11 Mayıs 2024 Cumartesi


11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   09:33   İZMİRLİ ÇİÇEKÇİLERİN UMUDU, ANNELER GÜNÜ... İZMİR ÇİÇEKÇİLER ODASI BAŞKANI KAZIM KIŞ: "EKONOMİK KOŞULLAR BİZLERİ ÇOK YORUYOR”   05:38   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   02:15   HAMDİ GÜLEÇ, KAMU İHALE KURUMU BAŞKANLIĞI`NA YENİDEN ATANDI   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   23:06   ERDOĞAN`DAN ÖĞRETMENLERE ŞİDDET AÇIKLAMASI: “KAPSAMLI BİR DÜZENLEMEYİ SÜRATLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   15:46   BİRLİK SAĞLIK SEN İZMİR ŞUBE BAŞKANI BERNA BORAN: “3 HEMŞİRENİN YAPACAĞI İŞİ 1 HEMŞİRE YAPMAKTADIR”   14:25   ÖZGÜR ÖZEL KÜTAHYA`DA KONUŞTU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR   11:51   ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMENLERE UYGULADIĞI ŞİDDET... PSİKİYATRİST PROF. DR. SEHER AKBAŞ ÖĞRETMEN ŞİDDETİNİ DEĞERLENDİRDİ   11:01   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL`DEN ÇEDES TEPKİSİ   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, `HELLO MERSİN` İLE AKICI VE ÖZGÜVENLİ İLETİŞİMİN KAPILARINI ARALIYOR  
 
     
   

ÖĞRENCİLERDEN OTOBÜS BİLET FİYATLARINA TEPKİ


31 Mart’ta yapılacak yerel seçime 4 gün kaldı. Seçmen kayıtları memleketlerinde olup üniversite eğitimi için Ankara’da bulunan üniversite öğrencileri, ANKA Haber Ajansı’na şehirler arası ulaşımda fiyatların pahalı olması nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı.

 

Tarih : 27 Mart 2024 Çarşamba 14:41   Okunma : 267

HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: UĞUR DEMİRCİ

Üniversite eğitimi için Ankara`da bulunan öğrenciler, otobüs bilet fiyatlarının pahalı olması nedeniyle yerel seçimde oy kullanmak için memleketlerine gitmekte zorlandıklarını ifade etti. Bir üniversite öğrencisi, “Seçimde oy kullanmaya gidemiyorum. Kullanmak isterdim ama benim için çok masraflı oluyor" dedi. Bir başka öğrenci de “Seçimde Aydın`a gidemeyeceğim. Çünkü biletlet çok pahalı. Buraya geldiğimden beri ailemi sadece 1 kere görebildim, çünkü 600-700 liradan bahsediyorlar” diye konuştu.

Denizlili bir öğrenci, “Çok sık gidemiyorum ailemin yanında. Gittiğimde zamanlarda ise arkadaşımla dönüyorum. Çünkü bilet fiyatları çok fazla. O yüzden daha olay oluyor. Seçimde oy kullanmaya gidemiyorum. Kullanmak isterdim ama benim için çok masraflı oluyor” dedi.

"YILIN BAŞINDA 270-280 LİRA OLAN BİLET FİYATI ŞU AN 500 LİRA OLDU"

Başka bir üniversite öğrencisi ise "Bursa`da yaşıyorum. Öğrenci olarak buraya geldim. Aileme çok bağlı olduğum için Bursa`ya sürekli gidip gelmek istiyorum ama olmuyor. Gittiğimde çok fazla para ödemek zorunda kalıyorum. Yılın başında 270-280 olan bilet fiyatı şu an 500 lira oldu" dedi.

Aydın`da yaşayıp Ankara`ya okumaya gelen üniversite öğrencisi, "Seçimde Aydın`a gidemeyeceğim çünkü biletler çok pahalı. Buraya geldiğimden beri ailemi sadece 1 kere görebildim. Çünkü 600-700 liradan bahsediyorlar" ifadelerini kullandı.

"DEVLET BU KONUDA ÇALIŞMALAR YAPABİLİR"

Devletten bilet fiyatları için yardımcı olmasını talep eden üniversite öğrencisi, "Bilet fiyatları biraz pahalı. Ben bunu karşılayabilirim ama karşılayamayacak insanlar tanıyorum. Devlet bu konuda çalışmalar yapabilir. Böylece öğrenciler de evine döner" diye konuştu.

Bir başka öğrenci ise "Sakarya`da yaşıyorum. Seçimde Sakarya`ya gitmeyeceğim. Çünkü bilet parasına gerek yok" dedi.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA