29 Nisan 2024 Pazartesi


10:26   MSB: ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI   09:36   TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   MERSİN SİNEMA OFİSİ, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ`NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR    09:26   ALİ YERLİKAYA: "MAHZEN-34 OPERASYONUNDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"  
 
     
   

MALATYALI DEPREMZEDE: BAKAN SOYLU, `BİZ, CENAZELERİ YIKIYORUZ, KEFENLİYORUZ, ONDAN SONRA VATANDAŞA TESLİM EDİYORUZ`. BÖYLE BİR ŞEY YOK


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye`de depremzedeleri ziyaret etti. Osmaniye`ye Malatya`dan geldiğini söyleyen bir depremzede, "Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama İçişleri Bakanı Sayın Soylu, çıkmış televizyonda diyor ki `Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz`. Böyle bir şey yok" dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2023 Pazar 15:14   Okunma : 318

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye`de depremzedeleri ziyaret etti. Osmaniye`ye Malatya`dan geldiğini söyleyen bir depremzede, "Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama İçişleri Bakanı Sayın Soylu, çıkmış televizyonda diyor ki `Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz`. Böyle bir şey yok" dedi.

Tunç Soyer, bugün Osmaniye`de depremzedeleri ziyaret ederek başsağlığı diledi. Depremin ardından Malatya`daki Osmaniye`ye geldiğini söyleyen depremzede bir vatandaş şöyle konuştu:

"Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama İçişleri Bakanı Sayın Soylu, çıkmış televizyonda diyor ki `Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz`. Böyle bir şey yok. Hatta ben, basına ulaşmak için çok mücadele ettim. Yalan söylemeyin, doğruları söyleyin. Devlet olarak yetişemeyebilirsiniz, eksiğiniz olabilir. Bunun ayıbı yok. Yani bunu güzel de söyleyebilirsiniz; ‘Arkadaşlar, biz yetişemiyoruz` diye. Sen askeri çıkarmazsan, sen polisi çıkarmazsan, sen vatandaşı çıkarmazsan ne olacak?

"KİMSE BİZE SAHİP ÇIKMIYOR"

Biz, kaçtık, buraya geldik. Buraya geldik ama burada da açız. Kimse bize sahip çıkmıyor ki. Muhtar diyor ki `Bana bir şey demiyorlar`. Öbürüne gidiyorsun; `Bana bir şey demiyorlar`. Diyeni de susturuyorlar. Basına desen, durumu anlatsan, adam ‘Ben ne yapabilirim abi` diyor. Yollar kapalı hep. Malatya yerle bir olmuş. Malatya, Elbistan, Doğanşehir neredeyse haritadan silinmiş. Ben kendim Doğanşehirliyim, haritadan silinmiş, ancak gidip sorsan ‘Her şey güllük gülistanlık` diyecekler. Sen doğruları söylemezsen vatandaş nereden bilsin? Basını susturmaya kalkarsan, onu bunu susturmaya kalkarsan kimse bir şey söylemez. Ben olsam ben de söyleyemem. Konuşanı cezaevine atarsa atsınlar, bizi niye atmıyorlar? Yaşımız 55 olmuş. Siz gofret ve suyla bir hafta geçirebilir misiniz? Soruyorum size. Yarım metre kar var, don var, elektrik yok, telefon çekmiyor. Benim burada akrabalarım arıyor, oğlum arıyor, askere diyor ki `Benim babam asker emeklisi, görev verin` diyor. Askerin oğluma verdiği cevap ise `Köyde, Doğanşehir`de heyelan oldu, biz de kimseyle irtibat kuramıyoruz`. Bu askerin söyleyeceği bir söz mü? Askerin demesi lazım ki ‘Kardeşim, tamam elektrik yok, su yok, telefonlar çekmiyor, eksiğimiz var ama korkmayın` demesi gerekiyor. Bunların hiçbiri gündeme gelmiyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA