29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN IŞIKHAN`A “YOKSULLUK” TEPKİSİ: “SAYIN BAKAN`I ALMAN BAKANLARIN BİNMEDİĞİ MERCEDES`TEN İNİP BİR PAZARIN DAĞILDIĞI DAKİKALARDA PAZAR YERİNDE GEZMEYE DAVET EDİYORUM”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “Vergide adalet gelirde adalet” yürüyüşüne destek verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın “Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" sözlerine “Biz Türkiye`de bir derin yoksulluğun olduğunu biliyoruz. Geçmişteki orta direk fakirleşti, fakirler derin yoksulluğun pençesinde ve sürünüyorlar. Sayın Bakan`ı dünyanın en pahalı, Alman bakanların binmediği Mercedes`ten inip bir pazarın dağıldığı dakikalarda pazar yerinde gezmeye davet ediyorum” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 16:38   Okunma : 629

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK) “Vergide adalet gelirde adalet” yürüyüşüne destek verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın “Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" sözlerine “Biz Türkiye`de bir derin yoksulluğun olduğunu biliyoruz. Geçmişteki orta direk fakirleşti, fakirler derin yoksulluğun pençesinde ve sürünüyorlar. Sayın Bakan`ı dünyanın en pahalı, Alman bakanların binmediği Mercedes`ten inip bir pazarın dağıldığı dakikalarda pazar yerinde gezmeye davet ediyorum” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK`in “Vergide adalet gelirde adalet” sloganıyla İstanbul`dan başlattığı ve Ankara Ulus Meydanı`nda sonlandırdığı yürüyüşe destek verdi. Özel, yürüyüşün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, dün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmenin ardından tutuklu TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili Kurtulmuş`un ‘Meclis gereğini yapar` sözüne ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

TAYYİP ERDOĞAN, ANAYASANIN, HALKIN ORTAK İRADESİNİN ARKASINDA DURACAĞINA DARBENİN BAŞINA GEÇMEYE YELTENMİŞTİR”

“Kimse endişe etmesin demesi olumlu bir yaklaşım ama esas beklenen mesele Meclis`in başta Can Atalay`ın salıverilmemesi garabetini ortadan kaldıracak, sonra Gezi tutuklularıyla, hükümlüleriyle ilgili bu facia kararı ortadan kaldırabilecek doğru, demokratik adımları atmasıdır. AYM`nin bir kararının Yargıtay tarafından tanınmaması ve cumhurbaşkanı tarafından bu tavrın desteklenmesi anayasanın bir sayfasını yırtıp atmaktır. Bu yapılan iş Meclis`i de Cumhurbaşkanı`nı da devletin tüm kurumlarını da tehdit eder. Tayyip Erdoğan, anayasasızlaştırma ve anayasaya karşı darbe girişimi sürecinde anayasanın, halkın ortak iradesinin arkasında duracağına darbenin başına geçmeye yeltenmiştir. Numan Bey, muhalefetin endişe ettiğini yapmayacak ama hukukun gereğini yapacak mı onu önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

Gazeteci Abdülkadir Selvi`nin bugünkü yazısında yer alan, “Kemal Kılıçdaroğlu`nun Özel`e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`ndan kurtulması yönünde tavsiyede bulunduğu” yönündeki iddiasına ilişkin Özel, şöyle konuştu:

“Abdülkadir Selvi, CHP kurultayına en çok ilgi gösteren köşe yazarıydı. İlk baştan itibaren son güne kadar ne dediyse boş çıktı, söylediklerinin hepsi yanlış çıktı. Kurultaydan sonraki süreçte de çok dikkatle bizi takip ediyor. Sizler CHP`nin kurultaydan sonra yaptığı ilk grup toplantısını salı günü izlediniz. Coşku, ilgi yoktu, izleyenler sakin ve mutsuzdu dedi, siz takdir edin. CHP`den salonlara sığmayan, CHP`nin müthiş bir moralle yapılan grup toplantısı diye anons çektiniz, Abdülkadir Selvi o salonda heyecan görmemiş. Bugün de Abdülkadir Selvi`nin söyledikleri o gün söyledikleri kadar doğrudur. Genel Başkanımız, İstanbul seçiminin önemine kamuoyu önünde yaptığı vurguyu birebir görüşmemizde de yapmıştır. Partinin başarılı olması gerektiğini, benim başarıma katkı sağlayacağını söylemiştir. Sayın Genel Başkanın bu söylediklerini, ikimiz arasındaki bu görüşmeyi kimden duymuştur da böyle çarpıtmıştır gerçekten şaşırmamak imkanı yok. Abdülkadir Selvi yanılmaya devam edecek.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın “Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok" sözlerini de Özel şu cümlelerle değerlendirdi:

SAYIN BAKAN`I ALMAN BAKANLARIN BİNMEDİĞİ MERCEDES`TEN İNİP BİR PAZARIN DAĞILDIĞI DAKİKALARDA PAZAR YERİNDE GEZMEYE DAVET EDİYORUM”

“Allah`tan korksun, Allah kimseyi açlıkla, yoksullukla sınamasın. Biz Türkiye`de bir derin yoksulluğun olduğunu biliyoruz. Geçmişteki orta direk fakirleşti, fakirler derin yoksulluğun pençesinde ve sürünüyorlar. Sayın Bakan`ı dünyanın en pahalı, Alman bakanların binmediği Mercedes`ten inip bir pazarın dağıldığı dakikalarda pazar yerinde gezmeye davet ediyorum.”

Özel, sermayedarlarla işçi sınıfının ilişkisine dair soruya da şu cevabı verdi:

EMEK VE SERMAYE KARŞI KARŞIYA GELİRSE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

“Daha önce de söyledik CHP sermaye düşmanı değildir. Hatta sermayenin daha çok kazanıp daha çok istihdam yaratmasının önünü açacak her türlü teşvikin de yanında olur ama yeter ki emek sömürülmesin, emeğin hakkı verilsin. İşçiler kötü şartlarda çalışmanın bedelini iş kazalarıyla, iş cinayetleriyle, canlarıyla ödemesinler. Doğrudan bir sermaye düşmanlığı ve karşıtlığını CHP asla kabul etmez. Ancak emek ve sermaye karşı karşıya gelirse emekçinin yanındayız. Biz bundan sonraki süreçte ezilenlerin, yoksulların ve emekçilerin yanındayız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA