3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMESİNİ ÖNGÖREN KANUN TEKLİFİNİN GÜNDEME ALINMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARI İLE REDDEDİLDİ


CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan`ın, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü gündemine alınması önerisi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz?” dedi. 

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 17:59   Okunma : 182

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan`ın, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü gündemine alınması önerisi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz?” dedi. 

TBMM Genel Kurulu`nda bugün, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan tarafından hazırlanan ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

Kanun teklifi ile ilgili konuşan Aydoğan, “Asgari ücret de matah bir ücret değil. Ama şu anda sizinle konuşabileceğimiz ancak bu. Çünkü asgari ücreti bu ülkede ortalama ücret haline getirdiniz. Yüzde 50`den fazla insan asgari ücret alır halde” dedi.

Aydoğan, bir yurttaşın “15 yıl önce bu ülkeye buzdolabını getirdiklerini söyleyenlere ne olursunuz parlamentoda söyleyin. Bizim evimizde 40 yıldır buzdolabı var ama bugün buzdolabının içine koyacak herhangi bir şey bulamıyoruz” dediğini aktararak şunları söyledi:

“Yoksulluk ile beraber baş başa bıraktığınız bir ülkede yaşıyoruz. Bugün müjde veriyorsunuz, aslında yüzde 16 artırmamız lazımdı da emekli maaşlarını, Sayın Cumhurbaşkanımız lütfediyor, yüzde 25`e çıkarıyor. Ne anlatıyorsunuz siz, bizimle dalga mı geçiyor, kafa mı buluyorsunuz?”

Aydoğan, iktidara “Emekliye asgari ücret düzeyinde ücreti çok mu göreceksiniz, yoksa bugün az da olsa bunu verelim mi diyeceksiniz” diye seslendi.

Aydoğan, “Burada parmaklarınızı kaldırdıktan sonra arkada son model arabalarınıza binip huzur içinde gidebilecek misiniz? Soruyorum size şimdi. Ya bu milleti o son model arabalarınızla sırtınızı dönerek, sokakta bırakmaya devam edeceksiniz. Ya bu konunu geçireceksiniz. Ya bu kanunun benzerini siz getireceksiniz, birlikte geçireceğiz. Ya da sizi sokağa çıkarmayacağız, haberiniz olsun. Bu millete daha fazla açlığı reva göremezsiniz. Aklı ile dalga geçemezsiniz, kaynaklarımızı peşkeş çekemez, halkımızı yok sayamazsınız” dedi.

Aydoğan`ın konuşmasının ardından, kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA