27 Nisan 2024 Cumartesi


13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:58   KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YER ALAN YÜZDELİK DİLİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   20:22   MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI... AVUKAT ESENDAĞLI: "KONUNUN TEKRARDAN BİLİRKİŞİYE HAVALE EDİLMESİ ÖNEMLİ GELİŞME"   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ  
 
     
   

SOL PARTİ`DEN KILIÇDAROĞLU`NA ZİYARET... İSMAİL HAKKI TOMBUL: “TÜM MUHALİF KESİMLERİN TALEPLERİNİ GÖREN BİR MÜCADELE SÜRECİNİN ÖRGÜTLENMESİ ÖNEMLİ”


Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, parti yöneticileriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti. Tombul, ziyaretinin ardından “Bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için, toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 16:05   Okunma : 414

Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, parti yöneticileriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti. Tombul, ziyaretinin ardından “Bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için, toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, İsmail Hakkı Tombul ve MYK üyesi Mehmet Soğancı`yla CHP Genel Merkezi`nde bir araya geldi.

İsmail Hakkı Tombul, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye çok kritik bir eşikte. Yaklaşık 20 yıldır, AKP eliyle Türkiye`de yeni bir rejim inşa edildi. Bu rejimde; emekçilerin yoksulluğu, eğitim ve sağlık hakkının ortadan kaldırılması, laikliğin tasfiye edilmesi ve itiraz eden tüm toplumsal muhalif kesimlerin baskı ile zor ile sindirilmeye çalışılması, çok önemli bir handikap yarattı. Türkiye toplumunun yüzde 60`a yakını, artık bu iktidardan kurtulmak istiyor. Böyle bir iktidarla, böyle bir ülkede yaşamak istemiyoruz, diyor.

Ama bunu söylerken de böyle bir dönemde; yaşadığı sorunların bütün toplumsal taleplerin de sahiplenildiği bir sürecin işletilmesini istiyor. Biz Sol Parti olarak bugün; hem Cumhuriyet Halk Partisi`ni ve Sayın Genel Başkanını ziyaret ettik. Pazartesi günü, Halkların Demokratik Partisi`ni ziyaret edeceğiz. Bütün partileri de ziyaret ederek bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Bu dönemde sonucunu bütün toplum kesimlerinin, bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde, hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için; toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Kuşkusuz seçim çok önemli. Seçimden sonra da bu tahribatın geriye döndürülmesi, bizden alınanların tekrar halka kazandırılması da güçlü bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu mücadele de sol, sosyalist hareketin güçlendirilmesinden, emekçilerin güçlendirilmesinden geçiyor. Biz parti olarak ziyaretimizde hiçbir biçimde, bir talepte bulunmadan bu sorumluluğu, bu riski hatırlatma; herkesin tekrar düşünmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.”

Tombul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun adaylığı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Biz, ısrarla adayın isminden çok adayın hangi süreçte ve hangi taleplerle ortaya çıkacağını, mücadele sürecinde, seçim sürecinde de neyi savunacağını; Türkiye`deki emekçilerin, ezilenlerin, sol sosyalist yapının ziyaret edip, onları da gören bir mücadele süreci örgütleyecek mi buna bakıyoruz. Yoksa sadece isim değil. Önemli olan sürecin bütünlüklü işletilmesi.

Biz sürece bakacağız. Biz ısrarla, bütün ezilen toplum kesimlerinin taleplerinin sahiplenildiği bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreç ancak, seçimi kazanabilir. Aksi takdirde, böyle bir süreç işletilmezse hem seçim hem de seçimden sonra ülkedeki halkın daha iyi günlerde yaşamasının kazanılmasının zor olacağını düşünüyoruz.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA