19 Nisan 2024 Cuma


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

Büyükşehir,Karacailyas’ın Yağmursuyu Çilesini Sona Erdirdi


Yoğun yağışlarda oluşan su taşkınlarına karşı yağmursuyu imalatlarını hızlandıran MESKİ Genel Müdürlüğü, Karacailyas Mahallesi’nin yağmursuyu sorununa son verdi. İmalatı tamamlanan yaklaşık5 kilometrelik yağmursuyu hattıyla Karacailyas sakinlerinin yağışlarda yaşadığı su baskınları sorununakalıcı çözüm getirildi.

 

Tarih : 5 Mart 2021 Cuma 09:52   Okunma : 242

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Akdeniz İlçesi’ne bağlı Karacailyas Mahallesi’nde başlattığı yağmursuyu hattı imalatları sona erdi.Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı su baskını ve taşkınsorunu kalıcı olarak giderildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde hizmet vermeye devam eden MESKİ, Karacailyas Mahallesi’ne yatırım tutarı 9 milyon 817 bin lira olan yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı kazandırdı. Çalışmalar kapsamında 185 metre 3x2, 935 metre 2,5x2, 213 metre 1.5x1.5, 654 metre 1,25x1 metre ebatlarında 1.987 metre betonarme kutu menfezyapıldı. Entegre Contalı Betonarme Boru ile Ø1200, Ø1000, Ø800, Ø600, Ø500 ve Ø400 milimetre çaplarında 2 bin 885 metre yağmursuyu hattıyla yağmursuyu ızgarası imalatları da tamamlandı.

“Yağışlardan dolayı en ufak bir sıkıntı yaşamadık”

Karacailyas Mahalle Muhtarı Rüknittin Koşar, 5 kilometrelik yağmursuyu hattı çalışmasının kısasürede tamamlanması nedeniyle teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bizim 20 yıldır bu yağmur suyuyla alakalı bir sıkıntımız vardı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’dan projenin bitmesi yönünde söz aldık ve 4 ay önceden bitti. Beklenenden çok erken bitti; yani Nisan 2021’de biteceğine Aralık 2020’de bitti. İnşallah sıkıntımızı da gidermiş olduk bu sayede. Şu anda bu yağmurlarda, doluda bir sıkıntı yaşamadık. Nice böyle çalışmalar olur inşallah. Sıkıntılarımız çok büyüktü. Daha önceki başkanlar bize söz verdiler. Ankara’dan AFAD Genel Başkanı geldi. Tekneyle yüzdüğümüzü biliriz. Hiçbir çaba sarf etmediler. Ta ki Vahap Başkanım’ın gelişine kadar. Bu yönden de bütün ekibe, en üstten en alta kadar tüm çalışma ekibine teşekkür ediyorum böyle bir değerli yatırımı bize yaptığı için.”

“Şimdiye kadar hiçbir belediyeden bu hizmetleri almadık”

Karacailyas Mahallesi esnafı Turan Koşar, tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Kepçelerle buraya kum dökerdik kaldırıma, dükkânlarımıza su girmesin diye. Bu altyapıdan memnunuz. Şimdiye kadar bu hizmetleri hiç almadık. Yağmur pek yağmadı ama rahatlama elbette ki olacak. Sulardan çiftliğimize, bahçelerimize gidemiyorduk yağmurlarda. Evlerimizin içi su doluyordu. İlk katlarımızı komple yılda 2-3 sefer belediyeden arazözle temizliyorduk. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz yaptığı çalışmalardan dolayı” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KARACAİLYAS’IN, YAĞMURSUYU, ÇİLESİNİ, SONA, ERDİRDİ, MESKİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA