13 Mayıs 2024 Pazartesi


16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:05   BAKAN ERSOY`DAN İTİRAF... ERDOĞAN AİLESİNE YAKIN İSMİN İŞLETTİĞİ İSTANBUL PARK HÂLÂ TAHLİYE EDİLEMEDİ   13:31   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ`DAN `ENGELLİLER HAFTASI` MESAJI: "KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDEKİ ENGELLİ KOTASI ARTIRILMALIDIR"   13:25   DİYABETLİ ÇOCUKLAR VAKFI`NDAN ÇAĞRI: "TİP 1 DİYABETLİ ÇOCUKLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK SENSÖRLER SUT KAPSAMINA ALINMALI. ÇOCUKLARIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR KONUDAN TASARRUF OLMAZ"   13:04   MSB: "IRAK`IN KUZEYİ`NDE 3 PKK`LI, SURİYE`NİN KUZEYİ`NDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   12:54   MSB`DEN `ANNELER GÜNÜ` MESAJI: "HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYORSUNUZ. İYİ Kİ VARSINIZ"   12:52   BAKAN ALİ YERLİKAYA`DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "SİZLER BAŞIMIZIN TACISINIZ"   12:47   BAKAN GÖKTAŞ: "MAYIS AYINA İLİŞKİN TOPLAM 4,8 MİLYAR TL TUTARINDAKİ YAŞLI AYLIĞI VE ENGELLİ AYLIKLARINI HESAPLARA YATIRDIK"   12:44   CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   12:44   ZEYNEL EMRE`DEN BAKAN TUNÇ`A: "2003-2023 YILLARI ARASINDA İNŞA EDİLEN YENİ ADLİYE BİNALARI VE CEZAEVLERİ İHALELERİNİ ALAN FİRMALAR İLE TOPLAM İHALE BEDELİ NEDİR?   12:42   CHP ALMANYA BİRLİKLERİ FEDERASYONU YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK   12:37   DEPREM UZMANI PROF. DR. ERCAN`DAN SEFERİHİSAR`DA 7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI   11:58   VAN DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI YAĞIZ: "ŞEHİR KAYYUMDAN KURTULMANIN KEYFİNİ YAŞIYOR"  
 
     
   

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: "HER 10 İNŞAAT MÜHENDİSİNDEN 3`Ü İŞSİZ"


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), inşaat mühendislerinin istihdamı, çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili kampanya başlatacak. İMO`dan kampanyaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, her 10 inşaat mühendisinden üçünün işsiz olduğuna dikkat çekildi.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 13:48   Okunma : 276

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), inşaat mühendislerinin istihdamı, çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili kampanya başlatacak. İMO`dan kampanyaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, her 10 inşaat mühendisinden üçünün işsiz olduğuna dikkat çekildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası; işsizlik, çalışma koşulları ve özlük hakları için kampanya başlatıyor. Odada, yarın inşaat mühendislerinin sorun ve taleplerine ilişkin kampanyanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu`nun yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"İKİ GENÇ MÜHENDİSTEN BİRİ VE İKİ KADIN MÜHENDİSTEN BİRİ İŞSİZ: Odamızın 2021 yılında hazırladığı Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği İş, İstihdam ve İşsizlik Raporu`nda tespit edildiği üzere, her 10 inşaat mühendisinden üçü işsizdir (yüzde 28,2). Bu oran kadın mühendisler ve genç mühendisler arasında çok daha vahim boyutlardadır. Kadın inşaat mühendislerinin yüzde 47,1`i, 35 yaş altındaki inşaat mühendislerinin yüzde 48,3`ü işsizdir. Kısacası iki genç mühendisten biri ve iki kadın mühendisten biri işsizdir.

MÜHENDİSLERİN YÜZDE 27,5`İ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÜCRET ALIYOR: İnşaat mühendislerinin yüzde 27,5`i asgari ücretin altında bir ücrete çalışırken büyük çoğunluğu borçlanmak zorunda kalmaktadır (yüzde 58,9). Her iki mühendisten biri kredi kullanıcısıdır (yüzde 51,7). Kamu kurumlarında istihdam, mühendisler arasında açısından neredeyse ortadan kalkmıştır. Çalışan on mühendisten yalnızca ikisi (yüzde 18,8) kamuda çalışmaktadır.

HER ÜÇ İNŞAAT MÜHENDİSİNDEN BİRİ İŞSİZ: Bugün her üç inşaat mühendisinden biri işsizdir. Fakat bu işsizliğe tezat olarak ülkemizin ciddi manada inşaat mühendisine ihtiyacı bulunmaktadır. Yürürlükteki mevzuatın uygulanması halinde bile birçok inşaat mühendisi istihdam edilecek, hem de yapı güvenliği konusunda zaten yapılması gerekenler hayata geçirilecektir. İnşaat mühendisleri arasındaki bu yüksek işsizlik oranı, deprem tehlikesi altındaki ülkemizde yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden başlıca sebepler arasında yer almaktadır.

KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİSLER BÜYÜK KAYBA UĞRADI: Kamuda çalışan meslektaşlarımız yıllardır ekonomik ve sosyal haklar açısından büyük kayba uğramış, ücret farklılıkları konusunda geriye gitmiştir. Yalnızca alım gücünün günden güne erimesi değil aynı zamanda emekliliklerine etki eden hakları da diğer kamu görevlilerinin bir hayli gerisinde kalmıştır. Tüm bu sorunlar yumağında TMMOB İnşaat Mühendisler Odası İstanbul Şubesi olarak, kampanyamızın detayları ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere 21 Aralık 2022 Çarşamba saat 11.00`de Mumhane caddesi, No:21 Karaköy Harun Karadeniz Konferans Salonu`nda basın toplantısı yapılacaktır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA