27 Nisan 2024 Cumartesi


16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARINDAN MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   YENİ MÜFREDAT GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLANACAK   15:09   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52    ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÇALIŞTAY SONUÇLARI, BM`NİN OCEAN DECADE KONFERANSINDA   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:51   METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ: GÖRÜŞ MESAFESİNDE DÜŞME, HAVA KALİTESİNDE AZALMA, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR   13:36   AİLE BAKANLIĞI`NIN İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ ÇOCUK ZİRVESİ TBMM`DE BAŞLADI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:50   İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇMEYE HAZIRLANIYOR   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI`NDA KARA AÇIKLANDI   11:54   FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ, İŞ İNSANI ÇİMEN`DEN TFF VE MHK`YA TEPKİ  
 
     
   

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: 520 BİNDEN FAZLA SURİYELİNİN DÖNÜŞÜ, GÖNÜLLÜ VE ONURLU BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. DİĞER GÖÇMENLERİ DE AYNI ANLAYIŞLA GÖNDERDİK


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün, Covid öncesi 70-80 milyon olan ülkesini terk etmiş insan sayısı, 100 milyonu geçti. Bu, dünyada bir sorundur. Ama Türkiye için de kolay bir durum değil… 520 binden fazla Suriyelinin Suriye`ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Afganistan`a, Pakistan`a, göçmenlerin geldiği ülkelere gönderdiğimiz o ülkelerin vatandaşlarını da aynı anlayışla ve o ülkelerle iş birliği yaparak gönderdik” dedi.

 

Tarih : 17 Ekim 2022 Pazartesi 16:14   Okunma : 267

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün, Covid öncesi 70-80 milyon olan ülkesini terk etmiş insan sayısı, 100 milyonu geçti. Bu, dünyada bir sorundur. Ama Türkiye için de kolay bir durum değil… 520 binden fazla Suriyelinin Suriye`ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Afganistan`a, Pakistan`a, göçmenlerin geldiği ülkelere gönderdiğimiz o ülkelerin vatandaşlarını da aynı anlayışla ve o ülkelerle iş birliği yaparak gönderdik” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İstanbul`daki Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi`nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı`na katıldı. Çavuşoğlu, daha sonra düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Yunanistan`ın ve onun destekçisi Frontex`in karnesi ortada. Tüm uluslararası kuruluşlar, Uluslararası Göç Örgütü, Birlemiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, sivil toplum örgütleri ve basın, Frontex`in desteğiyle Yunanistan`ın bu mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesini mercek altına aldılar. Aynı şekilde İnsan Hakları Mahkemesi`nin gündeminde. Diğer taraftan Avrupa Parlamentosu`nun gündeminde. Her ne kadar üye ülkeler, yönetim olarak Yunanistan bu insanlık dışı muamelelerine göz yumsa da vicdanlı parlamenterler sayesinde Avrupa Parlamentosu da bu duruma el koymuş durumda.

“FRONTEX SUÇ ORTAKLIĞI YAPIYOR”

Frontex, suç ortaklığı yapıyor. En son yine Türk kara sularında gerçekleşmiş gibi göstermek için koordinatları nasıl değiştirildiği de ortaya çıktı. Yani bunlar şöyle düşünüyor; ‘Biz her şeyi yaparız, bunu da Türkiye`nin üzerine atarız ya da transit ülkelere atarız. Buna da herkes inanır`. Ama gerçekler ortada. Biz de gerçekleri ortaya koymaya devam edeceğiz. Ayrıca, son bir hafta içinde 4 tane daha göçmen, ölü olarak Ege`den çıkartıldı. Bunların hepsi, Yunanistan`ın o botları şişlenmesi ve insanların denizin ortasında ölüme terk etmesiyle maalesef gerçekleşiyor. Diğer taraftan yine sınırda çırılçıplak insanların donarak nasıl öldüğünü görüyoruz, gördük. En son Türkiye-Yunanistan sınırında, yanlış hatırlamıyorsam 19 mülteci donarak ölmüştü. Çırılçıplak ölmüştü. Çünkü Yunanistan, bunları geri iterken üzerindeki her şeye el koyuyor, bir daha gelmesinler diye. Sadece kimlik veya diğer üzerindeki belgeler değil, kıyafetlerine bile el koyuyorlar. Dolayısıyla uluslararası hukuk ihlali bakımından karnesi çok kabarık olan Yunanistan`ın, bu suçu arttıkça Türkiye`ye iftira atmaya yeltenmesi de doğaldır. Ama maalesef buna inanmak isteyen, Yunanistan`ın her dediğini doğru kabul etmek isteyen, sadece doğru kabul eden değil, kabul etmemizi isteyen AB üyesi ülkelerde var. Zaten Yunanistan`ı da cesaretlendiren budur.

“520 BİNDEN FAZLA SURİYELİ, GÖNÜLLÜ VE ONURLU ŞEKİLDE GERİ DÖNDÜ”

Bugün, Covid öncesi 70-80 milyon olan ülkesini terk etmiş insan sayısı, 100 milyonu geçti. Bu, dünyada bir sorundur. Ama Türkiye için de kolay bir durum değil. Bir taraftan insani bir konu, bir taraftan toplumsal bir konu, hatta son zamanlarda bazı siyasilerin de suistimal etmesiyle siyasi bir sorun haline geldi. Ama biz, insani bir açıdan bakmayı hiçbir zaman unutmadık. İnsana yaraşır bir şekilde bizim, kim olursa olsun davranmak, geri gidecekse de onurlu bir şekilde olması lazım. 520 binden fazla Suriyelinin Suriye`ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Afganistan`a, Pakistan`a, göçmenlerin geldiği ülkelere gönderdiğimiz o ülkelerin vatandaşlarını da aynı anlayışla ve o ülkelerle iş birliği yaparak gönderdik.

“AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDAKİ BARIŞ ANLAŞMASI GÜNEY KAFKASYA`NIN İSTİKRARI İÇİN ÖNEMLİ”

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kapsamlı bir barış anlaşması, Güney Kafkasya`nın kalıcı istikrarı ve huzuru için son derece önemlidir. Ayrıca bizim de Ermenistan ile normalleşme sürecimiz başladı. Bunu, can Azerbaycan ile uyumlu bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki her olumlu adımın bizim ilişkilerimize de katkısı olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Sonuçta artık Azerbaycan, topraklarını geri aldı. Provokasyonlardan vazgeçmesi gerektiğini daha önce de söyledik. Bir yol haritası belirlendi, buna odaklanması gerekiyor. Ermenistan`ın da buna çok ihtiyacı var. Hepimizin çok ihtiyacı var. Varılan mutabakatların uygulanması için herkes üzerine düşeni yapmalı.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA