27 Nisan 2024 Cumartesi


16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARINDAN MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   YENİ MÜFREDAT GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLANACAK   15:09   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52    ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÇALIŞTAY SONUÇLARI, BM`NİN OCEAN DECADE KONFERANSINDA   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ  
 
     
   

BARTIN MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN RASİM BULUT`UN BABASI ASIM BULUT, SAVCILARA ÇAĞRIDA BULUNDU: “BURADA ADALETLİ BİR İŞ YAPSINLAR. İHMAL VARSA EN BÜYÜK SUÇU ALSIN İHMALİ OLAN”


Bartın`daki maden faciasında 25 yaşındaki madenci Rasim Bulut da yaşamını yitirdi. Baba Asım Bulut, soruşturmayı yürüten savcılara çağrıda bulunurken, “Vicdanlı olsunlar, bir ihmal varsa… Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması var, beş savcıyı görevlendirdiler. Burada adaletli bir iş yapsınlar. İhmal varsa en büyük suçu alsın ihmali olan” diye konuştu. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Hasan Baltacı`dan oluşan heyet de Bulut ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Tarih : 17 Ekim 2022 Pazartesi 19:43   Okunma : 201

Haber: TAMER ARDA ERŞİN / Kamera: ÜNAL AYDIN

Bartın`daki maden faciasında 25 yaşındaki madenci Rasim Bulut da yaşamını yitirdi. Baba Asım Bulut, soruşturmayı yürüten savcılara çağrıda bulunurken, “Vicdanlı olsunlar, bir ihmal varsa… Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması var, beş savcıyı görevlendirdiler. Burada adaletli bir iş yapsınlar. İhmal varsa en büyük suçu alsın ihmali olan” diye konuştu. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Hasan Baltacı`dan oluşan heyet de Bulut ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bartın`ın Amasra ilçesinde 14 Ekim, saat 18.15 sularında meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 41 işçiden biri olan Rasim Bulut`un, babası Asım Bulut ve eşi Mehtap Bulut ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Madende hayatını kaybeden Rasim Bulut 25 yaşında, bir çocuk babası ve beş kardeşten biri. Kardeşlerden ikisi de madenci olup, birisi de Zonguldak`ta çalıştığı madende kaza geçirdiği için malulen emekli oldu.  Rasim Bulut`un babası Asım Bulut sorularımıza şu yanıtları verdi:

“TEK DİLEĞİMİZ BU İŞİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN CUMHURİYET SAVCILARIMIZ ADALETLİ BİR İŞ YAPSINLAR İSTİYORUZ”

“Çocuğumu kaybettik, acımız büyük ama Allah devletimize zeval vermesin, her zaman yanımızda. Bilmiyoruz, Allah başka keder vermesin, bir torunum var. Bana bir hediye bıraktı, onu büyütmeye çalışacağım. İki sefer kalp krizi geçirdim, şu anda rahatsızım; eşim diyaliz hastası. Eşim haftada iki gün diyalize giriyor ama devletimiz bizi bırakmadı. Bir çocuğunu bıraktı bana, onun için mücadele edeceğim. Onun için çalışacağız. Çocuğum işini seviyordu, tek dileğimiz burada ihmal var mı yok mu bilmiyorum ama bu işin çözülmesi için Cumhuriyet Savcılarımız adaletli bir iş yapsınlar istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz…

“‘TEHLİKE VAR BABA, KELLE KOLTUKTA GİDİYORUZ` DERDİ”

Madene 2019`da girdi, üç sene oldu daha. 25 yaşından bugün beş ay geçti, 1997 doğumluydu. Bartın`da endüstri meslek, motor bölümünü okudu. Askerliği bittikten sonra, ‘ben uzmanlığa gideceğim` dedi. Kulaklarından rahatsızlığı vardı, Bartın`da değerli bir hocamız İsa Bey ameliyatını yaptı. Çocuğun sağlam raporunu aldık ama elindeki bir dövme nedeniyle çocuğum asker olamadı. İşçi alımında TTK`ya yazıldı, girdi. Üç senedir işinin seve seve çalışıyordu, seve seve yapıyordu. ‘Tehlike var baba, kelle koltukta gidiyoruz` derdi; benim babam da madenci. Benim babam da 25 sene yer altında çalıştı. ‘Tehlike var ama çalışıyoruz, işimizi seviyoruz` derdi.

“350 METRE YERİN ALTINDA ÇALIŞIYORDU ÇOCUĞUM, ORDAYDI”

O gün eşim diyalizdeydi; eşimi diyalizden aldım. Dedim ‘köye gidelim`, eve geldik Bartın`dan. Devlet hastanesinde çalışan bir tane çocuğum var. Buraya köye geldik; Paşalar köyüne, evimize geldik. Kapıdan girmemiz ile kızım aradı, ‘baba Amasra`da göçük olmuş, biliyor musunuz` dedi. ‘Biz bilmiyoruz yavrum` dedim. Burada biz televizyondan öğrendik, direkt gittik Amasra`ya. Amasra ana baba günü olmuş, oradan Bartın Devlet Hastanesi`ne geçtik. Hastanede çocuğum artık sağlam mı ölü mü bekliyoruz. Çünkü umudum yok, 350 metre yerin altında çalışıyordu çocuğum, ordaydı. Orada olduğunu biliyoruz.”

HAYATINI KAYBEDEN MADENCİNİN BABASINDAN SAVCILARA ÇAĞRI: “BURADA ADALETLİ BİR İŞ YAPSINLAR”

Asım Bulut, son olarak; olaya ilişkin soruşturma yürüten savcılara çağrı yaptı ve “Vicdanlı olsunlar, bir ihmal varsa… Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması var, beş tane savcıyı görevlendirdiler. Burada adaletli bir iş yapsınlar. İhmal varsa en büyük suçu alsın ihmali olan. Ben yeraltında çalışmadığım için bilmiyorum. Burada gaz kaçağı varmış diyorlar, bizde sağdan soldan duyduklarımızdan başka türlü bir şey bilmiyorum”

HAYATINI KAYBEDEN MADENCİNİN EŞİ: ‘OĞLUMLA BENİ YALNIZ BIRAKMAZ` DEDİM AMA BIRAKTI

Rasim Bulut`un eşi Mehtap Bulut ise şöyle konuştu:

“İki sene oluyor evleneli ama biz 2017`de tanıştık; yaklaşık beş senemiz var ama biz iki senedir evliyiz. Bir yaşında oğlum var. İş yerinden arkadaşı aradı. ‘Dalga mı geçiyorsun, yalan mı söylüyorsun` dedim. ‘Bana şaka mı yapıyorsun` dedim. İnanmadım öyle bir şey olduğuna. Ağlıyordum, bebeğimin bezini değiştiriyordum, değiştiremedim. Bebeği bıraktım orada, Allah`tan teyzem geldi yanıma. Teyzem sakinleştirdi beni. Sonra haber bekledik, çıktı dediler bize. ‘Bilinci yerindeydi, hiçbir şeyi yok` dediler. Hastane önüne gittik, bana göstermediler. Sonra haber geldi. Gitmiş, inanmadım ben ‘o beni bırakmaz` dedim. ‘Oğlumla beni yalnız bırakmaz` dedim ama bıraktı.”

Yaylacık köyünde yaşayan Bulut ailesine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı`dan oluşan heyet de taziye ziyaretinde bulundu. Baba Asım Bulut ise sohbet eden CHP heyeti başsağlığı dileğinde bulundu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA