19 Nisan 2024 Cuma


16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU 334 MİLYON 921 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI   16:07   AB KOMİSYON ÜYESİ KYRIAKIDES, AB-TÜRKİYE YÜKSEK DÜZEYLİ SAĞLIK DİYALOĞU`NA KATILMAK ÜZERE ANKARA`DA   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "SEÇMENİN MEKTUBUNU BALKONDA OKUYUP GRUPTA MASAL OKUMAK DERS ALMAMAK DEMEKTİR. O DERSİ MİLLETİMİZ VERİR"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:32   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN : "ÇOK GECİKMEZ``   14:04   HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK: ``GELİR BEYANNAMESİ VERMEYEN 400 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF TESPİT ETTİK``   13:54   SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI   13:29   RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ: YAŞ ÇAY ALIM FİYATI 25 LİRA OLMALI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ  
 
     
   

Yatalak Olan Doğanay, Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleriyle Umuda Adım Atmaya Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık ve Bakım hizmetleriyle bir yurttaşın daha yüzü güldü. Tarsus’ta ikamet eden ve yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle sol tarafında kısmi felç oluşan Mehmet Süha Doğanay, Büyükşehir’in desteğiyle yeniden ayağa kalktı. 5 aylık tedavinin ardından yürümeye başlayan Doğanay, sevincini ve teşekkürünü kendi yazdığı “Gel” isimli şiiri okuyarak gösterdi. Kebapçılıktan emekli olan Doğanay, tamamen iyileştiğinde sevdikleri için yeniden kebap pişirmenin hayalini kurduğunu söyleyerek, “Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi’nden. Sevdiklerime kebap yapmayı özledim” dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 12:52   Okunma : 539

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Evde Sağlık ve Bakım hizmetleriyle yaş almış, özel gereksinimli, ihtiyaç sahibi veya çeşitli sağlık sorunları nedeniyle fiziksel problemler yaşayan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yatağa bağımlı bir yurttaşın daha yüzünü güldürdü.

Tarsus’un Reşadiye Mahallesi’nde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol tarafı felç olan Mehmet Süha Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Doğanay, içinde bulunduğu durumdan Büyükşehir’in Evde Sağlık ve Bakım Ekibi’nin desteğiyle kurtuldu. Doğanay, 5 aylık tedavinin ardından yeniden yürümeye başladı.

Ailesinin talebi üzerine hemen tedavi süreci başlatıldı

2 çocuk babası 58 yaşındaki Mehmet Süha Doğanay, yüksek tansiyon nedeniyle Eylül 2020’de beynine pıhtı atması sonucunda hastaneye kaldırılarak, yaklaşık bir ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Geçmişte de aynı şekilde rahatsızlanan ve son krizde sol tarafında kısmi felç oluşan Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Hastaneden taburcu edilen Doğanay, ailesinin imkanlarını zorlamasıyla özel fizyoterapi tedavisi almaya başladı fakat olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine aile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu.

Eve gelerek durum değerlendirmesi yapan Büyükşehir’in uzman ekipleri, tedavi sürecini başlattı. Yaklaşık 5 aylık ücretsiz fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinin ardından tamamen yatağa bağımlı olmaktan kurtulan Doğanay, baston yardımıyla ilk adımlarını atmaya başladı. Bu süre zarfında Doğanay’ın tansiyon ve ateş ölçümleri yapılıp, elektrik stimülasyonu, kuvvetlendirme, denge ve yürüme egzersizleri de uygulandı.

Sevincini okuduğu şiirle gösterdi

Kendi ihtiyaçlarını kısmi de olsa yapabilen, uzatılan bardağı alarak suyunu içebilen Doğanay, sevincini ve teşekkürünü kendi yazdığı ‘Gel’ isimli şiiri okuyarak gösterdi. Kebapçılıktan emekli olan Doğanay, tamamen iyileştiğinde sevdikleri için yeniden kebap pişirmenin hayalini kurduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Eylül’ün 19’unda rahatsızlandım. Beynime pıhtı atmış, beni acilen kaldırmışlar. Kaç gün yattım bilmiyorum. Verdikleri ilaçlardan dolayı böbreklerim iflas etmiş. Orada tedavi gördüm, diyalize girdim. Ama benim yaşamam mucizeymiş. Çünkü bu hastalığı ikinci kez atlattım. Birinciyi çok şükür zayıf atlattım. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi’nden, Tayfur Bey’i gönderdiler. Tayfur Bey sayesinde yürümeye başladım. Suyumu bile içemiyordum. Şu anda ise sadece elimde biraz sıkıntı kaldı. Sevdiklerime kebap yapmayı özledim” dedi.

“Çok şükür şimdi yürüyebiliyor”

Mehmet Süha Doğanay’ın eşi Fatma Gül Doğanay ise eşinin yaşamasını mucize olarak nitelendirerek 5 ay sonra attığı ilk adımların kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Doğanay, “Eşim ilk başlarda bir yudum suyu dahi içemiyordu. Bizim yardımımızla kalkıyordu, yatabiliyordu, yiyebiliyordu. Ama çok şükür şimdi yürüyebiliyor. Sadece kolunda çok az bir sorunu kaldı. Allah’ın izniyle inşallah onu da atlatacak” diye konuştu.

“Hastamız çok şükür kendini toparladı”

Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım hizmetlerinde görev yapan Fizyoterapist Tayfur Çelik, Mehmet Süha Donay’ın tedavinin başlarında yatalak durumda olduğunu ve dengesinin hiç olmadığını ifade ederek, “Haftanın belirli günleri geldik. Bu fizik tedavi programı neticesinde öncelikle dönme, ayakta durma becerilerini, oturma dengesini kazandı. Akabinde destekli yürümeye başladı. Şu an ise çok şükür bastonla desteksiz olarak yürüyebiliyor. Bastonsuz dengesini sağlayabiliyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterebiliyor. Hastamız çok şükür kendini toparladı. Bundan sonraki sürecinde de egzersizlerle daha iyi olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YATALAK, OLAN, DOĞANAY, BÜYÜKŞEHİR’İN, SAĞLIK, HİZMETLERİYLE, UMUDA, ADIM, ATMAYA, BAŞLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA