27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

YENİŞEHİR’DE ŞİİRLER BARIŞ İÇİN OKUNDU


Mersin Yenişehir Belediyesi, Şafak Türküsü şiirinin de yazarı Nevzat Çelik ve müzisyen Uğur Karataş’ın katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde şiir ve dinleti programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bebeklerin karaya vurmuş bedenlerini biliyoruz. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ felsefesini sonuna kadar savunacağız.” dedi.

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 15:26   Okunma : 319

Mersin Yenişehir Belediyesi, Şafak Türküsü şiirinin de yazarı Nevzat Çelik ve müzisyen Uğur Karataş’ın katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde şiir ve dinleti programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bebeklerin karaya vurmuş bedenlerini biliyoruz. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ felsefesini sonuna kadar savunacağız.” dedi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen1 Eylül Dünya Barış Günü’ne özelşiir ve dinleti programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şair ve yazar Nevzat Çelik ve müzisyen Uğur Karataş şiirlerini Yenişehir’de barış için okudu. Ahmet Kaya tarafından bestelenen Şafak Türküsü şiiriyle büyük ses getiren ve yazdığı kitaplarla büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Nevzat Çelik, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mersinlilerle buluştu. Programda birçok şiirini okuyan Çelik, izleyiciler için kitaplarını da imzaladı. Programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü. Barış hava gibi su gibi ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Barışınolmadığı bir ortamda yaşanan olumsuzlukların nelere mal olduğunu görüyoruz. Çok büyük bir talihsizlikle sağımız ve soluğumuz savaş. Bu yetmiyormuş gibi yıllardır kendi ayağımıza sıkmak suretiyle, kendi içimizde hiç olmaması gereken bir durumla karşıkarşıyayız. Bugün Tarsusluhemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz’ün şehadet haberini derin bir üzüntüyle aldık. Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Savaşların etkisini en çok yaşayan toplumlardanız.”

Toplum olarak savaşın ne demek olduğunu ve sonuçlarını çok iyi bildiklerini belirten Başkan Özyiğit, “Bugün Ukrayna-Rusyasavaşında ayrıca Suriye’de ve Irak’ta yıllardır devam eden savaşların etkisini en çok yaşayan toplumlardanız. Toplum olarak savaşın ne demek olduğunu, insanları nasıl varlıktan yokluğadüşürdüğünü ve insanları nasıl biçare bıraktığını çok iyi biliyoruz. Ülkemizi köprü kullanarak başka ülkelere geçen o insanların yaşadığı o mezalimini çok iyi biliyoruz. Bebeklerin karaya vurmuş bedenlerini biliyoruz. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ felsefesini sonuna kadar savunacağız. Barışı tüm dünyaya haykırmak için bugün çok kıymetli iki sanatçı Nevzat Çelik ve Uğur Karataş bizimle birlikte, kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA