23 Mayıs 2024 Perşembe


09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU   01:06   TBMM GENEL KURULU`NDA TARTıŞMA… AKP`LI ÇALKıN: BU GRUPLAR ÇıKıYOR, BIRÇOĞU DA KAFAYı ÇEKIP ARKADAŞLARıMıZA HAKARET EDIYOR. MURAT EMIR: SÖZÜNÜ GERI ALSıN, YOKSA MECLIS ÇALıŞAMAZ   21:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BÜYÜK EMEKLI MITINGI`NE ÇAĞRı: "ONURLU YAŞAM, HAKÇA PAYLAŞıM IÇIN EMEKLILERE SAHIP ÇıKMAK ISTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ"   19:57   BAŞBAKAN RISHI SUNAK AÇıKLADı: İNGILTERE 4 EKIM`DE ERKEN SEÇIME GIDIYOR   17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   16:12   EV SAHİPLERİNE TANINAN YILLIK 33 BİN LİRALIK VERGİ MUAFİYETİ KALDIRILACAK, KİRAYA ZAM YOLDA...    15:35   ERKAN BAŞ: "SADECE İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZDAN İBARET HALE GELDİK. BAŞKA BİR BEKLENTİ KALMADI"   14:05   KPSS İÇİN BAŞVURULAR SÜRERKEN, KAMUDA PERSONEL ALIMININ KISITLANMASINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:39   CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL`DEN YENİ MİTİNG, RİZE`DE "ÇAY MİTİNGİ" HAZIRLIKLARI BAŞLADI   12:32   NORVEÇ, İRLANDA VE İSPANYA FİLİSTİN`İ TANIMA KARARI ALDI   11:59   HATAYLI DEPREMZEDELER ENDİŞELİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   11:40   İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISI... DERVİŞOĞLU:" MAHKEMELERE, YARGIYA, ADALETE KİM GÜVENEBİLİYOR?"   10:46   9. YARGI PAKETİ’NE TEPKİLER SÜRÜYOR. CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL AÇIKLAMA YAPTI   10:27   AK PARTİ 9. YARGI PAKETİ TASLAĞINDA “ETKİ AJANLIĞI” MADDESİNİ YENİDEN DÜZENLEYECEK   09:26   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:47   CHP`Lİ AĞBABA VE AKP`Lİ GÖKÇEK ARASINDA TASARRUF TARTIŞMASI  
 
     
   

EMEKLİ AMİRALLERİN “MONTRÖ AÇIKLAMASI” NEDENİYLE YARGILANDIĞI DAVADA TÜM SANIKLARA BERAAT ÇIKTI


Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle “anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaştıkları iddiasıyla” Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 12`şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 103 emekli amiralin tamamı hakkında beraat kararı çıktı.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 12:53   Okunma : 340

Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle “anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaştıkları iddiasıyla” Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 12`şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 103 emekli amiralin tamamı hakkında beraat kararı çıktı.

Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle `anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmakla` suçlanan 103 emekli amiralin yargılandığı davanın karar duruşması bugün Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı.

“KANUNDA SUÇ OLARAK TANIMLANMAMIŞ OLMASI”

Duruşmada, sanıkların savcılık mütalaasına karşı savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet oybirliğiyle, CMK 223/2-a Maddesi (Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması” gerekçesiyle tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Savcılık, 91 sanığın beraatini 12 sanığın ise cezalandırılmasını talep etmişti.

NE OLMUŞTU?

Emekli amiraller, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö`yü feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" diye yanıt vermesi ve eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı`nın sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, açıklamayla ilgili resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, söz konusu açıklamayı hazırlayan ve yayımlanma sürecinde faaliyet gösteren 14 emekli amiralden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmıştı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise emniyete ifadeye çağrılmıştı. Emekli askerler, ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında 6 emekli amiral ile bir emekli general 16 Nisan`da, 84 şüpheli ise 27 Mayıs`ta ifadeye çağrılmış ve onlar da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli asker hakkında iddianame düzenlemişti. Savcılık, emekli amirallerin TCK`nın 316/1`inci maddesi kapsamındaki `devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma` suçundan 3`er yıldan 12`şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA