9 Mayıs 2024 Perşembe


23:19   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, YARIN ARALARINDA EĞİTİM-İŞ VE EĞİTİM-SEN`İN DE OLDUĞU SENDİKA BAŞKANLARIYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET`İ GÖRÜŞECEK   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   22:05   MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"   20:08   İBB TEFTİŞ KURULU, 5 YAŞINDAKİ EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMAYI TAMAMLADI: AĞAÇ A.Ş. PERSONELİNE İHRAÇ, PARK VE BAHÇELER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM YÖNETİCİLERİNE KINAMA CEZASI ÖNERİLDİ   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:23   DEM PARTİ`DEN SAADET PARTİSİ`NE ZİYARET: "TÜRKİYE`NİN MÜZAKEREYLE, DİYALOGLA ÇÖZEMEYECEĞİ BİR SORUNU OLMADIĞINA İNANIYORUZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:06   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:36   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:27   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:19   GAZETECİ YAMAN KAYA`YA SİLAHLI SALDIRIDAN YARGILANAN ŞAHISLAR TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI   18:14   DEPREMDE YIKILAN SELİM KÖSE APARTMANI`NDA YAKINLARINI KAYBEDEN AVUKAT, ADALET NÖBETİNDE: "DAVA DOSYALARINDA ADALET ARAMAYI BIRAKTIK, DEPREMİ UNUTTURMAYIN, BİZE DESTEK OLUN"   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   18:04   RİZE İDARE MAHKEMESİ`NDE BUGÜN ÇAMLIHEMŞİN AYDER YAYLASI`NIN İMAR PLANLARINA KARŞI AÇILAN DAVALARIN DURUŞMALARI YAPILDI   18:01   İSTANBUL TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI   17:11   ERKAN BAŞ`TAN `SİYASETTE YUMUŞAMA` ELEŞTİRİSİ   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK  
 
     
   

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR, KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU, DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ


İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in banka hesaplarını inceletmek ve belediyelerle parasal ilişki kurmak başta olmak üzere dört suçlamadan ötürü kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için de TBMM Başkanlığı`na dilekçe verdi. Dikbayır, “görevi kötüye kullanma, resmi ihaleye fesat karıştırma, nüfuzunu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme” gibi suçlardan soruşturulmasını talep etti.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 17:05   Okunma : 217

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in banka hesaplarını inceletmek ve belediyelerle parasal ilişki kurmak başta olmak üzere dört suçlamadan ötürü kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için de TBMM Başkanlığı`na dilekçe verdi. Dikbayır, “görevi kötüye kullanma, resmi ihaleye fesat karıştırma, nüfuzunu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme” gibi suçlardan soruşturulmasını talep etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, geçtiğimiz pazartesi günü İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır`ın tedbirli ve kesin ihraç istemi ile disiplin kurulana sevk edildiğini açıklamıştı.

Ümit Dikbayır, bugün “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in banka hesaplarını inceletmek ve belediyelerle parasal ilişki kurmak” başta olmak üzere dört suçlamadan ötürü kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dikbayır, ayrıca milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı`na dilekçe verdi.

Dikbayır, dokunulmazlığının kaldırılması talep ettiği dilekçesinde; “Anayasa`nın 83. Maddesinin ikinci fıkrası gereğince ‘Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.` Anayasanın amir hükmü gereği bu ihbara konu oluşturan hususların yargı makamlarınca soruşturulabilmesi ve gereği işlemlerin ifa edilebilmesi için yasama dokunulmazlığımın kaldırılması hususunda gereği işlemlerin yerine getirilmesi hususunu Yüce Makamınızdan saygılarımla arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Dikbayır, avukatı aracılığıyla seçim bölgesi olan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı`na da söz konusu iddiaların araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan dilekçede şu iddialar yer aldı:

“....Müvekkilimiz hakkında İYİ Parti 6. dönem Başkanlık Divanı üyelerinin bir kısmı tarafından gerçekle örtüşmeyen siyasi amaçlara yönelik iddia ve ithamlarda bulunulmuştu.

Müvekkilimiz hakkındaki suç içerikli iddialar yönünden;

A) İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener`in ve aile fertleri ile İYİ Parti Genel Başkanı Özel Kalem Müdür Esma Bekar ve eşinin banka hesaplarını incelettiği iddiasıdır...

B) Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde müvekkilin şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale ve iş alınması ve bu hususlara ilişkin olarak müvekkilin aracılık etmesi iddiasıdır...

C) İYİ Parti Sakarya İli Hendek İlçesi İlçe Başkanına ait olan bir iş yerine müvekkilimizin milletvekili sıfatını kullanarak ceza kestirdiği iddiası ilgili olarak görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşturduğundan bu konuya ilişkin olarak gerekli incelemelerin yapılması,

D) Bir diğer iddia ise müvekkilin eski ismiyle Twitter yeni ismiyle X isimli sosyal medya platformunda hızır çelebi kullanıcı isimli 2023 yılının ekim ayında açılmış bulunan hesabın yönetici olmak ithamıdır...”

Dilekçede, Dikbayır ile ilgili iddia ve ithamlara ilişkin olarak "görevi kötüye kullanma, resmi ihaleye fesat karıştırma, nüfuzunu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme suçlarından" soruşturma açılması talep edildi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA