18 Nisan 2024 Perşembe


13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI  
 
     
   

Yeşilboğaz: Rant Tezgâhlarını Hep Birlikte Bozacağız


Mersin Barosu, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Tabip Odası, DİSK, sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya gelerek, başta Mersin Limanı’nın genişleme projesi olmak üzere, Mersin’deki çevre sorunlarının çözümüne yönelik eylem planı belirledi.

 

Tarih : 5 Mart 2021 Cuma 02:55   Okunma : 349

Mersin Barosu,  TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi,  Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Tabip Odası, DİSK, sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya gelerek, başta Mersin Limanı’nın genişleme projesi olmak üzere, Mersin’deki çevre sorunlarının çözümüne yönelik eylem planı belirledi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşiboğaz Mersin’de kirli yatırımlara geçit vermeyeceklerini vurgulayarak, “Rant tezgahlarını hep birlikte bozacağız” dedi.

Mersin’de son zamanlarda çevre katliamına sebep olan ve insan sağlığını hiçe sayan rant projelerinin artması üzerine, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin’in ev sahipliğinde bir araya gelen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, MERÇED Başkanı Sabahat Arslan, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyesi Av. Semra Kabasakal, çevre örgütleri, oda ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Mersin Limanı’nın genişleme projesi, nükleer santral, polipropilen tesisi, Alata Enstitüsü’ne ait arazinin koruma statüsünün değiştirilmesi, Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’nda yapılan ağaç katliamı, Davultepe’de 60 bin narenciye ağacının bulunduğu tarım arazisinin sanayi sitesine dönüştürülme planı, nükleer santral ve taşocağı çalışmalarına karşı eylem planı yaptı.

Baro Başkanı Yeşilboğaz burada yaptığı konuşmasında, Mersin üzerinde kirli oyunlar oynandığını ifade ederek, “Sivil toplum örgütleri ve halkımızla örgütlü mücadelemiz neticesinde bazı rant amaçlı kirli projelerin önüne geçtik. Sadece rant uğruna, hiçbir mantığa sığmayan bu insafsız projelere, kirli yatırımlara geçit vermeyeceğiz. Rant tezgâhlarını hep birlikte bozacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bizler Mersin’in tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle, limanıyla tabi ki gelişmesinden, ilerlemesinden yanayız. Bu kent bizim ve ülkenin dünyaya açılan kapısıdır. Mersin dünyaya açılan bir kapı iken, bu kapının kapanmasına yönelik akıl almaz, hukuk tanımaz projelere asla göz yumamayız. Eylem planımızla kirli yatırımlara karşı yol alacağız. Bu mücadele birlikte verilmesi gereken bir mücadeledir. Kent ve kentlilere olan borcumuzdur. Bunun için herkesin desteğine ve bu süreci sahiplenmesine ihtiyacımız var. Bu süreçte başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, RANT, TEZGÂHLARINI, HEP, BİRLİKTE, BOZACAĞIZ, TMMOB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA