28 Nisan 2024 Pazar


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: “GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA İNSANLAR ÖLDÜLER. O GÜN DEVLET YOKTU. BİZİM O GÜN İHTİYACIMIZ VARDI ARAMA KURTARMAYA”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Enkazdan yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 16:36   Okunma : 391

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Enkazdan yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, memleketi olan Kahramanmaraş`ta ilk günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili olarak deprem sonrasında yaşanılanları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Öztunç, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Ben depremin hemen ardından buradaydım, üç beş saat sonra. Aksaklık çok fazla oldu. Önce AFAD yoktu. Günlerce yoktu. Arama kurtarma olmadı doğru düzgün. Çok ciddi ekipler yoktu. Kızılay, AFAD çok geç geldi. Beşinci, altıncı günden sonra burada oldular. Çadır bulunamadı, ekmek bulunamadı, su bulunamadı. Elbistan bölgesindeydim, yiyecek hiçbir şey yoktu. Her yer yıkılmıştı. O günden bu güne aksaklıklar sürüyor.

“EKMEKTİ, AŞEVİYDİ, ÇADIRDI HER ŞEYİ BELEDİYELER YAPTI. PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN SÖYLÜYORUM BUNU”

Allah`tan belediyeler vardı. Benim sahada gördüğüm şuydu: Yani, AFAD yoktu, Kızılay yoktu; belediyeler vardı. İkinci günden itibaren buraya belediyeler girdiler. Belediyeler buraya her türlü yardımı getirdiler. Belediyeler olmasaydı, ekmekti, aşeviydi, çadırdı her şeyi belediyeler yaptı. Parti ayrımı gözetmeden söylüyorum bunu.

“KUZEY BÖLGEMİZDE, ELBİSTAN`DA, AFŞİN`DE, NURHAK`TA, EKİNÖZÜ`NDE KONTEYNER EKSİKLİĞİ VAR”

Hala aksaklıklar var hala sıkıntılar var. Kuzey bölgemizde, Elbistan`da, Afşin`de, Nurhak`ta, Ekinözü`nde konteyner eksikliği var. Burası sıcak yine orası -20 derece. Her yer yıkıldı ve -20 derecede insanlar çadırda sığınmışlar. Isınmaya çalışıyorlar. Konteyner lazım oraya. Buraya da çadır lazım.

“ÇOĞU KÖYE İLK BEN GİRDİM DEVLETTEN ÖNCE. BİZDEN MİLLET ÇADIR İSTİYOR, KONTEYNER İSTİYOR, GIDA İSTİYOR”

Köylerde hala eksiklikler var. Köylere çok fazla girilmemişti. Biz girdik ilk. Çoğu köye ben girdim ilk devletten önce. Bizden millet çadır istiyor, konteyner istiyor, gıda istiyor. Devletin yapması gerekeni bizden istiyor. Biz de elimizden geldiği kadar, sivil toplum örgütleriyle, belediyelerle, parti olarak yapıyoruz; yetiştirmeye çalışıyoruz ama eksiklik devam ediyor.

“TATBİKATLAR YAPIYORLARDI. ELLERİNİ BAŞLARINA KOYUYORLAR, ŞU KADAR DEPREM OLURSA ŞÖYLE OLACAK… HEPSİ HİKAYE, BOŞ KARDEŞİM”

Sınıfta kaldılar. Enkaz altında kaldı enkaz altında. Sadece Maraşlı kalmadı; AKP de enkaz altında kaldı. Bu kadar beceriksizlik olmaz. Bu kadar kötü kriz yönetimi olmaz. Bu kadar hazırlıksızlık olmaz. Hiçbir şeye hazırlıkları yokmuş. Tatbikatlar yapıyorlardı. Ellerini başlarına koyuyorlar, şu kadar deprem olursa şöyle olacak… Hepsi hikaye, boş kardeşim. Gerçek burada. Her yer yıkıldı, devlet yok.

“O GÜN LAZIMDIN”

Enkazda yaralıları, vatandaş ilk başta kendisi çıkarttı. Hepimiz, kendimiz çıkarttık yaralıları. Yani Zonguldak milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz 15 insanı enkazdan çıkarttı. Bizler hepimiz, elimizden geldiği kadar enkazlardan ne kadar kurtarabildiysek… Gücümüz yetmedi cenazeleri çıkarttık. Gözümüzün içine baka baka insanlar öldüler. O gün devlet yoktu. Bizim o gün ihtiyacımız vardı AFAD`a. Bizim o gün arama kurtarmaya ihtiyacımız vardı. Yoktu. Bugün geziyorlar burada. Fosforlu arabalar, renkli arabalar, AFAD arabaları… Üstlerine başlarına yazmışlar ‘AFAD, Kızılay` diye… O gün lazımdın kardeşim. O gün lazımdın. Arama kurtarmada da başarısız olduk maalesef.

Bugün, Ankara Büyükşehir Belediyemizin iki duş otobüsü geldi. Mansur Yavaş Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu insanlar 20 gündür banyo yapmadılar. 20 güne yaklaştık banyo yapmadılar. Yine bir belediyemiz sayesinde getirdik burada millete duş aldıracağız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA