplenme gösteriyor ki gelecek yıllarda bu festivalimiz daha da büyüyecek. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu da, Türk halkının tarım alt yapısından geldiğini belirterek, “Üzüm üzerine bir festival düzenleneceğini duyunca çok memnun oldum. Üreticinin her zaman yanında olmak istiyorum. Çünkü bu çok zor bir sektör ve bu insanlar topraktan üreterek değer kazandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  eski mezitli, belediye, neşet tarhan, üzüm festivali.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA