5 Mayıs 2024 Pazar


16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD  
 
     
   

TÜRK DEMOKRASİ VAKFI`NIN DÜZENLEDİĞİ DEMOKRASİ ŞURASI… KAYA: “MİLLETİN İRADESİNE İPOTEK KOYMAYA YELTENEN HER GİRİŞİM DEMOKRASİNİN ÖNÜNE ÇEKİLEN SETTİR"


Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türk Demokrasi Vakfı`nın düzenlediği Demokrasi Şurası`nda; “Milletin iradesine ipotek koymaya yeltenen her girişim demokrasinin önüne çekilen bir settir. Bu karar en başta ona oy veren İstanbulluların iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Kamu vicdanında derin yaralar açan her yanlış ve haksız karar ülkemizin demokratikleşmesini ve normalleşmesini geciktirmektedir" dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2022 Cumartesi 14:23   Okunma : 151

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türk Demokrasi Vakfı`nın düzenlediği Demokrasi Şurası`nda; “Milletin iradesine ipotek koymaya yeltenen her girişim demokrasinin önüne çekilen bir settir. Bu karar en başta ona oy veren İstanbulluların iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Kamu vicdanında derin yaralar açan her yanlış ve haksız karar ülkemizin demokratikleşmesini ve normalleşmesini geciktirmektedir" dedi.

Türk Demokrasi Vakfı, İstanbul`da Demokrasi Şurası düzenledi. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, siyasi partilerin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, toplantıda şöyle konuştu:

“BUGÜNKÜ İKTİDAR, BİR ZAMANLAR KENDİLERİNE KARŞI KULLANILAN DEVLET GÜCÜNÜ BUGÜN BAŞKALARINA DOĞRULTMUŞ HALDEDİR”

“Cumhuriyet döneminde özellikle halkın oyları ile seçilmiş bir başbakanın idam edilmesi bugün demokrasimizin gelişimini aksatan büyük bir travma olarak hala hatırlanıyor. 27 Mayıs`tan sonra 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat post modern darbesi başta olmak üzere aradaki süreçlerde çeşitli vesayet uygulamalarıyla da demokrasinin ve millet iradesinin önüne birçok engelin çıkarıldığını gördük.

Ülkemiz bugün yeni bir sistem inşa etmekten yeni bir sivil anayasadan söz ediyor. Yeni sistemin nasıl inşa edileceğini ve buna bağlı olarak geleceğin nasıl şekilleneceğini konuşuyor. Tüm bu konuşmaların tansiyonunu geçmişteki travmalar, gardiyan devlet anlayışının açtığı yaralar, vesayetin millet iradesi üzerindeki kılıcının hala silinmeyen gölgesi belirliyor. Bürokratik vesayet ve antidemokratik uygulamalarla mücadele etmek için 20 yıldır milletten destek isteyen bugünkü iktidar, geldiğimiz nokrada bir zamanlar kendilerine karşı kullanılan devlet gücünü bugün başkalarına doğrultmuş haldedir.

“DEMOKRASİMİZİ TEHDİT EDEN EN BÜYÜK ENDİŞE RÖVANŞİZM ENDİŞESİ VE KİMLİK SİYASETİ ÜZERİNDEN YAPILAN SİYASETTİR”

Halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı millet iradesi ve hukuk teamülleri yok sayılarak siyasi yasağa mahkum edilmek isteniyor. Millet iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadım diyenler ellerindeki gücün millet iradesinin üstünde olduğunu göstermek istiyor adeta.

Saadet Partisi olarak buradan da açıkça ifade etmek isteriz ki milletin iradesine ipotek koymaya yeltenen her girişim demokrasinin önüne çekilen bir settir. Bu karar en başta ona oy veren İstanbulluların iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Kamu vicdanında derin yaralar açan her yanlış ve haksız karar ülkemizin demokratikleşmesini ve normalleşmesini geciktirmektedir. Bu nokrada yanlış hesabın Bağdat`tan dönmesi temel beklentimizdir. Gücü eline alanın öncekinden intikam almak istemesi, toplumun iyileşmesine ve demokrasimizin gelişmesine müsaade etmiyor. Demokrasimizi tehdit eden en büyük tehlike rövanşizm endişesi ve kimlik siyaseti üzerinden yapılan siyasettir.

“BİR ÜLKENİN SİSTEMİNDE KUVVETLER AYRILIĞI YOKSA, EHLİYET VE LİYAKAT ATAMALARDA BELİRLEYİCİ DEĞİLSE O ÜLKENİN DEMOKRASİSİ BÜYÜK YARALAR ALMIŞ DEMEKTİR”

Demokrasi bir yaşam tarzı, toplumsal bilinç, estetik ve ahlakın sonucudur. Demokrasi devletin ve bireylerin birbirlerine karşı olan ödevleri bunun farkındalığıdır. Bir sorumluluk bilincidir. Biz seçimleri demokrasinin ana unsuru görmekle beraber bunun yanında demokrasinin, ülkenin ve toplumun erişmesi gereken bir kollektif bilinç düzeyi, bir devlet kültürü olarak da ele alıyoruz.

Bir ülkenin sisteminde kuvvetler ayrılığı yoksa, o sistem denge denetlemeden mahrumsa, bürokraside süreçler şeffaf biçimde işlemiyorsa, ehliyet ve liyakat atamalarda belirleyici değilse, yolsuzluk iddialarının soruşturulmadığına dair yaygın bir kanaat varsa, adalete olan güven gittikçe zayıflıyorsa o ülkenin demokrasisi büyük yaralar almış demektir. Bunlardan daha büyük bir beka sorunu yoktur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA