29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

CHP`Lİ KILIÇ`IN GÜNDEME GETİRDİĞİ KÜLLİYAT KIZ OKULLARI HAKKINDA MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI


Samsun`da faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Külliyat Kız Okulları hakkında bakanlığın soruşturma başlattığı bildirildi. Konuyu önergeyle gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Bu olayın peşini bırakmayacağım, laik, bilimsel ve karma eğitim karşıtı, yasalara aykırı hiçbir eğitim modeline izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 12:56   Okunma : 38

Samsun`da faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Külliyat Kız Okulları hakkında bakanlığın soruşturma başlattığı bildirildi. Konuyu önergeyle gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Bu olayın peşini bırakmayacağım, laik, bilimsel ve karma eğitim karşıtı, yasalara aykırı hiçbir eğitim modeline izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Samsun`da faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Külliyat Kız Okulları`nın Arapça dilinde eğitim verip, kız öğrencilere “İslam`ın kızı belgesi” dağıtan okula tepki göstermiş, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, “Olay hakkında Bakanlık müfettişlerince inceleme ve soruşturma çalışmaları başlatılmış olup, devam etmektedir” denildi.

“BAZI OKULLAR YALNIZCA KIZ VEYA YALNIZCA ERKEK ÖĞRENCİLERE AYRILABİLİR”

Bakanlık, “Milli eğitim Bakanlığı bünyesinde ‘Kız okullarının` açılmasına ilişkin bir çalışma bulunmakta mıdır” sorusuna da; “Milli Eğitim Temel Kanunu`nun ‘Karma Eğitim` başlıklı 15. Maddesinde ‘Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorluklarına göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir` hükmü yer almaktadır” yanıtı verildi.

“OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Kılıç, yanıtı şöyle değerlendirdi:

“Bundan iki ay önce Samsun`daki bir okulu gündeme getirmiştim. Burası Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Külliyat Kız Okullarıydı. Bu okulun dili Arapça, başarı belgesi diye de İslam`ın Kızı belgesi veriyorlardı. Bu okulun varlığı Anayasa`ya da Milli Eğitim Temel Kanunu`na da aykırılık oluşturuyordu. Bu okulu gündeme getirdiğimiz andan itibaren veliler, öğretmenler ve sivil toplum örgütlerinin de mücadelemize destek vermesiyle birlikte çok önemli bir adım atıldı. Bu okula Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Verdiğimiz mücadele ile kız okulları hayali kuran Sayın Bakan da yasaları hatırlamak zorunda kaldı. Karma eğitimin yasada yazılı olduğunu belirterek, karma eğitime karşı bir çalışmalarının olamayacağını da beyan etti. Tabii ki bu iş burada bitmedi. Tehditlere, hakaretlere maruz kalsam da yine bu okulların takipçisi olmaya devam edeceğim. Bu konu sadece bir okulun soruşturulmasıyla ilgili değil. Bu okulların mantar gibi türemesinin de engellenmesiyle ilgili. Laik, bilimsel ve karma eğitim karşıtı, yasalara aykırı hiçbir eğitim modeline izin vermeyeceğiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA