29 Nisan 2024 Pazartesi


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

CHP’li Nuhut: TFF, Türk Hukukçuları Yok Saydı


CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), UEFA, FIFA ve CAS ile yaşanacak olası anlaşmazlıklar için İtalyan bir hukuk firmasıyla anlaşmasını, “Türkiye’de işinin ehli, yüzlerce spor hukukçusu varken, kulüpleri İtalyan hukuk firmasıyla çalışmaya zorlamak, hem avukatlık kanununa, hem de mesleki rekabet anlayışına aykırıdır” sözleriyle eleştirdi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2021 Perşembe 22:43   Okunma : 442

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), UEFA, FIFA ve CAS ile yaşanacak olası anlaşmazlıklar için İtalyan bir hukuk firmasıyla anlaşmasını, “Türkiye'de işinin ehli, yüzlerce spor hukukçusu varken, kulüpleri İtalyan hukuk firmasıyla çalışmaya zorlamak, hem avukatlık kanununa, hem de mesleki rekabet anlayışına aykırıdır” sözleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, TFF’nin İtalyan hukuk firmasıyla anlaşmasına tepki gösterdi. TFF, Süper Lig kulüplerine hukuki danışmanlık yapması için İtalyan hukuk firması Gallavotti Bernardini & Partners ile 3 Mart 2022 tarihine kadar geçerli bir sözleşme imzalandığını anımsatan Nuhut, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e konunun tekrar gündeme alınıp sözleşmenin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

"AVUKATLIK KANUNU VE TFF TALİMATLARINA AYKIRI"

Baroların yapılan sözleşmeyi kınadığını, Ankara Barosu’nun ise savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden CHP’li Nuhut, “Konu hem etik, hem de yasalar bağlamında sakıncalar doğuracak niteliktedir. Avukatlık meslek kuralları ile rekabet yasasına aykırı bu durum kararda imzası bulunan TFF yöneticilerinin hukuk önünde hesap vermesi ile neticelenebilir. Türkiye’de futbolu özerk bir şekilde yönetmekle görevli olan TFF’nin, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması Avukatlık Kanunu ve TFF talimatlarına aykırıdır” dedi.

"ÖZDEMİR'İN YANLIŞLIKTAN DÖNMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

TFF’nin bu hukuki hizmeti yalnızca kulüplere sağlamasıyla eşitlik ilkesini ihlal ettiğini vurgulayan Nuhut, “Türkiye'de yüzlerce hukuk bürosu, bir o kadar uzman hukukçu varken, Türk avukatlar UEFA, FIFA ve CAS'taki davalarda başarıyla çalışırken, TFF'nin yabancı hayranlığı, ülke sporuna hizmet eden biz spor insanlarını derin biçimde üzmüştür. Sayın TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bu konuyu yeniden gündeme alıp, yapılan yanlışlıktan dönmesini talep ediyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, TFF, TÜRK HUKUKÇULARI, UEFA, FİFA, CAS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA