8 Mayıs 2024 Çarşamba


17:11   ERKAN BAŞ`TAN `SİYASETTE YUMUŞAMA` ELEŞTİRİSİ   16:52   ULAŞ KARASU`DAN ABDULKADİR URALOĞLU`NA `ÖNERGE YANITI` TEPKİSİ   16:19   EKONOMİST MAHFİ EĞİLMEZ: ``HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLADIĞINIZ ANDA MANZARA DEĞİŞİR``   16:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ    15:19   CHP`Lİ SEYİT TORUN: “FINDIK KONUSU AÇILDIĞINDA MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN YETKİLİLER, ÜÇ KURUŞLUK DESTEKLERİ BİLE YATIRMIYOR"   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    12:58   AHMET DAVUTOĞLU: "SİNAN ATEŞ`İN EŞİNİN İFADESİNİ İDDİANEMEYE KOYMAZSANIZ ÖZGÜR ÖZEL İLE VERDİĞİNİZ YUMUŞAMA RESMİNİN NE ANLAMI KALIR?"   11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   11:04   CHP`Lİ BAKIROĞLU`NUN DİNLEDİĞİ ÇİFTÇİ: "ATATÜRK NE DEDİYSE İKTİDAR TERSİNİ UYGULUYOR, ÇİFTÇİ DÜŞMANLIĞI NEDEN?"   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:34   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:45   HİKMET YALIM HALICI`DAN BAKAN TEKİN`E ATAMA TEPKİSİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:22   ``İSTİSMARCI SUCU`` DAVASI ÖNCESİ KADINLAR ADALET İÇİN SESLENDİ   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...  
 
     
   

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN, YILBAŞINDAN BU YANA SİGARAYA 5 KEZ ZAM YAPILDIĞINI BELİRTEREK, ACİLEN ZAMLARIN DURDURULMASINI İSTEDİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıl başından bu yana sigaraya 5 kez zam yapıldığını ve ocak 2023`te 29 TL olan bir sigaranın fiyatının 55 TL olduğunu belirterek "Sigaraya yapılan zam oranı yüzde 75`İ aştı. Acilen zamlar durdurulmalı" dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2023 Cuma 14:10   Okunma : 200

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıl başından bu yana sigaraya 5 kez zam yapıldığını ve ocak 2023`te 29 TL olan bir sigaranın fiyatının 55 TL olduğunu belirterek "Sigaraya yapılan zam oranı yüzde 75`İ aştı. Acilen zamlar durdurulmalı" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün yaptığı yazılı açıklamada, sigaraya yapılan zamlardan ve esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiren uygulamalardan şikayetçi oldu. Sigara firmalarının son günlerde esnafın talep ettiği miktarda sigara satışı yapmadıklarını ürünlerin orijinal paketlerinde değişime gidildiğini belirten Palandöken, "Sigara firmaları vatandaş ile esnafı karşı karşıya getiriyor. Artık esnafın talep ettiği miktarda sigara verilmiyor. Daha önce orijinal paketlerde 10 adet sigara bulunurken zam geçiş döneminde paketlerin sayısı 5`e kadar düşürüldü. Ocak 2023 tarihinde 29 TL olan bir sigaranın bugün 55 TL oldu ve bugüne kadar 5 kez zam yapıldı ve zam oranı yüzde 75`İ aştı" dedi.

"ZAMLAR ARTTIKÇA KAÇAK ARTIYOR. DEVLETİN 100 MİLYAR LİRA VERGİ KAYBI VAR"

Acilen zamların durdurulmasını isteyen Palandöken, şunları ifade etti:

"Sigaraya zam yapıldıkça kaçak oranı artıyor. Şu an yüzde 20 oranında sigara kaçağı var. Bu kaçaktan dolayı devletin 100 milyar vergi kaybı var. Çünkü zamlar arttıkça kaçak artıyor. Sigara firmaları zam yapacakları zaman ürün satış adetinde kısıtlamaya giderek esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiriyorlar. Bu konuda Rekabet Kurumu`nun uygulamaları ve Ticaret Bakanlığı`nın yapacağı yeni bir düzenlemeyle ticaretteki bu sınırlamanın önüne geçmeli.” 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA