27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI, KREUZBERG BELEDİYE MECLİSİ`NDE KONUŞTU


Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kültür, çevre ve doğa koruma gibi çeşitli konularda temaslarda bulunmak üzere gittiği kardeş kent Kreuzberg`de Belediye Başkanı Clara Herrmann`ı ziyaret etti ve Kreuzberg Belediye meclisinde bir konuşma yaptı.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 10:51   Okunma : 298

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kültür, çevre ve doğa koruma gibi çeşitli konularda temaslarda bulunmak üzere gittiği kardeş kent Kreuzberg`de Belediye Başkanı Clara Herrmann`ı ziyaret etti ve Kreuzberg Belediye meclisinde bir konuşma yaptı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile beraberindeki heyet, 1996 yılından bu yana kardeş kent ilişkisi süren Almanya`nın başkenti Berlin`de bulunan Friedrichshain-Kreuzberg`i ziyaret etti. Odabaşı bu ziyaretinde, Friedrichshain-Kreuzberg Belediye Başkanı Clara Herrmann`la görüştü. Görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na verilen ceza ve güncel siyasi gelişmeler konuşuldu ve her iki belediyede kültür, çevre, doğa gibi konularda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Başkan Odabaşı ayrıca ilçe meclisinin açılışı öncesi bir konuşma yaptı. 

“FARKLILIKLARIN UYUM İÇİNDE VAR OLDUĞU İKİ KENT”

Odabaşı, konuşmasına her iki kentin birbirine benzerliğinden örnekler vererek şöyle başladı:

“Kadıköy ve Friedrichshain-Kreuzberg arasındaki bu uzun süreli kardeş kent ilişkisinin temel bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Her iki kent çeşitli bakımlardan birbirine çok benzer. Kadıköy kadim bir geçmişe sahip ve kentimiz çok katmanlı bir yapıdan oluşuyor. Aynı hissi kentinizde dolaştığımızda da hissediyoruz. Kadıköy geçmişten beri özgürlükçü fikirlerin, aykırı seslerin merkezi oldu. Kentiniz de aynı şekilde. Kadıköy geçmişten beri çok kültürlü yapısını korudu, kentiniz de öyle. Ötekiler her iki kentte kendisini daha rahat hissediyor. Bu anlamıyla farklılıkların bir arada uyum içerisinde var olabildiği iki kentten bahsediyoruz.”

“BERLİN ÜÇÜNCÜ DALGA GÖÇ İÇİN CAZİBE MERKEZİ HALİNDE” 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasından, ekonomik istikrarsızlıktan ve liyakatsızlıktan şikayetçi olan eğitimli gençler için Berlin`in kucaklayıcılığı ölçüsünde cazibe merkezi olduğunu söyledi. Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşliğimizi güçlendiren bir konu da tabii ki Türkiye`den Almanya`ya ve özellikle Berlin`e göç eden çok büyük bir nüfusun var olması. Bu kesim her iki kent arasındaki kardeşlik köprüsünün de önemli bir parçası. 1960`larda ülkenize gelen işçi göçünün ardından ikinci göç dalgası ülkemizde 1980 yılında gerçekleşen askeri darbe sonrasında yaşandı. Bu ikinci göç dalgasında, özgürlükçü fikirlere sahip politik sığınmacılar ülkenizin bir parçası oldular. Burada aile kurdular, iş kurdular, yurdunuzu yurt yaptılar. Şimdi o kuşağın çocukları burada siyaset yapıyorlar, meclislere giriyorlar, görev alıyorlar. Ve son olarak yakın zamanda daha farklı bir sosyal yapıya sahip bir üçüncü dalga göç söz konusu. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasından, yaşanan ekonomik istikrarsızlıktan ve giderek yayılan liyakatsızlıktan şikayetçi olan eğitimli ve küresel gelişmeleri yakından takip eden gençler için Berlin, kucaklayıcılığı ölçüsünde oldukça popüler bir cazibe merkezi oldu. Belirtmek isterim ki kardeş kentler arasında var olan bu potansiyel bağlar her iki kentimiz için de büyük bir fırsattır. Biz bu bağı daha güçlü şekilde kullanmak istiyoruz.” 

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DEMOKRATİK DEĞERLER İÇİN BİRLİKTEYİZ”

Friedrichshain-Kreuzberg Belediye Başkanı Clara Herrmann da meclis açılış konuşmasında Kadıköy`le kardeş şehir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kadıköy ile Friedrichshain-Kreuzberg arasındaki uzun süredir devam eden ve aktif ortaklıktan memnunum. Bugün, her zamankinden daha fazla, temel demokratik değerler için birlikte duruyoruz. Karşılaşma sayesinde birbirimizden öğreniyor ve bizim için önemli olan konuları ve projeleri birlikte ele alıyoruz” dedi. 

Friedrichshain-Kreuzberg ile İstanbul`un Kadıköy ilçesi arasındaki kardeş şehir programı Kardeş Kent Derneği yöneticileri Christane ve Özcan Ayanoğlu`nun katkıları ve desteğiyle 1996`dan bu yana sürüyor. Bu uzun sürede her iki kent arasında fikir alışverişleri, proje ortaklıkları olmasının yanı sıra fotoğraf sergileri, ortak etkinlikler, karşılıklı ziyaretlerle deneyim paylaşımları yapılıyor.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA