6 Mayıs 2024 Pazartesi


16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD  
 
     
   

ERDOĞAN: SARSINTILARIN HİSSEDİLDİĞİ MÜCAVİR ŞEHİRLERLE BİRLİKTE FELAKETTEN ETKİLENEN NÜFUS 20 MİLYONA YAKLAŞIYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümet Zirvesi`ne gönderdiği mesajda, “Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte, felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bilim adamları, bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıyayız. ‘Asrın felaketi` olarak nitelenen bu depremde yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Kalanların tedavilerine ise devam ediyoruz. Arama-kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 15:47   Okunma : 56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümet Zirvesi`ne gönderdiği mesajda, “Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte, felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bilim adamları, bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıyayız. ‘Asrın felaketi` olarak nitelenen bu depremde yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Kalanların tedavilerine ise devam ediyoruz. Arama-kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Birleşik Arap Emirlikleri`nde düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi`ne bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında şunları söyledi:

“SARSINTILARIN HİSSEDİLDİĞİ MÜCAVİR ŞEHİRLERLE BİRLİKTE FELAKETTEN ETKİLENEN NÜFUS 20 MİLYONA YAKLAŞIYOR”

“Esasen bizzat aranızda olmayı planlamıştım. Ancak 6 Şubat`ta ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle buna muvaffak olamadım. Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü üst üste yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsılmıştır. 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilimizde, 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremler, maalesef çok büyük bir yıkıma yol açmıştır.

Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte, felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bilim adamları, bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıyayız. ‘Asrın felaketi` olarak nitelenen bu depremde yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Kalanların tedavilerine ise devam ediyoruz. Arama-kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir.

Depremin ilk anlarından itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını afet bölgesi için seferber ettik. Uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumu ilan ettik. Deprem bölgesinde Olağanüstü Hâl uygulamasını başlattık. Devletimizin ilgili kurumları yanında sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerimiz, afetzedelerimize yardım etmek için yoğun çaba harcıyor. Bir taraftan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da çadır, konteynır ve prefabrik yapıların kurulumuna hız veriyoruz. Çok yakında, yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını başlatıyoruz. Türk devleti olarak, bu felaketin yaralarını milletimizle birlikte el ele vererek en kısa sürede saracağız.

“SERGİLEDİĞİNİZ BU KARA GÜN DOSTLUĞUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

Bu süreçte, zirvemize ev sahipliği yapan Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 100`den fazla ülkeden destek ve taziye mesajı aldık. Kimi ülkeler bizzat arayarak, kimisi kurtarma ekiplerini göndererek, kimisi yardım kampanyaları düzenleyerek Türkiye ile dayanışmasını ortaya koydu. Gece gündüz demeden milletimiz için yardım toplayan, ekipleriyle arama-kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sergilediğiniz bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız.

Dünyamız, doğal afetler, iklim değişikliği, göç, savaşlar gibi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor. Tedarik zincirlerindeki bozulma, iklim değişikliği kaynaklı felaketler, Rusya-Ukrayna savaşı, gıda ve enerji krizi, yüksek küresel enflasyon gibi nedenlerle dünya ekonomisi ve kalkınma çabaları zorlu bir dönemden geçiyor.

Türkiye olarak, Cumhuriyet`imizin 100. yılını idrak ettiğimiz 2023 yılında bölgemizde ve ötesinde bir refah ve güvenlik kuşağı tesis etmek amacıyla yoğun çaba harcıyoruz.

Küresel sistemin krizlerle çevrelendiği günümüzde gerek ikili gerekse çok taraflı platformların önemi aşikardır. Bu denklemde Türkiye ile Körfez ülkeleri, bölgemizin güvenliği, istikrarı, refahı ve ekonomik entegrasyonu için temel ekseni teşkil ediyor. Türkiye olarak kendi istikrar ve güvenliğimizi Körfez bölgesinin istikrar ve güvenliğinden ayrı görmediğimizi daima söylüyoruz. Yüksek teknoloji, uzay çalışmaları, yenilenebilir enerji gibi başlıkların yanı sıra Körfez bölgesini Türkiye üzerinden Avrupa ile Asya`ya bağlayacak kara ve demir yolu ulaşım altyapısının geliştirilmesine de büyük önem veriyoruz. Bu düşüncelerle deprem felaketinin ardından acımızı paylaşan, yardımları ve dualarıyla gücümüze güç katan herkese teşekkür ediyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA