26 Nisan 2024 Cuma


16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   07:59   TÜED: “SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISI 2020`DEN BU YANA 1 MİLYON 125 BİN KİŞİ ARTTI”   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"  
 
     
   

Mersin’e gönderilen 3 adet yeni doğan ambulansı hizmete girdi


Sağlık Bakanlığı tarafından Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 3 adet yeni doğan ambulansı hizmete girdi.

 

Tarih : 14 Aralık 2020 Pazartesi 13:19   Okunma : 492

Sağlık Bakanlığı tarafından Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 3 adet yeni doğan ambulansı hizmete girdi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yeni araçlarla birlikte Mersin'in ambulans sayısının 101'e yükseldiğini söyledi.

Yeni hizmete giren ambulanslar ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Bahçacı, sağlık hizmetlerini en kaliteli ve en hızlı sunmanın devletin önceliklerinden biri olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade etti. Bahçacı, “Acil sağlık hizmetlerinde bir ambulansın ortalama kullanım süresi 10 yıl. Şu anda ilimizde hizmet veren ambulansların yaş ortalaması ise 4. Yani sahada olan araçlarımızı sürekli olarak yenileri ile değiştiriyoruz. Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 91 klasik kara ambulansıyla birlikte 2 motorize, 1 obez, 1 çoklu, 3 kar paletli ve son olarak bu gün hizmete aldığımız 3 yeni doğan ambulansımız ile birlikte ambulans sayımızı 101'e çıkardık. Hizmete aldığımız bu ambulanslarımızla birlikte yeni doğanların yoğun bakım ortamında evden hastaneye ve hastaneden hastaneye naklini sağlama yeteneğine kavuşuyoruz. İlimize hayırlı olsun” dedi.

“Pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çalışanlarımız büyük özveri gösterdi”

Yaklaşık 9 aydır devam eden pandemi sürecinde acil sağlık hizmetlerinin önemli görevler üstlendiğini belirten Bahçacı “Acil sağlık hizmetlerinde görev alan arkadaşlarımız pandemi sürecinde de üzerlerine düşen görevi fazlasıyla ve layıkıyla yerine getirdiler. Asli görevleri olan kalp krizi, trafik kazları, ani gelişen sağlık sorunlarına müdahalenin yanı sıra semptom gösteren ve ulaşım imkanı kısıtlı olan vatandaşlarımızın sağlık tesislerine nakillerinde önemli görev üstlendiler. Sahada görev yapan arkadaşlarımın tamamına özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“2020 yılı kasım ayı sonuna kadar yüz seksen binin üzerinde vakaya müdahale ettik”

2020 yılı çağrı sayıları ve çıkılan vakalar hakkında da bilgi veren Bahçacı, İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde bin 24 personelin görev aldığını belirterek bu yıl kasım ayı sonuna kadar 180 binin üzerinde vakaya müdahale ettiklerini söyledi. Bahçacı “İlk 11 aylık sürede komuta kontrol merkezine 460 binin üzerinde çağrı geldi. Gelen çağrıların 180 binine ekiplerimiz müdahale etti. Vakalardan 378'i yeni doğan. Geriye kalan çağrıların büyük kısmı covid-19 ve diğer sağlık sorunlarını danışma amacıyla gelen çağrılar. 112 acil çağrı merkezimizin yükünü hafifletmek için yaklaşık 3 ay önce covid-19 çağrı merkezi kurduk. Acil sağlık hizmetlerinin başarısını gösteren en önemli kriter vakaya ulaşım süreleridir. Bizim pandeminin en yoğun olduğu dönemde dahi vakalara müdahale süresi ortalamamız şehir içinde 10 dakikanın, kırsal kesimde ise 30 dakikanın altında” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, 3 ADET, YENİ DOĞAN, AMBULANSI, HİZMETE, GİRDİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA