29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN, ÜÇ AY SONRA CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ: “BEN DÜN NASIL GAZETECİLİK YAPTIYSAM YİNE AYNI GAZETECİLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM. YİNE YANLIŞLARI YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM. TIPKI İÇERİDEKİ GİBİ”


İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nin “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılanan davanın düşmesine karar verdiği gazeteci Barış Pehlivan, üç ay tutukluluğun ardından tahliye edildi. Pehlivan, Maltepe Cezaevi önünde; “Ben dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Yine bu adalet sistemindeki, Türkiye`deki yanlışları yazmaya devam edeceğim. Tıpkı içerideki gibi” dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 16:35   Okunma : 293

Haber: GAYE ŞEYMA CAN / Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nin “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılanan davanın düşmesine karar verdiği gazeteci Barış Pehlivan, üç ay tutukluluğun ardından tahliye edildi. Pehlivan, Maltepe Cezaevi önünde; “Ben dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Yine bu adalet sistemindeki, Türkiye`deki yanlışları yazmaya devam edeceğim. Tıpkı içerideki gibi” dedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yaklaşık üç aydır Maltepe Açık Cezaevi`nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan`ın, "kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davanın düşürülmesine karar verilmişti.

Gazeteci Pehlivan, bugün cezaevinden tahliye edildi. Maltepe Cezaevi önünde açıklama yapan Pehlivan, şunları söyledi:

“Hiç olmaması gereken bir süreç yaşadım üç aydır. Hiç girmemem gerekirken; maalesef bu iktidar, bu yargı sistemi beni üç aylığına açık cezaevine soktu. Hak ettiğim bir denetimli serbestlik hakkını, Meclis`te çıkan bir yasadaki bir madde hakkını bana çok gördüler. Biliyorsunuz ki bu hakkımı savunmak için ciddi bir mücadele verdik, avukatlarımızla birlikte.

Ve en sonunda bir davanın düşmesiyle birlikte denetimli serbestliğe ayrıldım. Ancak benim yaşadığım bu adaletsizlik Türkiye`deki yargıdaki çürümüşlüğün yanında açıkçası okyanusta bir kum tanesi gibi kalıyor. Benim özgürlüğüm, benim şu an denetim serbestliğe ayrılmam Türkiye`deki hiçbir sorunu çözmüyor. Türkiye`de gazetecilere olan baskıları, Türkiye`de adaletsizce bir şekilde içeride yatan insanların yaşadığı zulmü çözmüyor.

Benimki sadece bir küçük simge. Benimki sadece okyanusta bir kum tanesi. Umarım, böyle süreçleri daha az yaşadığımız bir Türkiye`ye kavuşuruz. Ben dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Yine bu adalet sistemindeki, Türkiye`deki yanlışları yazmaya devam edeceğim. Tıpkı içerideki gibi. Bu süreçte bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Pehlivan, “Şikayet geri çekilmemiş olsaydı” neler yaşanacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Normalde bu davanın yani benim denetimlimi yakan davanın beraatle sonuçlanması gerekiyordu. Hiç olmaması, hiç açılmaması gereken bir davaydı. Çünkü sizlerin de yaptığı gibi ben sadece yasal belgelere dayanarak bir köşe yazısı yazdım. Yasal belgelere dayanarak bir dava yazısı yazdım. Bunu gerekçe sunarak beni cezaevine attılar. Şikayet geri çekilmeseydi bile aslında bu davanın hiç açılmaması gerekiyordu. Beraat etmem gerekiyordu. Ancak hakim takdirini düşme yönünde kullandı. Diyebileceğim bir şey yok. Çünkü ilk kez yaşamıyorum böyle bir hukuksuzluğu. Sadece ben de yaşamıyorum. Şu an hapiste olan, özgür olması gereken onlarca insan var. Özgürlüğüne kavuşması gereken çok sayıda insan var. Dediğim gibi benimkisi okyanusa sadece bir kum tanesi”

MÜJDAT GEZEN: “GİRDİĞİ TÜM GÜREŞLERDEN HEP TUŞLA GALİP ÇIKTI”

Kendisini cezaevi önünde karşılayan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen`in hediye ettiği kalemi gösteren Pehlivan, Gezen`e teşekkür etti. Gezen ayrıca, bir de tesbih hediye etti ve “Bu da içerideyken verilir ama artık dışarıda kullan” dedi. Pehlivan, “Müjdat Gezen, anlattığım adalet mücadelesinde, Nazım Hikmet`in hayatını anlattığı için Savaş Dinçer ile birlikte, 12 Eylül darbe mahkemelerinde, sanık sandalyesine oturtulmuş birisi. O yüzden çok değerli” dedi. Gezen, “O zaman böyle değildi. O zaman biz ilk duruşmada çıktık ve dava da düşmüştü. Darbe daha hafifti. Bu son inşallah. O bizim canımız, pehlivandır. Girdiği tüm güreşlerden hep tuşla galip çıktı. Bu işten de galip çıktı. Sırtı yere gelmez. Aramıza yeniden hoş geldi. Bu son olsun” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA