2 Mayıs 2024 Perşembe


20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”   14:59   İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`DAN İSTANBUL`DAKİ POLİSLERE “1 MAYIS” TEŞEKKÜRÜ: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM”   14:53   MURAT BAKAN`DAN TAKSİM TEPKİSİ: "İÇİŞLERİ BAKANI`NIN BİR DAKİKA O GÖREVDE DURMAMASI LAZIM"   14:37   ANKARA`DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"   14:34   İYİ PARTİ`DE DEVİR TESLİM TÖRENİ... MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: "BAYRAĞI KUTLU HEDEFLERE GÖTÜRMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"   14:17   1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİLER... ``BU YASAK, ENGELLEME VE GÖZALTI TAMAMEN HUKUKA AYKIRI``   14:15   ELAZIĞ`DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"   14:03   ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"  
 
     
   

AKSARAYLI EMEKLİ VATANDAŞ: "6 LİRAYA BİLE EKMEK ALMAYA ZORLANAN İNSANLAR VAR"


Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 14:12   Okunma : 226

KEMAL ONUR ATALAY

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti.

"EMEKLİ MAAŞI 11 BİN TL OLSA YETERLİ OLMAZ BU ŞARTLARDA" 

Aksaraylı bir vatandaş, emekliye yüzde 40 oranında zam verilmesi halinde 10-11 bin TL civarında bir rakama denk geleceğini belirterek şunları söyledi:

"Yeterli olmaz şu şartlarda. Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık. Önceden büyüklerimiz sorardı gavur parası 1 lira etmez diye. Şimdi Müslüman parası 1 lira etmiyor, bizim Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu. 4 lirada verse 5 lirada verse 2024 yılında bu para biter. Yani veriyorlar da alıyorlar. Keşke vermeseler de almasalar da paramız sabit kalsa, biz de onunla geçinsek. Bin tane emekliye sor 990 tanesi benim dediğimi söyler. Belki içlerinden bir tane memnun olan olur. Şimdiden başladılar, niye yıl sonuna geldiği zaman istatistikler enflasyon devamlı düşük gösteriliyor? Bir kilo patlıcanın fiyatı 20 lira nasıl oluyor anlamıyorum. Gerisine girmeye gerek yok."

Emekli maaşının 15 bin TL olması gerektiğini söyleyen bir başka vatandaş ise "Şu ortama göre yeterli olmaz ama yine de bundan iyi olur. Millet perişan" dedi.

Başka bir Aksaraylı vatandaş ise "Ne kadar dersen de en az 15 bin olması lazım. En az 15 bin ama yeterli olmuyor. 30 bin lira alan idare edemiyorsa 15 bin lira alan nasıl idare edecek" diye konuştu.

Bir vatandaş ise "5 bin 200 lira alıyorum. Ne olduğunu bilmiyorum. Onu da bölüşüyorum zaten 7-8 bin lira olsa olur" ifadelerini kullandı.

7 bin 500 TL ile geçinmenin imkansız olduğunu ifade eden vatandaş ise "En az 15-18 bin lira olması lazım. Köy yerlerinde yeterli olur ama şehirlerde olmaz" şeklinde ifade etti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA