14 Mayıs 2024 Salı


16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:58   MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANINDA "ELEKTRİK" TEHLİKESİ...    14:50   MSB: "PENÇE KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ"   13:51   TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKAN ÜNEY: "ÜLKEMİZ CARİ SAĞLIK HARCAMALARINA OECD ÜLKELERİNE GÖRE EN DÜŞÜK PAY AYIRAN ÜLKEDİR"   13:20   ÖZGÜR ÖZEL SOMA`DA… “SOMA’DAKİ EN GARİBAN İNSANIN YÜZÜ GÜLMEDEN HİÇBİRİMİZİN YÜZÜ GÜLMEYECEK”   12:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN GÜLNAR`IN TANITIMINA DESTEK   12:34   ARZU ÇERKEZOĞLU: SOMA`DA 10 YILDIR ADALET YOK   12:15   SEZGİN TANRIKULU`NDAN 13 MAYIS`IN "MADEN İŞÇİSİNİN CAN GÜVENLİĞİ GÜNÜ" İLAN EDİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:17   ANNE VE BABALARA LGS UYARISI   09:57   9 İŞÇİNİN LİÇ YIĞINI ALTINDA KALDIĞI FACİANIN YAŞANDIĞI İLİÇ`TE İKİ KIZ KARDEŞ 90 GÜNDÜR BABALARINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI  
 
     
   

ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ UZMANI PROF. DR. FİLİZ TÜTÜNCÜLER KÖKENLİ: "TÜRKİYE`DE YAKLAŞIK 20 BİN ÇOCUK TİP-1 DİYABET HASTASI"


Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Tütüncüler Kökenli, Türkiye`de yaklaşık 20 bin çocuğun Tip-1 diyabet hastası olduğunu söyledi. Kökenli, "Özellikle Sağlık Bakanlığı ve SGK`dan isteğimiz tüm diyabetli çocukların sürekli cilt altı glikoz ölçümünü sağlayan sensörlerin ücretsiz olarak temin edilmesi" dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 15:40   Okunma : 331

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Tütüncüler Kökenli, Türkiye`de yaklaşık 20 bin çocuğun Tip-1 diyabet hastası olduğunu söyledi. Kökenli, "Özellikle Sağlık Bakanlığı ve SGK`dan isteğimiz tüm diyabetli çocukların sürekli cilt altı glikoz ölçümünü sağlayan sensörlerin ücretsiz olarak temin edilmesi" dedi.

Bugün Edirne`de Saraçlar Caddesi`nde 13-17 Kasım Diyabet Haftası nedeniyle vatandaşların şeker ölçümü yapıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik öğrencileri vatandaşların beden kitle endeksine bakarak risk oluşturup oluşturmadığı konusunda uyarıda bulundu.  Diyabet konusunda farkındalık oluşturan öğrenciler, vatandaşları bilgilendirdi.

"SÜREKLİ KAN ŞEKERLERİNİN ÖLÇÜLMESİ ÇOK DAHA ETKİLİ OLACAK"

Prof. Dr. Kökenli ise açıklamasında şunları kaydetti:

"Tam sayıyı açıklayamasak bile yaklaşık olarak 18-20 bin arasında çocuğumuzu ve her yıl 1700-1800 arasında çocuğun Tip-1 diyabet tanısı aldığı dolayısıyla bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğun Tip-1 diyabet yani mutlak insülin tedavisi görmesi gerekiyor. Dünyada da bu sayı 1 milyon 100 binin üzerinde her yıl da giderek artmakta. Günümüzde cilt altı kan şekeri ölçümünü sağlayan cihazlar, sensörler mevcut. Eğer bu sensörler ücretsiz olarak çocuklarımıza dağıtılabilirse devlet tarafından tüm çocuklar için karşılanabilirse diyabetin kontrolü çok daha iyi olabilir. Kan şekerleri çok daha düzgün gidebilir. Her 3 ayda bir yaptığımız değer ne kadar iyiyse normale ne kadar yakınsa bu çocukların büyüme, gelişmesi ileride böbrek, gözle ilgili sorunlarının daha az gelişme riski olduğunu biliyoruz. Bunun için de sürekli kan şekerlerinin ölçülmesi çok daha etkili olacak. Özellikle Sağlık Bakanlığı ve SGK`dan isteğimiz tüm diyabetli çocukların sürekli cilt altı glikoz ölçümünü sağlayan sensörlerin ücretsiz olarak temin edilmesi. Sanıyorum bu da yakın zamanda herhalde Meclis`e gelecek ve konuşulacak."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA