2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİSİ HAMALAİNEN: NATO`YA ÜYELİĞİMİZİ ONAYLAYAN TÜRKİYE VE DİĞER ÜYELERE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ. İSVEÇ`İN NATO ÜYELİĞİNİN DE TÜRKİYE VE MACARİSTAN TARAFINDAN ONAYLANMASINI DİLİYORUZ


Finlandiya`nın Bağımsızlık Günü, bugün Ankara`da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, "NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır" dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise, "AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 20:46   Okunma : 267

Finlandiya`nın Bağımsızlık Günü, bugün Ankara`da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, "NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır" dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise, "AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Finlandiya`nın bağımsızlığının 106`ncı yıl dönümü bugün Ankara`da JW Marriott Otel`de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen ev sahipliğinde düzenlenen ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay`ın da katıldığı resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. Program iki ülkenin milli marşları ile başladı. Ardından açış konuşmalarına geçildi.

Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Hamalainen şöyle konuştu:

"İSVEÇ`İN ÜYELİĞİ İLE NATO`NUN KUZEY KANADI TAMAMLANMIŞ OLACAKTIR"

"Böyle güzel bir kalabalığın bizimle birlikte kutlamaya katılması bana büyük mutluluk veriyor. Bu yıl pek çok ülke ve halkı için çok zor geçti. Türkiye yıkıcı bir deprem yaşadı. Rusya`nın Ukrayna`ya açtığı savaş devam ediyor. İsrai-Filistin kriz Gazze`deki sivil halkın ve Hamas saldırılarında sevdiklerini kaybeden veya rehin alınanların büyük acılar çekmesine neden oldu.
Bu yıl Finlandiya adına özellikle önemli bir yıl oldu. NATO`ya üye olma dileğimiz gerçekleşti. NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN YÜZÜNCÜ YILINI KUTLAYACAĞIZ"

Türkiye ile Finlandiya arasındaki iş birliği ivme kazanmış durumda. Ticaret hacmi her yıl büyümekte. Özellikle yeşil enerjiye geçiş konusundaki fırsatlar da artıyor. Finlandiya döngüsel ekonomi alanında öncü ülkelerden biridir ve bu konudaki ilk ikili projeleri hayata geçirmiştir. Bu iş birliğinin özellikle Türkiye`nin muazzam tekstil sanayiine çok büyük katkılar olacağına inanıyorum.

Önümüzdeki yıl iki ülke arasındaki dostluğun yüzüncü yılını kutlayacağız. Bu dostluğun altını çizecek ortak faaliyetleri ve aktiviteleri dört gözle bekliyorum.

"EŞİTLİK VE AYNI FIRSATLARA SAHİP OLMA HAKKI, REFAH TOPLUMUMUZU İNŞA EDERKEN TEMEL İLKE OLDU"

Tarih boyunca öğrendiğimiz şeylerden biri de bir toplumda hiç kimsenin geride kalmaması gerektiği gerçeğidir. Eşitik ve aynı fırsatlara sahip olma hakkı, refah toplumumuzu inşa ederken bizim için temel ilke oldu. Bağımsızlığımızı kazandığımızda Finlandiya`da kadınların milletvekili seçilme hakkı dahil tüm siyasi hakları 1906 yılında verilmişti. Toplumun temel taşlarından birisi de hem kadınların hem de erkeklerin ülkeye eşit olarak katkıda bulunmasıdır.

Eğitim de iyi işleyen ve yetin bir toplum olma yolunda esas temellerden bir diğeridir. Herkes için eşitliğin bir anlamı da okul yemekleri de dahil ücretsiz eğitimin herkese sağlanmasıdır. Toplumsal başarımızın sırlarından bir başkası ise insanların birbirine güvenmesidir. Dahası toplumumuz iyi işleyen devlet kurumları ve hukukun üstünlüğü kuralına dayanmaktadır. Tüm bunlar mutluluğun değişik boyular içerdiği ve küçük detaylara dahi önem verildiği ve dikkat edildiği sonucuna götürmektedir.

Yakın gelecekte hepimizi bekleyen pek çok zorlukla karşı karşıyayız. İklim değişikliği de bunların en büyüğü. Aslında bu soruna karşı bütün ülkeler güç birliği içinde çalışmalı ve mücadele etmeli. Bu güzel dünyanın insanları olarak geleceği bilmesek de en azından çocuklarımıza ve torunlarımıza mümkün olan en iyi mirası bırakmak için elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz."

BOZAY: AB`NİN ADİL VE KAPSAYICI GENİŞLEME POLİTİKASINA GERİ DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ise şunları kaydetti:

"Finlandiya`nın milli gününü içtenlikle kutluyorum. Bu özel günde siz değerli konuklara hitap etmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye-Finlandiya ilişkilerinin tarihi, Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanmaktadır. Önümüzdeki yıl Finlandiya ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin yüzüncü yıl dönümünü kutlayacağız.

Finlandiya ile her zaman iyi ilişkiler ve yakın işbirliği içinde bulunduk. Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö`nün Mart ayında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret, ilişkilerimizin geliştirilmesine önemli katkı sağlamıştır. Nisan ayı itibariyle Finlandiya ile NATO müttefiki haline de geldik. Dost ve müttefikler olarak, işbirliğimizi kaydadeğer şekilde genişletme potansiyelimiz vardır. Dinamik ekonomik ve ticari ilişkilerimizi artırma imkânımız mevcuttur. İkili ticaretimiz 2022 yılında 2,1 milyar Dolar`a ulaşmıştır.

Finlandiya`nın AB yolculuğumuzda da özel bir yeri bulunmaktadır. Hatırlayacağınız üzere, 1999 yılında gerçekleştirilen Helsinki Zirvesi`nde Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası geçilmiştir. Türkiye, Helsinki`de önkoşulsuz olarak, diğer adaylarla eşit temelde resmen aday ülke ilan edilmiştir. AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA