25 Nisan 2024 Perşembe


15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:32   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A SESLENDİ   11:41   DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARA BAYRAMI LAYIK GÖREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”   23:29   İMAMOĞLU: “HİÇ KİMSEYE ÇOCUKLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”   23:12   23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TBMM`DE DÜZENLENEN RESEPSİYONLA KUTLANDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   21:46   KURTULMUŞ`TAN ÖZEL`İN ``ÖNCE MEVCUT ANAYASA`YA UYULMALI`` SÖZLERİNE YANIT: "MÜHİM OLAN FİKİRLERİN AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAYA KONMASI"   21:05   AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İLK TEMAS....   21:04   AKP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "ÖZGÜR ÖZEL`İN RANDEVU TALEPLERİ OLDU. İNŞALLAH KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİŞİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ  
 
     
   

Toroslar Belediyesi’nden, Görme Engelli Bireylere "Beyaz Baston"


Toroslar Belediyesi, toplumsal farkındalık oluşturan etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. İlçede yaşayan 50 görme engelli bireye beyaz baston hediye eden belediye, vatandaşlardan ise kabartmalı yürüyüş parkurunda gözleri kapalı, beyaz bastonla yürümelerini isteyerek empati kurulmasını sağladı.

 

Tarih : 14 Ocak 2021 Perşembe 17:46   Okunma : 306

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda görme engelli bireyleri unutmadı.  İlçede yaşayan 50 görme engelli vatandaşa, beyaz baston hediye edildi.

Beyaz bastonlar, Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Birimi ekibi tarafından görme engelli vatandaşlara pandemi kurallarına uygun olarak teslim edildi.

Görme engelli bireyler ise kendilerinin her zaman yanında olan ve destek veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Bu bastonlar, bizim hayatımızı kolaylaştıran en önemli araç. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gösterdiği bu hassasiyet bizleri çok mutlu etti" dedi

"Gözleri Kapalı Yürüdüler, Empati Kurdular"

Toroslar Belediyesi, Kuvayi Milliye Caddesi'ndeki Toroslar Kültür ve Sanat Kaldırımında farkındalık etkinliği de düzenleyerek, görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları fiziki sıkıntıların ortadan kaldırılmasına dikkat çekti.

Kabartmalı yürüyüş parkurunun bulunduğu kaldırımdan geçen vatandaşlardan, gözlerinin siyah bantla kapanıp, beyaz baston ile yürümeleri istendi. Görme engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı  zorluklara karşı farkındalık oluşturulurken, etkinliğe katılan vatandaşların düşünceleri de alındı.

"Bu Tür Etkinlikler Sıklıkla Yapılmalı"

Bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, böyle bir farkındalık çalışmasında yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Toroslar Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Vatandaşlar; "Normal hayatımızda yürürken bu kabartmaların ve çizgilerin farkında bile değiliz. Bu tür etkinlikler, bizleri bilinçlendirirken farkındalığı da artırıyor. Düşüncelerinden dolayı Toroslar Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz: "Engellilerimizin Her Zaman Yanındayız"

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Her zaman söylediğimiz gibi asıl engel insanların gönüllerindeki engeldir. Engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşulların oluşturulması hepimizin görevidir" diye konuştu.

"Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" diyen Başkan Yılmaz; "Toroslar Belediyesi olarak öncelikle ilçemizde yaşayan engelli hemşehrilerimizin tespitini yaptık. Onların toplumsal hayata katılımlarının yanı sıra meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri adına çeşitli proje ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda, görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran en önemli araçlardan biri olan beyaz bastonları ise ilçemizde yaşayan görme engelli hemşehrilerimize ulaştırdık. Amacımız, toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi. Eğitimde, sporda, iş hayatında ve daha pek çok alanda engelleri aşıp ulaştıkları başarılarla bizler için azmin ve umudun en güzel örneği olan engellilerimizin biz de her  zaman yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOROSLAR, BELEDİYESİ’NDEN, GÖRME, ENGELLİ, BİREYLERE, BEYAZ, BASTON

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA