2 Mayıs 2024 Perşembe


10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”  
 
     
   

VELİ AĞBABA: “1998 YILINDA 3 KEZ, 2015 YILINDA 2 KEZ 2023 YILINDA 2 KEZ ASGARİ ÜCRET BELİRLENMİŞ. DÜNYANIN EN YÜKSEK 5. ENFLASYONUNA SAHİP BİR ÜLKEDE ASGARİ ÜCRETİ 1 KEZ DEĞERLENDİRMEK DOĞRU OLMAZ”


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “2004 yılında çıkan yönetmelik asgari ücret en geç 2 yılda bir olmak üzere belirlenir diyor. Yani yılda 3 kez de 4 kez de belirleyebilirsiniz. Bunun da örnekleri var. 1998 yılında 3 kez, 2000 yılında 3 kez, 2008 yılında 2 kez, 2011 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez, 2015 yılında 2 kez, 2022 yılında 2 kez ve 2023 yılında 2 kez asgari ücret belirlenmiş. Dünyanın en yüksek 5. enflasyonuna sahip bir ülkede asgari ücreti 1 kez değerlendirmek doğru olmaz” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2023 Cuma 16:47   Okunma : 43

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “2004 yılında çıkan yönetmelik asgari ücret en geç 2 yılda bir olmak üzere belirlenir diyor. Yani yılda 3 kez de 4 kez de belirleyebilirsiniz. Bunun da örnekleri var. 1998 yılında 3 kez, 2000 yılında 3 kez, 2008 yılında 2 kez, 2011 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez, 2015 yılında 2 kez, 2022 yılında 2 kez ve 2023 yılında 2 kez asgari ücret belirlenmiş. Dünyanın en yüksek 5. enflasyonuna sahip bir ülkede asgari ücreti 1 kez değerlendirmek doğru olmaz” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sinop`ta asgari ücret ile ilgili tartışmaları ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Ağbaba, şunları söyledi:

“ÇÜNKÜ ASGARİ ÜCRET OLAĞAN ÜCRET OLMUŞ DURUMDA”

“Asgari ücrette müthiş bir alım gücünde gelir kaybı var. Öncelikle bu gelir kaybı telafi edilip, ondan sonra asgari ücret konuşulmalı. TÜİK`in açıklamış olduğu enflasyon yıl sonunda maalesef gerçekçi değil, sadece memur ve emekli zammı, asgari ücret zammı az yansısın diye TÜİK maalesef bir operasyonla enflasyonu düşük açıkladı. Bu çalışanların cebinden para çalmakla eşdeğer. Türkiye, maalesef bakanın açıkladığı gibi bir Türkiye değil. Bakan, ‘yönetmeliğe göre asgari ücrete 1 kez zam yapılacak” diyor. Aslında yönetmelik öyle demiyor. 2004 yılında çıkan yönetmelik asgari ücret en geç 2 yılda bir olmak üzere belirlenir diyor. Yani yılda 3 kez de 4 kez de belirleyebilirsiniz. Bunun da örnekleri var. 1998 yılında 3 kez, 2000 yılında 3 kez, 2008 yılında 2 kez, 2011 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez, 2015 yılında 2 kez, 2022 yılında 2 kez ve 2023 yılında 2 kez asgari ücret belirlenmiş. Dünyanın en yüksek 5. enflasyonuna sahip bir ülkede asgari ücreti 1 kez değerlendirmek doğru olmaz.

Asgari ücretlilerin yaşamı hakikaten zor durumda. Ayrıca asgari ücret Türkiye`de olağan ücret olmuş durumda. Maalesef yüzde 50`nin üzerinde çalışanın ücreti asgari ücret seviyesinde. Bir de geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında, asgari ücretlilerin borcuna baktığımız zaman çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Kişi başına kart borcu asgari ücretin tam 2 buçuk katı olmuş durumda. Geçtiğimiz yıl asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu dönemde kişi başına düşen bireysel kredi kartı borcu 14 bin 377 TL. Yani asgari ücretten 5 bin 871 TL fazla iken, bu dönem maalesef Eylül ayında kişi başına düşen kart borcu  27 bin 455 lira olmuş. Yani 16 binin üzerine çıkmış durumda. Asgari ücretin 2 buçuk katı kadar borcu var insanların.

Asgari ücret maalesef açlık sırının altında. Bu açıklanmayan enflasyon ortamında, İstanbul Ticaret Odası`nın açıkladığı rakamlara göre asgari ücret belirlenmelidir. Asgari ücret gerçekçi olmalıdır. Çünkü asgari ücret olağan ücret olmuş durumda.

Ayrıca bir de emeklilerin durumunu gündeme getirmek lazım. 7 bin 500 TL ile bir emeklinin geçinmesi mümkün değil. 7 bin 500 TL sadaka bile değil. Maalesef hükümet emeklileri oyalıyor. Seçimden önce vaat ettiler, yapmadılar. Seçimden önce emeklilerin hayat şartlarını düzelteceğiz dediler ama maalesef yeni bir seçim geliyor hala düzelebilmiş değil. Bununla ilgili de biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“İNSANLARIN ÖLDÜĞÜ DÖNEMDE BİLE TOKİ`Yİ SÖYLEMEK, İNŞAATI SÖYLEMEK, PARAYI SÖYLEMEK, RANTI SÖYLEMEK VİCDANSIZLIK VE İKİ YÜZLÜLÜKTÜR”

İktidar iki yüzlü bir politika izliyor. 400`ün üzerinden geminin İsrail`e sevkiyat yaptığı söyleniyor. Hatta askerlerin giymiş olduğu içliğin bile Türkiye`den gittiği söyleniyor. Bir taraftan ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir` diyorlar. Orada ölen çocuklar üzerinden iç siyaset yapıyorlar. Diğer taraftan da maalesef İsrail`e gemiler gidiyor, içlikler gidiyor, çelik gönderildiği söyleniyor. İkiyüzlü bir politika. Orada ölen çocukların üzerinden burada maalesef iç siyaseti ayırt ederek o çocukların kanı üzerinden siyaset yapmayan çalışan bir anlayış var.

Daha geçtiğimiz yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri ile, İsrail`in anlaşmasına meydan okuyan Türkiye şu anda etkisiz bir politika izliyor. Burada bu insanların öldüğü dönemde bile TOKİ`yi söylemek, inşaatı söylemek, parayı söylemek, rantı söylemek vicdansızlık ve iki yüzlülüktür.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN TABANDA KURACAĞI DEMOKRASİ İTTİFAKIYLA TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK”

2019 seçimlerinde cumhur ittifakı 51 ilde iş birliği yaptı, 30 büyükşehirde cumhur ittifakı beraber seçime girdi. Onu hemen ifade edelim. Demek her halde ya unuttu ya da bilinçli bir şey söylüyor Sayın Erdoğan. 2019`da iş birliği yaptı Cumhur İttifakı Türkiye`nin 30 büyükşehri olmak üzere 51 ilde iş birliği yaptı. Herhalde unuttu. Sanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi onun psikolojisini bozdu, hafızasını bozdu. Çünkü hala aday bulamayan bir Erdoğan var. Hep Cumhuriyet Halk Partisi`ne söylerdi Erdoğan. Derdi ki ‘Adayınız nerde? Adayınız nerde?` Şimdi İstanbul`da adayları yok, Ankara`da, İzmir`de, Adana`da, Mersin`de yok. Birçok büyükşehirde adayları yok. Cumhuriyet Halk Partisinin yönetmiş olduğu büyükşehirlerde adayları yok.

Ama sayın Erdoğan aday arayışına girmesin. Biz ona yardımcı oluruz. İstanbul`u çok iyi yöneten Ekrem İmamoğlu var. Ona gönül rahatlığıyla oy verebilir. Ankara`da Ankara`yı çok iyi yöneten Mansur Yavaş var. Ona da gönül rahatlığıyla oy verebilir. Sinop`ta da Cumhuriyet Halk Partisinin yapacağı doğru bir tercih ile Sinop Belediye Başkanımıza da oy verebilir. Aday arayışına girmesine gerek yok.

Hafızasını kontrol etsin. 2019 yılında ne dediğini hatırlayamayan Sayın Erdoğan`a Sinop`tan sesleniyoruz. Hep alıştığımız şey. Bir gün siyah, bir gün beyaz diyor. Hem dış politikada hem iç politikada bunları görmek mümkün. Ama hangi ittifakla girerlerse girsinler, Cumhuriyet Halk Partisinin tabanda kuracağı demokrasi ittifakıyla Türkiye rahat bir nefes alacak. Türkiye bu tek adam zulmünün, tek adam rejiminin yaşamış olduğu bu baskıcı ortamda yerel yönetimlerle rahat bir nefes alması için demokrasi ittifakının en gelişmişini kuracağımızı sayın Erdoğan ve kamuoyu bilsin.

“BU YAŞANAN ZULME KARŞI BİRAZ SAMİMİ OLUN”

Gazze`de savaş sürerken, çocuklar ölürken iktidara yakın, AKP`ye yakın şirketler İsrail`e gemiler dolusu malzeme taşımaya devam ediyor. İsim listeleri yayınlanıyor. İktidar iki yüzlü bir politika izliyor. Bir taraftan Gazze`de ölen çocuklar için ağlarken, diğer taraftan İsrail`in silahlarına mermi gönderiyor, askerlerine eşya gönderiyor. İsrail`e sevkiyat tüm hızıyla devam ediyor. Bu sevkiyatı yapanların tamamı da AKP`nin ya ortağı ya da büyütmüş olduğu iş adamı. Hatta iktidarın içerisinde, Cumhurbaşkanının evlatlarının da olduğu sevkiyatlarla ilgili iddialar var. Açıklama yapmaya AKP`yi davet ediyoruz. Lütfen biraz samimi olun. Bu yaşanan zulme karşı biraz samimi olun. Bir tarafta hiç gözden kaçırılmayan para, diğer tarafta ölen Filistinli çocuklar. Onu da Türkiye`nin vicdanına havale ediyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA