6 Mayıs 2024 Pazartesi


16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD  
 
     
   

LÖSEV`DEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM: “ANKARA`DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ, 50 DEPREMZEDE AİLEYE KAPILARINI AÇTI”


Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), 6 Şubat depreminin ardından afet bölgelerine gıda, bebek ürünleri, battaniye, ısıtıcı, giyim ve hijyen malzemeleri gibi farklı kategorilerde kolilerden oluşan 10 tır yardım yolladığını açıkladı. Ayrıca LÖSEV, tahliye edilen 250`yi aşkın depremzede kanser hastası ve ailesine çeşitli illerde konaklama hizmeti verdi. Ankara`daki Lösemili Çocuklar Köyü, 50 depremzede aileye kapılarını açtı. Yurttaşların tuğla bağışlarıyla örülen LÖSANTE Hastanesi 100`e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 11:18   Okunma : 263

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), 6 Şubat depreminin ardından afet bölgelerine gıda, bebek ürünleri, battaniye, ısıtıcı, giyim ve hijyen malzemeleri gibi farklı kategorilerde kolilerden oluşan 10 tır yardım yolladığını açıkladı. Ayrıca LÖSEV, tahliye edilen 250`yi aşkın depremzede kanser hastası ve ailesine çeşitli illerde konaklama hizmeti verdi. Ankara`daki Lösemili Çocuklar Köyü, 50 depremzede aileye kapılarını açtı. Yurttaşların tuğla bağışlarıyla örülen LÖSANTE Hastanesi 100`e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

LÖSEV, 6 Şubat`ta Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve 10 ili derinden etkileyen depremlerin ardından afet bölgesine ulaştırmak için yardım kampanyasına başlayarak acil kriz masası kurduğunu duyurdu. LÖSEV, gıda, bebek ürünleri, battaniye, ısıtıcı, giyim ve hijyen malzemeleri gibi farklı kategorilerde gelen bağışların LÖSEV çalışanları, bağışçıları, gönülleri, aile komiteleri tarafından ayrıştırılıp sınıflandırıldıktan sonra yardım tırları ile yola çıktığını belirtti. Bir diğer yandan LÖSEV, Ankara merkez olmak üzere 8 irtibat bürosunun da deprem bölgelerindeki 7 bine yakın kayıtlı hastasına ulaşarak ihtiyaçlarını tespit edip “İyilikler Tırı”nın bölgelerine ulaşacağına dair bilgi verdiğini bildirdi. 

“ANLIK DEĞİL YILLIK PROJELER HAZIRLIYORUZ”

LÖSEV ekiplerinin depremin ertesi günü yardım tırı ile Hatay`a ulaştığı ve yardımların LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün Ezer önderliğinde lösemi ve kanser hastası çocuk ve yetişkin depremzedelere ve ailelerine elden teslim edildiği kaydedildi. Dr. Ezer, yardımlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; LÖSEV`in bölgeye ulaştırdığı ilk tur yardımların ardından anlık değil yıllık plan dahilinde kalıcı projeler ileteceklerini belirterek “Tüm bölgeye hizmet vermek üzere örneğin Adana`da yeni bir LÖSEV Köyü – Uyum ve Destek Merkezi- LÖSEV Okulları, LÖSANTE Hastanesi yapmalıyız. Artacak ihtiyaçlar göz önüne alınarak tercihen Ankara`da kısa/orta ve uzun vadeli projelerimize destek olunmalıdır” dedi.

“ANKARA`DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ, 50 DEPREMZEDE AİLEYE KAPILARINI AÇTI”

LÖSEV depremin ardından geçen 1 haftada Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis, Osmaniye`ye 10 tır ve kamyon çıkardı. LÖSEV, tahliye edilen 250`yi aşkın depremzede kanser hastası ve ailesine çeşitli illerde konaklama hizmeti verdi. Ankara`daki Lösemili Çocuklar Köyü, 50 depremzede aileye kapılarını açtı, yakınlarının evlerinde barınan ailelerini de ziyaret edip ihtiyaçlarını tespit ederek ulaştırdı. Yurttaşların tuğla bağışlarıyla örülen LÖSANTE Hastanesi 100`e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi. LÖSEV hamile depremzedelerin doğumlarının LÖSANTE Hastanesi`nde gerçekleştirildiğini de bildirdi.

LÖSEMİLİ ÇOCUK VE YETİŞKİN KANSER HASTALARINA ÇAĞRI

Açıklamada, bu yardımların devam ettirileceği belirtilerek, lösemi ve kanser hastalarına da LÖSEV`e başvurmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca LÖSEV, deprem bölgesinde yaşayan yeni tanı almış çocuk veya yetişkin fark etmeksizin lösemi ve kanser hastalarına ücretsiz tedavilerinin yapılabilmesi için Lösante Hastanesi`ne başvuru yapmalarını istedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA