29 Mart 2024 Cuma


09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARINI RAMAZAN AYINDA DA UNUTMADI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

CHP’li Başarır,RTÜK’e göre medya darbe yapabilir


CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Halk TV’nin 7 Nisan 2020’deki yayına ilişkin yürütmeyi durdurma davasına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) gönderdiği cevabı değerlendirdi. Başarır, "RTÜK’e göre medya darbe yapabilir" dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2021 Pazar 20:11   Okunma : 414

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Halk TV'nin 7 Nisan 2020'deki yayına ilişkin yürütmeyi durdurma davasına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun  (RTÜK) gönderdiği cevabı değerlendirdi. Başarır, "RTÜK'e göre medya darbe yapabilir" dedi.

Halk TV'de 7 Nisan 2020 tarihinde 20.30’da yayınlanan ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ adlı programda, program konuğu tarafından ifade edilen Covid-19 salgını ile ilgili cümlelere ilişkin RTÜK tarafından Halk TV’ye para cezası verilmiş ve Halk TV’de bu kararla ilgili yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Söz konusu davaya ilişkin RTÜK tarafından yazılan cevabın bir bölümünde; "Medyanın iktidarın yıkılmasına sebep olabilecek, ekonomik kararlara hükmedebilecek, daha açık ifade ile istediğini başa getirebilecek, istediğini alaşağı edebilecek derecede önem arz ettiği bir durumda her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğümden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır" ifadeleri yer aldı.

"Sanırım yandaş havuz medyasından bahsetmekte"

RTÜK’ün, medyaya karşı darbeci niteliğindeki sözlerini eleştiren CHP’li Başarır, ‘’RTÜK, dava dosyasına sunmuş olduğu cevapta, ülkemizdeki medyaya bakış açısını ortaya koymuş ve medyayı bir ‘darbe’ aracı olarak görmüştür. RTÜK’ün medyaya karşı, darbeci olabilecek türden ifadeler içeren cümlelerinin, HALK TV gibi bir kanalın dava dosyasında yer alması kabul edilebilir bir durum değildir. RTÜK’ün davaya vermiş olduğu cevapta ‘…her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğünden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır.’ ifadeleri ile sanırım yandaş havuz medyasından bahsetmektedir.’’ düşüncesini dile getirdi.

"RTÜK de AKP iktidarının siyasi araç olarak kullandığı kurumlardan biri haline gelmiş"

 Başarır, ‘’AKP iktidarı, kendisine muhalif olan medya ve televizyon kanallarını susturmak için devletin tüm imkânlarını kullanmaktadır. Ne yazık ki RTÜK de AKP iktidarının siyasi araç olarak kullandığı kurumlardan biri haline gelmiştir. Bunu anlamak için RTÜK’ün; Türkiye’nin gerçeklerini halkın bilgisine sunan gazetelere ve televizyon kanallarına vermiş olduğu para, ‘yayın durdurma’ ve ‘ekran karartma’ cezalarına bakmamız yeterli olacaktır.’’ diye konuştu.

İktidar-yandaş medya ilişkisine de değinen Başarır; ‘’Sadece gerçekleri ortaya koyan televizyon kanalları ülke gerçekleriyle ilgili haberler yaparken, iktidar yanlısı ve sayıları bir hayli fazla olan kanallar, ülkeyi her alanda güllük gülistanlık gösterme çabasına girerek halkı aldatmaktadır. Bununla da yetinmeyip iktidarın oluşturduğu suni gündemlerle ilgili saatlerce yayın yapmaktadırlar. Bir başka deyişle, iktidar ile yandaş medya birlikte el ele halkı uyutma politikası yürütmektedirler.’’ görüşünü savundu.

"RTÜK tarafsız ve sağduyulu olmalı"

CHP’li Başarır şunları kaydetti:

‘’Türkiye'nin basın ve yayın denetiminden sorumlu kurum tarafından, iktidarı eleştiren yayın organlarına uygulanan ağır yaptırımlar, önemli bir kamu kurumunun AKP iktidarının bir kolu haline geldiğini göstermektedir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, medyayı sansürlemek ve medya mensuplarını korkutmak için bir araç olarak hizmet etmeyi bırakmalı, görev tanımındaki gibi tarafsızlık ve çoğulculuk için çalışmalıdır.’’






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MERSİN, MİLLETVEKİLİ, ALİ, MAHİR, BAŞARIR, DARBE, RTÜK, MEDYA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA