29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Akdeniz’in Üreten Kadınları, Mersinlileri Kadın Emeği Diyarı’na Bekliyor


Akdeniz Belediyesi’nin de desteklediği; kadınların ekonomik hayata katılmasında önemli rol oynayan Kadın Emeği Diyarı’ndaki üretici kadınlar, daha güçlü bir şekilde ayakta durmak adına, Mersin halkının kooperatiflerden alışveriş yapmaları için destek çağrısı yaptı. Başkan M. Mustafa Gültak da Kadın Emeği Diyarı’na desteklerinin süreceğini söyleyerek; "Böylesi önemli bir oluşumda emeği geçen ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim" dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2021 Perşembe 02:16   Okunma : 232

Ürettikleri ürünler ile kent ve ülkeye katma değer sağlayan kooperatiflerin bulunduğu Bahçeler Caddesi ve Kuva-i Milliye Caddesi’nin kesiştiği yerde yer alan Akdeniz Belediyesi Kadın Emeği Diyarı’nda; belediyenin de desteklediği üç kooperatifin üyeleri faaliyet gösteriyor. Akdeniz Renkli Eller Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi, Mersin Toprak Ana Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi ile Umut Girişimciler Üretim Kooperatifi’ne tahsis edilen Diyar’da kendi ürettikleri gıdaların yanı sıra, el emeği göz nuru eserlerini de sergileyip satışa sunan Akdenizli kadınlar, duygularını paylaştı. Kadın Emeği Diyarı’ndaki kadınlar, topluma örnek olmak ve destek görmek adına yaşam hikâyelerini anlattı.

"Başkan Gültak'a yürekten teşekkür ediyorum"

Kadın Emeği Diyarı'nda ürünleri satmadan önce evde oturduğunu söyleyen Nimet Öztürk (43), "Ben 4 çocuk annesiyim. 35 yaşımdan sonra ortaokulu bitirdim. Açıktan liseye yazıldım. Kızım ve oğlumla beraber liseyi bitirdim. Daha sonra üniversiteye başladım. Şu an ön lisans ilahiyat mezunuyum. Evde ürettiğimiz el işlerimizi yemeklerimizi getirip burada değerlendiriyoruz. Ailemize de ekonomik katkıda bulunuyoruz. Çocuklarım babalarına 'araba al' diyorlardı şimdi 'kafanızı yormayın seneye ben alacağım’ diyorum. Burada özgüvenimiz gelişti. Daha yeni başladık ama ümitliyiz. Vatandaşlarımızı alışveriş için buraya bekliyoruz. Başkanımız Sayın Mustafa Gültak'a yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

"Ekonomik özgürlüğü olan kadın, daha güçlü olur”

Engelli oğluna katkı sunmak adına kooperatifte çalışmaya başladığını belirten 61 yaşındaki Leyla Gümüştaş ise; "Burada çay, börek, kahve gibi şeyler yapıyorum. Burası bize terapi gibi geliyor. Her yaşta kadın çalışıp didinmeli, kimseye muhtaç olmamalı. Bir kadının ekonomik özgürlüğü olduğu zaman daha güçlü olur. Bu kooperatifler bize bunu sağladı. Halkımızdan da buradan alışveriş yapıp bizleri desteklemelerini istiyoruz. Kadın güçlenirse, Türkiye de güçlenir. Gültak Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Her şey onun sayesinde oldu. Bizlerin yanında olduğu için Allah ondan razı olsun" şeklinde konuştu.

"Kooperatifle tanıştıktan sonra kendime olan özgüvenim arttı”

Bir çocuğunu kaybettikten sonra hayatında çok şeyin değiştiğini dile getiren Aynur Karakuş (43),  "Benim 6 çocuğum vardı. 17 yıl önce bir evladımı kaybettim. Şimdi 4 kızım 1 oğlum var. Önceden ev temizliğine gidiyordum. Gururla, severek yapıyordum. Ama kooperatifle tanıştıktan sonra özgüvenim yerine geldi. Açıktan ortaokulu bitirdim, sonra liseye geçiş yaptım.

Burada tandır ekmeği pişiriyorum. Abajur, sepet, boncuk işleme yapıyorum. Eşimden daha çok kazanıyorum. Bir kadın, çocukları ve geleceği için kendini kimseye muhtaç etmemeli. Başkanımız Mustafa Gültak'a, bizlere bu imkânı sunduğu için çok teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızdan da bizlere destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Daha sıcak ve güvenli bir ortamda çalışma imkânı bulduk”

Ateşli bir hastalık sonucu çocuk felci geçirdiğini ve ortopedik engelli olduğunu dile getiren Emine Alev (45); Kadın Emeği Diyarı ile tanışmadan önce kendi ürettiği ürünleri evde satmaya çalıştığını söyledi. Alev; "Daha sonra pazarlarda yer buldum ama oralarda da sorun oldu. Soğukta duruyorduk. Burası açılınca daha sıcak bir ortamda ve güvenli bir ortamda çalışmaya başladık. El örgüsü patik, kasnak, lif yapıyorum. İnsanın özgüveni yerine geliyor. Engelli bir kadın olarak topluma daha yararlı olduğumu hissettim. Kendi ürünlerimi teşhir edip satabiliyorum. Başkanımız Mustafa Gültak'a binlerce kez teşekkür ediyorum" dedi.

"Allah Mustafa Gültak'tan razı olsun"

Emine Alev; "Benim için bütün kadınlar güçlüdür ve bütün kadınlarımız aslında engellidir. Neden biliyor musunuz? Evleniyorlar, eşleri tarafından iş yapmak için engelleniyorlar. Bir yere gidecekleri zaman engelleniyorlar. Fiziksel olmasa da ruhsal olarak engelleniyorlar. Bu da bir şiddettir. Bizlere sunduğu katıklardan dolayı Sayın Başkanımız Mustafa Gültak'a çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Bütün engelli kardeşlerimiz adına desteklerinin devamını diliyorum" diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ’İN, ÜRETEN KADINLARI, MERSİNLİLERİ, KADIN, EMEĞİ, DİYARI’NA, BEKLİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA