5 Mayıs 2024 Pazar


16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD  
 
     
   

VAHAP SEÇER, BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NİN AÇILIŞINA KATILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” sloganıyla başlattığı açılışların ikincisi, ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi` oldu. Vatandaşların çocuklarını güvenle göndereceği ve çocukların keyifli vakit geçireceği merkezin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Tarsus`ta hizmete sunulan merkezin açılış kurdelesini Başkan Seçer, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Başkan Seçer, çocuklarla birlikte boyama da yaptı.

 

Tarih : 17 Aralık 2022 Cumartesi 14:32   Okunma : 405

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” sloganıyla başlattığı açılışların ikincisi, ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi` oldu. Vatandaşların çocuklarını güvenle göndereceği ve çocukların keyifli vakit geçireceği merkezin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Tarsus`ta hizmete sunulan merkezin açılış kurdelesini Başkan Seçer, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Başkan Seçer, çocuklarla birlikte boyama da yaptı.

Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi, 5 sınıftan oluşuyor ve 70 öğrenci kapasitesi ile hizmet veriyor. Önümüzdeki hafta açılışı yapılacak olan Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi`nde de bir adet Çocuk Gelişim Merkezi yer alıyor. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`nde yer alan mobilyalar Büyükşehir Belediyesi`nin Geri Dönüşüm Atölyesi`nde üretildi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ HER İŞ GÜZEL”

Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`nde Başkan Seçer, protokol üyeleriyle birlikte bir konuşma yaptı. Başkan Seçer, Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`nin açılışında eğitimin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Çocuklarımız için yaptığımız her iş güzel, her işin anlamı var. Çocuklarımızdan daha değerli bir varlığımız var mı bizim? Çocuklarımızı iyi eğittiğimiz zaman hem ailemizi hem yaşadığımız toplumu hem de dünyayı kurtarıyoruz. Çocuklarımızı eğittiğimiz zaman kötülükleri bertaraf ediyoruz. Açlıkla, sefaletle mücadele ediyoruz. Çocuklarımızı eğiterek, daha modern bir Türkiye daha modern bir dünyada yaşamanın kapılarını açıyoruz. Çocuklarımızı eğiterek, aslında bilinen yalanlardan uzaklaşmalarını, bilinmeyen gerçeklerin peşinden koşmalarını sağlıyoruz” dedi.

Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`yla yaptıkları toplantılarda aldıkları en önemli önerinin ayrımcılık yapmadan herkese eşit hizmet götürülmesi olduğunu aktararak, “Soralım her 10 kişiye; ‘Türkiye`nin en büyük sorunu ne?` diye. Bu toplulukta eminim her 10 kişiden 10`u ‘Adaletsizlik` diyecek. Onun için Sayın Genel Başkanımız, ‘Bizim maruz kalmayı istemediğimiz hareketlere başkalarını maruz bırakmayın.` diyor. Önce iğneyi kendinize batırın. Bir diğer önerisi de ‘Sakın kul hakkı yemeyin. Yöneticilik kutsal bir makamdır. Bu koltuklar halkın koltuklarıdır. Yöneticilerin babasının koltuğu değildir. Mahkeme kadıya mülk değildir` diyor ama en önemli talimatlarından bir tanesi de belediye başkanlarına; ‘Kreş açın, yurt açın. Mümkünse yurt açarken de öncelikli olarak kız yurdu açın` diyor. Biz bu temel talimatlar, öneriler çerçevesinde belediye başkanlığı yapıyoruz” diye konuştu.

 “BELEDİYECİLİK İMAR İŞLERİNDEN İBARET DEĞİL, BELEDİYECİLİK, TOPLUMUN, VATANDAŞIN KALBİNE GİRMEK”

Tarsus`tan Anamur`a Mut`tan Çamlıyayla`ya kadar her yere eşit hizmet götürdüklerini belirten Seçer, “Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`ni de Tarsus`a kazandırılmış en değerli hizmetlerden biri olarak görüyorum. Asfaltı, sathi kaplama, kaldırım yapılıyor, sinekler de öldürülüyor. Ne güzel. Bir de şu imar işleri vardır belediyecilikte. Herkes belediyeciliği bundan ibaret zannediyor. Her zaman söylüyoruz. Belediyecilik bundan ibaret değildir. Belediyecilik, toplumun, vatandaşın kalbine girmek, açın halinden anlamak, çocuğun acısını dindirmek, vatandaşın çocuğuna eğitim vermesini sağlamak. Belediyecilik budur. Belediyecilik, bir şekilde hayatta yalnız kalmış Ayşe teyzeme 90 yaşından sonra onu namerde muhtaç etmemektir. Yolu yaparız. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarihinin görmediği kalitede ve yoğunlukta yol çalışmalarını zaten yapıyor” dedi. 

“EN BÜYÜK İRADE HALKIN İRADESİDİR”

Başkan Seçer, en büyük iradenin halkın iradesi olduğunu vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu kadar sıkıntılara rağmen daha önceki gece belediye başkanlarımızla beraber İstanbul`dan geldik. Bir başka yol arkadaşımıza destek olalım diye. Halk bizleri seçmiş. En büyük irade halkın iradesidir. Onun üzerinde bir irade tanımıyoruz. Mahkeme kadıya mülk değil, onu söyledik. Bu memleket halkın takdiri ile iş başına gelmiş yöneticiler tarafından yönetilir. Devletin makamlarını bir sopa gibi kullanarak kimse bizi terbiye edemez. Biz ulusal kurtuluş mücadelesinden çıkmış, yedi düvele meydan okumuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni kurmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bütün kurumlarını kurmuş, Türkiye`ye çok partili bir hayatı ve demokrasiyi getirmiş bir iradenin kurduğu siyasi partinin belediye başkanlarıyız. Onun için öyle bizimle mücadele etmek kolay değil. Dimdik ayaktayız. Daha az uyuyacağız emin olun daha sakin olacağız. Daha çok çalışacağız. Vatandaşlarımız bizi seviyor, çatlasalar da patlasalar da vatandaşlarımız bize saygı duyuyor. Neden? Vatandaşlarımız diyor ki; bu başkanlar çalışıyor. Çalmıyor, çalışıyor. Çalmıyor, koşturuyor. Hizmet yapıyor, kimseye tepeden bakmıyor. Halkın içinde geziyor. Onun için pek bizden hoşlanmıyorlar ama bakalım hodri meydan. Halkın önüne çıkacağız. El mi yaman bey mi yaman hep beraber görüşeceğiz.” 

BÜTÜN İLÇELERİMİZDE ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ AÇACAĞIZ”

70 miniğin Merkez`de okul öncesi eğitim alacağı bilgisini veren Başkan Seçer, “Çocuğun karakteri 3 yaşından sonra oluşuyor. 6 yaşında okula başlıyor, ilköğretime. O süreç çok önemli. Hem beslenmesi önemli, hem eğitilmesi önemli, bakımı önemli. Belki de hayatı boyunca kendinin üzerinde kalacak olan karakterini oluşturacağız” dedi.

Merkez`de eğitim verecek öğretmenlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Çocuklarımız, annelerinin babalarının onlara emanetidir. Onlara, gözleri bakarlar hiç merak etmeyin. Burası halkın çocuklarının yuvası. Belediyelerimizin bu konudaki hizmetleri aslında eğitimde fırsat eşitliğini ortaya koyma yarışıdır. Hepimiz bir şeyler yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, varlıklı olan ailelerin çocukları da imkanı olmayan ailelerin çocukları da iyi eğitim alsın diye bu çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. Tarsus ve mahallelerinde açtıkları çocuk atölyelerinin de olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, Mersin Sebze ve Toptancı Hali`nde Türkiye`de hatta dünya da belki de eşi benzeri bulunmayan bir kreş açtıklarını anımsatarak, “Dünyada duydunuz mu? Mersin`de var. Çünkü orada çalışan kadınlar var. Kadınları baş tacı yapmışız. Bundan sonra da Erdemli`de bir çocuk gelişim merkezi çalışması var. Süratle onu tamamlayıp onu hizmete açacağız. Bütün ilçelerimizde açacağız” dedi.

“BİZ MERSİN`E BİR VİZYON KOYDUK. MERSİN`İ ÇOK İYİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ”

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren ve sayıları 17`yi bulan eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde 6 bin 500 öğrenci yer aldığını söyleyen Başkan Seçer, üniversiteyi kazanan her öğrenciye Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim yardımı verdiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Biz Mersin`e bir vizyon koyduk. Mersin`i çok iyi noktalara getireceğiz. Mersin; bölgenin de Türkiye`nin de dünyanın tanıdığı, saygı duyduğu marka bir kent olacak. Bunu yaparken fakir fukara da bizim kalbimizde, bu işi onlarla beraber yaparak yürüyeceğiz. Sadece güzel güzel binalar, konserler, yollar, parklar yapmak iyi güzel de; ‘Karnım aç, hastayım, acım var, neyleyim konseri, yolu parkı?`. Onun için hep beraber yürüyeceğiz.” 

Merkezin, Tarsuslular`a hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Seçer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Kreş öğretmenlerime başarılara diliyorum. Onlara güveniyorum. Çocuklarımızı uygar bir Türkiye`de doğan, uygar bir Türkiye`de büyüyen, Mustafa Kemal Atatürk`ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefte yürüyen birer birey olarak yetiştirecekler. Bundan hiçbir endişem yok.”

BAŞKAN BOZDOĞAN: “BÖYLE BİR HİZMETİN TARSUS`A GELMESİNDEN GERÇEKTEN ÇOK MUTLU OLDUM”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, çocukların gelişim sürecine katkı sunmak amacıyla ilçeye kazandırılan Merkez`den dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e teşekkür etti. Bozdoğan, “İki önemli olgu var. Biri sürdürülebilir, biri de işlevsel olması. Toplumcu belediyecilik yaklaşımında da Vahap Başkanımın yaklaşık 3,5 yıldır yaptığı hizmetleri çok yakından takip ediyorum. Bu halkaların devamında böyle bir hizmetin Tarsus`a gelmesinden de gerçekten çok mutlu oldum” dedi.

BAŞKAN TARHAN: “ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli`de hayata geçirdikleri kadın ve çocukları önceleyen projeleri anlatarak, “Çocukları çok önemsiyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir projeye imza attı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA