29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

EN MUTLU İL SEÇİLEN SİNOP`TA YAŞAYAN KOÇAK: "YALAN GÜNDEMLERLE, EKONOMİNİN ÇÖKÜŞÜYLE, GEÇİNEMEMEKLE MUTLU DEĞİLİZ"


Sinoplu vatandaş Bülent Ustaoğlu, "Geçim sıkıntısı yüzünden insanlar mutlu değil diye düşünüyorum. Ben de bir emekliyim şu anda. Ben 42 yıl devlete hizmet ettim, aldığım maaş 19 bin lira. İnşaat mühendisiyim. Benim daha iyi şartlarda yaşamam lazım" dedi. Sinoplu vatandaş Nurhayat Erol ise, "Aslında Sinop mutlu bir şehir değil. Kahvehanelerde oturup bir çay içmek, bir simit yemek mutluluksa evet mutlular. Onda bile şu anda mutlu değiller çünkü en ucuz çay 10 lira, en ucuz simit 10 lira. Bir mekana oturduğun zaman artık bir arkadaşına bile çay ısmarlayamaz hale geldi insanlar. Bunun nesi mutluluk" ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 18:32   Okunma : 230

MUSTAFA USTA

Sinoplu vatandaş Bülent Ustaoğlu, "Geçim sıkıntısı yüzünden insanlar mutlu değil diye düşünüyorum. Ben de bir emekliyim şu anda. Ben 42 yıl devlete hizmet ettim, aldığım maaş 19 bin lira. İnşaat mühendisiyim. Benim daha iyi şartlarda yaşamam lazım" dedi. Sinoplu vatandaş Nurhayat Erol ise, "Aslında Sinop mutlu bir şehir değil. Kahvehanelerde oturup bir çay içmek, bir simit yemek mutluluksa evet mutlular. Onda bile şu anda mutlu değiller çünkü en ucuz çay 10 lira, en ucuz simit 10 lira. Bir mekana oturduğun zaman artık bir arkadaşına bile çay ısmarlayamaz hale geldi insanlar. Bunun nesi mutluluk" ifadelerine yer verdi.

TÜİK tarafından açıklanan Yaşam Memnuniyet Araştırması sonucunda Türkiye`nin en mutlu şehirleri belli oldu. İlk sırayı 3 tarafı denizle çevrili olan denizi ve ağaçlarıyla dikkat çeken Sinop aldı. Sinop`ta yaşayan yurttaşlar ise, bu kararın neye göre alındığını merak ederken ekonomik yönde sıkıntı çektiklerini ve mutlu olmadıklarını belirtti.

"GEÇİM SIKINTISI YÜZÜNDEN İNSANLAR MUTLU DEĞİL"

Sinoplu vatandaş Bülent Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye genelini düşünürsek ekonomik şartlardan geçim sıkıntısı yüzünden insanlar zor durumda. Geçim sıkıntısı yüzünden insanlar mutlu değil diye düşünüyorum. Ben de bir emekliyim şu anda. Ben 42 yıl devlete hizmet ettim aldığım maaş 19 bin lira. İnşaat mühendisiyim. Benim daha iyi şartlarda yaşamam lazım. Sinop`un doğası çok güzel, insanları da birbirleriyle çok yardımlaşıyor. Sinop küçük bir yer olduğu için insanlar sosyal olarak mutlu yoksa yaşam standartları Türkiye`den ayrıştırılamaz. Mutsuzlar diye düşünüyorum ama küçük yer olması, her yere kolay ulaşılıyor olması, insanların birbirlerini tanıması ve yardım etmesi, öğrencilerin olmasından dolayı mutlu diye düşünüyorum."

"ARKADAŞINA ÇAY ISMARLAYAMAZ HALE GELDİ İNSANLAR"

Sinoplu vatandaş Nurhayat Erol şunları söyledi:

"İnsanların Sinop`ta ekonomik açıdan mutlu olduklarını sanmıyorum çünkü Sinop`ta hiçbir çalışma alanı yok. Birkaç memur ve işçi biraz da esnafla idare ediliyor. Kimse kazancından memnun değil. Aslında Sinop mutlu bir şehir değil. Kahvehanelerde oturup bir çay içmek, bir simit yemek mutluluksa evet mutlular. Onda bile şu anda mutlu değiller çünkü en ucuz çay 10 lira, en ucuz simit 10 lira. Bir mekana oturduğun zaman artık bir arkadaşına bile çay ısmarlayamaz hale geldi insanlar. Bunun nesi mutluluk? 10 lira çay ve simitle mutlu olabiliyorsa mutlu ama hayır mutlu değil insanlar. Neden mutlu il seçiliyoruz bende anlamadım. Kazanç belli bu şehirde. Ne bir fabrika var, ne de bir çalışma alanı var. Gençler kahvehanelerde bomboş oturuyorlar. Ben eğitimciyim. Benim öğrencilerim başka alanlarda çalışıyorlar. Nasıl mutluluk, neye göre mutluluk ben anlamıyorum."

"NEYE GÖRE MUTLU İL YAPTILAR ONU DA BİR TARTIŞMAK LAZIM"

Sinoplu vatandaş Aygün Koçak, "Mutsuzuz. Neden mutsuzuz? 2 kuruşu mahkum ettiler. Bu mahkumiyetin sonunda da alım gücümüz, özelimiz, harcamalarımız düştü. Bu yüzden mutsuzuz. Onlar TÜİK rakamlarıyla Sinop`u mutlu ilan ediyorlar ama burada biz yaşıyoruz. Ne sanayi var, ne ekonomi var. Neye göre mutlu il yaptılar onu da bir tartışmak lazım. Mutlu değiliz. Yalan gündemlerle, ekonominin çöküşüyle geçinememekle mutlu değiliz" dedi.

Sinoplu vatandaş Serdar Alay, "Şehrimiz güzel bir şehir. İnsanları ve ortamı güzel ama ekonomik şartlarımız sıkıntılı. Emeklilerimiz olsun, diğer memurlarımız olsun bayağı bir sıkıntılı. Gerçekten Sinop yaşanacak bir il ama ekonomik şartlarımız bayağı bir sıkıntılı" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK SORUNLARDAN DOLAYI MUTLU DEĞİLİM"

Sinoplu vatandaş Ata Erol, "Memleketimizde tabi ki de mutlu insanlarımız var. Türkiye`miz de de var ama acaba bizim Sinop`ta esnafından halkına kadar bir mutluluk yaşayan kesim var mı acaba? Şu anda PTT`den belirli bir miktarda para çeken insanlar var. Onlar mutlu mu sizce? İstatistikler böyle söylemiş. İnşallah öyledir" dedi.

Sinoplu vatandaş Alkan Coşar, "Sanıyorum bu biraz da suç oranı ya da boşanmalarla ilgili bir durum. Benim elime 7 bin 500 lira para geçiyor. 70 binler, 150 binler konuşulurken 7 bin 500 lira para değil" derken vatandaş Abdullah Gökgöz, "Ben ekonomik sorunlar yüzünden mutlu değilim. Bir insanın mutlu olması için ekonomisinin çok güzel olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA