27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

VERGİ MEMURLARININ CEZA KESTİĞİ SİNCANLI ESNAF: “KASADA PARA BİTMİŞ HERHALDE. ‘KAŞININ ÜSTÜNDE GÖZÜN VAR` DEDİLER, BİN LİRA YAZDILAR”


CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, Ankara`nın Sincan ilçesinde vergi memurlarının ceza kestiği esnafı ziyaret etti. Sincanlı bir esnaf, “Kasada para bitmiş herhalde. ‘Kaşının üstünde gözün var` dediler, bin lira yazdılar” dedi.

 

Tarih : 17 Ekim 2022 Pazartesi 17:41   Okunma : 207

CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, Ankara`nın Sincan ilçesinde vergi memurlarının ceza kestiği esnafı ziyaret etti. Sincanlı bir esnaf, “Kasada para bitmiş herhalde. ‘Kaşının üstünde gözün var` dediler, bin lira yazdılar” dedi.

Umut Akdoğan, Sincan`da geçen hafta vergi memurlarının ceza kestiği esnafın sorunlarını dinledi. Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çektiğini belirten esnaf, Akdoğan`a vergi memurlarının kestiği cezalardan dert yandı. Bir esnaf, Akdoğan`a şunları anlattı:

“‘BİZİMLE NEDEN UĞRAŞIYORSUNUZ, GİDİN BÜYÜKLERLE UĞRAŞIN` DEDİM, SES YOK”

“Z raporlarına baktılar, nakit fiş kesmemişiz güya, ceza yazıp gidiyor. ‘Yasal mı bu yaptığınız` dedim. ‘Defterlerinizi incelemeye alırız` dediler. Herkese yazar, yani bir bana değil. Bir baştan bir başa herkese yazıp gittiler. ‘Bizimle neden uğraşıyorsunuz, gidin büyüklerle uğraşın` dedim, ses yok. Onlara güçleri yetmiyor.”

Başka bir esnaf, “‘Rutin, bugün herkese uğrayacağız` dediler, uğradılar bize de. Gerekçesi yok. Bize bin TL kestiler diye hatırlıyorum. ‘Daha derine inersek daha zararlı çıkarsınız` dediler” diye konuştu.

“KİMSE ESNAFIN YANINDA DEĞİL Kİ”

Bir diğer esnaf da “Pandemi oldu, esnaf o kadar sıkıntıya girdi, hiçbir şekilde esnafın yanında olmadı. Yalandan Halk Bankası`na bir kredi çıkarttırdı. Yalandan, çocuğun eline sadaka verir gibi. Adam, ‘Ben her şekilde yazarım` diyor. ‘Biz geldik, ihbar var` diyor. İhbar bir tek bana mı var? Sincan`da ne kadar esnaf varsa hepsine girdiler. Para kaynağı lazım şu anda. Günah keçisiyiz biz. Asgari ücreti diyor, tamam sen asgari ücreti yükselttin, hiç esnafın durumuna bakıyor musun? İşçi çıkaran çıkarana. Şu an siftah yok 5 kuruş yok. Kimse esnafın yanında değil ki” dedi.

EVRAKLARIMIZ, HER ŞEYİMİZ TAM, BİN LİRA KESTİLER”

Başka bir esnaf da yaşadığı duyurumu şöyle aktardı:

“İşlerimiz zaten durgun. Kesmek için geldiler. Evraklarımız, her şeyimiz tam, bin lira kestiler. Yüzde 80`ine, 90`ına kestiler. Kendi deyişlerine göre, Sincan`a sırf ceza kesmek için 78-80 tane çift kişilik ekip girmiş. Siftah yok daha. 7 gün açıyorsun, 3-4 günü sıkıntılı geçiyor.”

“KASADA PARA BİTMİŞ HERHALDE. ‘KAŞININ ÜSTÜNDE GÖZÜN VAR` DEDİLER, BİN LİRA YAZDILAR”

Bir esnaf da “Kasada para bitmiş herhalde. ‘Kaşının üstünde gözün var` dediler, bin lira yazdılar. Zaten elektrik malum, geçen ay bin bira geldi, bu ay bin 396 geldi. Hata bizde, seçmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi Umut Akdoğan da ziyaretlerinin ardından şunları söyledi:

“SİNCAN`DA ESNAF SİFTAH YAPAMAZ DURUMDA, BU CEZALANDIRMA YÖNTEMİNE SON VERİN”

“Geçtiğimiz haftalarda, kan ağlayan Sincan esnafına bir grup vergi memuru arkadaşımız gönderiliyor. Vergi memuru arkadaşımız, esnafa giriyorlar, ‘Ceza yazacağız` diyorlar. Gerekçesi birçok esnafımıza söylenmiyor bile ve esnafımız bu cezaları ödemek zorunda kalıyor.

Son on yılda 100 milyar TL`nin üzerinde bedelle 167 kamu ihalesi verilen ‘beş kardeşler kebap salonu`na para yetiştiremediğiniz için mi esnaf kardeşlerimizle vergi memuru arkadaşlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz? Uçaklarınıza, saraylarınıza, saltanatınıza para yetiştirebilmek için mi esnafımızla vergi memuru arkadaşlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz? Suriyelilere, Afganlara 50 milyar doların üzerinde para harcadık, ‘bir 50 milyar dolar daha harcayalım` diye mi kan ağlayan esnafımızla vergi memuru arkadaşlarımıza karşı karşıya getiriyorsunuz? Her dönemde size oy veren Sincanlılar, beş yıldır kapısını çalmadığınız Sincanlılar, ama vergi cezalarını gönderdiğiniz yine Sincanlılar. Buradan çağrı yapıyoruz; israf musluklarını kapatın. Sarayınızın elektriklerini kapatın, uçaklarınızı hangarlarına kapatın ve esnafımızın üstüne gitme defterini kapatın. Sincan`da esnaf, değil bir günde, belki bir haftada siftah yapamaz durumda. Bu cezalandırma yöntemine son verin.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA