13 Mayıs 2024 Pazartesi


16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:58   MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANINDA "ELEKTRİK" TEHLİKESİ...    14:50   MSB: "PENÇE KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ"   13:51   TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKAN ÜNEY: "ÜLKEMİZ CARİ SAĞLIK HARCAMALARINA OECD ÜLKELERİNE GÖRE EN DÜŞÜK PAY AYIRAN ÜLKEDİR"   13:20   ÖZGÜR ÖZEL SOMA`DA… “SOMA’DAKİ EN GARİBAN İNSANIN YÜZÜ GÜLMEDEN HİÇBİRİMİZİN YÜZÜ GÜLMEYECEK”   12:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN GÜLNAR`IN TANITIMINA DESTEK   12:34   ARZU ÇERKEZOĞLU: SOMA`DA 10 YILDIR ADALET YOK   12:15   SEZGİN TANRIKULU`NDAN 13 MAYIS`IN "MADEN İŞÇİSİNİN CAN GÜVENLİĞİ GÜNÜ" İLAN EDİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:17   ANNE VE BABALARA LGS UYARISI   09:57   9 İŞÇİNİN LİÇ YIĞINI ALTINDA KALDIĞI FACİANIN YAŞANDIĞI İLİÇ`TE İKİ KIZ KARDEŞ 90 GÜNDÜR BABALARINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI  
 
     
   

HDP`NİN KADIKÖY`DEKİ AÇIKLAMASINA POLİS MÜDAHALE ETTİ: BULDAN VE SANCAR DA ABLUKAYA ALINDI, 70`i AŞKIN GÖZALTI VAR


HDP`lilerin, partinin İstanbul İl Eş Başkanı ve eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encü`ye bir polisin tokat atmasını Kadıköy`de protesto etmek istedi, ancak müdahale eden polis buna izin vermedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve milletvekilleri, sokakta polis ablukasına alındı. Polis, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan`ın da ilçe başkanlığından çıkışına bir süre izin vermedi. Buldan, "Yapılan tahammülsüzlüğün göstergesi" dedi.

 

Tarih : 19 Aralık 2022 Pazartesi 16:14   Okunma : 243

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

HDP`lilerin, partinin İstanbul İl Eş Başkanı ve eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encü`ye bir polisin tokat atmasını Kadıköy`de protesto etmek istedi, ancak müdahale eden polis buna izin vermedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve milletvekilleri, sokakta polis ablukasına alındı. Polis, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan`ın da ilçe başkanlığından çıkışına bir süre izin vermedi. Buldan, "Yapılan tahammülsüzlüğün göstergesi" dedi.

HDP`nin eski Şırnak Milletvekili olan, halen İstanbul İl Eş Başkanlığı yapan Ferhat Encü`ye dün, Kadıköy`deki cezaevi protestosunda polisin tokat atması büyük tepki çekti. Partililer polisin bu tavrını protesto etmek için bugün HDP Kadıköy İlçe Binası`nda eylem yapmak istedi. Ancak polis bu eyleme izin vermedi ve sokağı abluka altına aldı, bina önünde toplanmaya başlayan partililere müdahale etti.

EŞ GENEL BAŞKANLAR ABLUKAYA ALINDI

Binaya giren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan`ın da daha sonra binadan çıkışına izin verilmedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise bina önünde polisler tarafından abluka altına alındı, binaya girişine engel olundu. Müdahale sırasında da yaklaşık 70 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BULDAN: YAPILAN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN BİR GÖSTERGESİYDİ

Polis bir süre sonra Pervin Buldan`ın parti binasından çıkışına izin verdi. Mithat Sancar ile bir araya gelen Buldan, polis ablukası altındaki partililerin arasında kısa bir açıklama yaptı. Buldan, iktidarın yürüyüş ve gösteri haklarına tahammülü olmadığını söyledi. Buldan, şöyle konuştu:

“AKP hükümetinin, ondan emir alan kolluğun saldırısıyla ve ablukasıyla, saldırısıyla bir kez daha karşı karşıya kaldık. Dün burada, İstanbul`da, bir yıla yakındır adalet arayan annelerin açıklamasına izin verilmedi. Anneleri darp ederek gözaltına aldılar. Yine annelerimizin yanındaki genç arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına aldılar. İstanbul İl Eş Başkanı`mız Ferhat Encü`yü yüzüne tokat atılarak darp ettiler ve gözaltına aldılar. Bu, Ferhat Encü`ye yapılan haksızlığın, hukuksuzluğun ve bununla birlikte sadece Ferhat Encü`ye değil, İstanbul halkının iradesine, Roboski halkının iradesine, faili meçhullere ve yakınlarını katledilenlere yapılan tahammülsüzlüğün bir göstergesiydi.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA