5 Mayıs 2024 Pazar


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

Finansal Yatırımcılar Derneği’nden THODEX Yorumu ,İkinci Çiftlik Bank Vurgunu, Hatta Daha Fazlası: 2 Milyar Dolar


Finansal Yatırımcılar Derneği Başkanı Ekonomist Ali Bahçuvan, Türkiye’de kripto para işlemi yapan ve iki milyar dolar kaçırdığı iddia edilen Thodex firması için, "Gördük ki ikinci Çiftlik Bank vurgunu hatta çok daha fazlası, iki milyar dolar gibi bir para vatandaşın cebinden gitmiş. Bu tasarruflar kolay kazanılmıyor. Devletin, vatandaşına ve tasarrufuna sahip çıkması lazım" dedi.

 

Tarih : 22 Nisan 2021 Perşembe 18:20   Okunma : 324

Finansal Yatırımcılar Derneği Başkanı Ekonomist Ali Bahçuvan, Türkiye'de kripto para işlemi yapan ve iki milyar dolar kaçırdığı iddia edilen Thodex firması için, "Gördük ki ikinci Çiftlik Bank vurgunu hatta çok daha fazlası, iki milyar dolar gibi bir para vatandaşın cebinden gitmiş. Bu tasarruflar kolay kazanılmıyor. Devletin, vatandaşına ve tasarrufuna sahip çıkması lazım" dedi.

Kripto para aracılığıyla dolandırıcılık yapıldığı iddiaları gündemde. Kripto para işlemi yapan Thodex firmasının iki milyar dolar tutarında dolandırıcılık yaptığı, şirketin sahibi Faruk Fatih Özer'in paralarla birlikte Tayland'a kaçtığı iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattığını açıklamıştı. Finansal Yatırımcılar Derneği Başkanı Ekonomist Ali Bahçuvan konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Bahçuvan'ın açıklamaları şöyle:

"VATANDAŞI UYARDIK, 'BUNLARIN LİSANSI YOK YANLIŞ YERE PARA YATIRIYORSUNUZ' DEDİK"

"Thodex vurgununda gördüğümüz şu: Aslında aracı kurum olmayan bir yere, bir bilgisayar şirketine para yatırılıyor. Ve bunun ne şekilde muhasebeleştiği hiçbir şekilde denetlenmiyor. Gelecekte bunun vergisel problemleri de ortaya çıkacaktır. Biz bunun uyarısını hep yaptık. Dedik ki 'Bakın bunlar aracı kurum değil, lisansları yok. Siz yanlış bir yere para yatırıyorsunuz. Gelecekte de bu yaptığınız yatırımdan dolayı zarar görebilirsiniz. Ama vatandaşlar bunu çok önemsemedi ve sonucunda bu vurgunlar ortaya çıktı. Bu sistemdeki sıkıntı devam ediyor.

"VATANDAŞ BORSADAKİ GİBİ ALIM SATIM YAPABİLECEĞİNİ SANIYOR"

Bu Thodex vurgunu için öncelikle Aracı Kuruluşlar Birliği'nin bir açıklama yapması gerekiyor. Demesi lazım ki 'Bunlar borsa aracı kurumu değil. Bunlar hiçbir şekilde denetlenmiyor. Buraya para yatırdığınızda bizim hiçbir güvencemiz yok.' Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK), borsanın bunları açıklaması lazım. Vatandaş bilmiyor, normal borsada hisse senedi alır gibi bunlarla da alım satım yapabileceğini sanıyor.

"İKİNCİ ÇİFTLİK BANK VURGUNU HATTA DAHA FAZLASI, İKİ MİLYAR DOLAR"

Biz daha önce bunun uyarısını yapmıştık. 'Türkiye'de bu sistemin çok daha gelişmişi; denetlenebilir, bir şekilde takas sistemi kurulabilir, dünyaya örnek olabilecek sistemler kurabiliriz' demiştik ama dikkate almadılar. Sonucunda gördük ki ikinci Çiftlik Bank vurgunu hatta çok daha fazlası, iki milyar dolar gibi bir para vatandaşın cebinden gitmiş. Bu tasarruflar kolay kazanılmıyor. Devletin, vatandaşına ve tasarrufuna sahip çıkması lazım. Bugün bankaya para yatıracak insan bulamıyoruz, mevduat bulamıyoruz ki bunlar kredi olarak dönsün. Ama vurgunculara geldiğinde bir şekilde para bulunuyor ve bu vurguncular ne yazık ki bu paraları alıp yurt dışına götürüyor. Biz yurt dışından para alamazken milyarlarca dolarımız yurt dışına gidiyor. Çok yazık."






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, İKİNCİ ÇİFTLİK BANK VURGUNU, FİNANSAL YATIRIMCILAR DERNEĞİ, THODEX, SPK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA