3 Mayıs 2024 Cuma


16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK... "ANAYASA TARTIŞMALARINI MUHALEFET KENDİ İÇİNDE DE YAPMALI"   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:19   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   13:48   YENİ ANAYASA ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR... TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ   12:35   MSB: KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR ŞEHİT OLDU   11:53   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GÖZALTINA ALINAN 35 KİŞİNİN ADLİYEYE SEVK EDİLMELERİ BEKLENİYOR   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI  
 
     
   

Danışma Merkezi İle Kadınlar Daha Güçlü


Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi, faaliyete geçmesinin ardında bir yıl olmasına rağmen yüzlerce kadının başvuru kaynağı oldu.

 

Tarih : 27 Mart 2019 Çarşamba 07:53   Okunma : 581

Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi, faaliyete geçmesinin ardında bir yıl olmasına rağmen yüzlerce kadının başvuru kaynağı oldu.

Ağırlıklı olarak kadınların toplumsal önyargılara karşı mücadelesi, sosyal baskı nedeniyle oluşan kaygı bozukluğu ve psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalma konularında 1 yıl içerisinde 170 vatandaş, Kadın Danışma Merkezi’ne başvuruda bulundu.

Mersin Barosu, Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Türk PDR Derneği, City Hospital, üniversiteler ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak, gönüllü yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca, ailenin kutsallığı ve birlikteliğini sağlamak ve geliştirmek amacıyla seminer ve konferanslar verildi. Merkezde ayrıca kadınlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, çocuk ve ergen konusunda da danışmanlık faaliyetine başlanarak ailelere destek olunuyor.

KADININ SOSYAL STATÜSÜNÜ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Haftanın 4 günü psikolojik danışmanlık desteği haftanın 1 günüde hukuki destek ücretsiz olarak verildiğine dikkat çeken Kadın Danışma Merkezi Proje Koordinatörü Esra Uysal, “Merkezimiz kadın geliştiğinde toplumunda gelişeceğini düşünerek kadınlarımızı her alanda desteklemeyi hedeflemiştir. Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve tamamı gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen hizmetler ile kadının sosyal statüsünün güçlendirilmesine çalışılıyor. Merkezimiz, hukuki danışmanlık, psikolojik destek, barınma ve sığınma alanlarına yönelik yönlendirmeler yaparak, kadınları ve çevreyi bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Başvuruda bulunan tüm kadınların kimlik ve özel bilgileri gizli tutuluyor” dedi.

Uysal, merkezde çocuklarıyla gelen kadınların daha rahat görüşme yapabilmesi için çocuk oyun alanı, dinlenme kafeterya bölümünün bulunduğu bilgisini verdi.

KADIN ÖZGÜRLEŞTİKÇE ŞİDDETE KARŞI DAHA DİK DURUYOR

Kadının her alanda statüsünün artırılması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı açıklamada,  “Kadınlarımız ekonomik özgürlüklerini kazandıkça şiddete karşı daha güçlü durabiliyor. Böyle merkezler aracılığı ile kadınlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız. Biz sadece hukuksal ve psikolojik desteğin yanında iş ve kişisel gelişim eğitimleri de veriyoruz. Gönüllü olarak bu projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YARDIM DEĞİL DAYANIŞMA ANLAYIŞI İLE HİZMET VERİYOR

Kadına yönelik şiddet olayının toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Kadına şiddet haberlerinin basın organlarında daha yoğun bir şekilde yer almaya başlamasıyla birlikte tepki de artmaya başladı. Merkezimizin amacı, kadınları rehabilite etmekten öte özgürlüklerine aracılık etmektir. Kadınlarımız yaşadıklarını yargılanmadan paylaşabiliyorlar. Merkezde şiddetle mücadele yolları ve yasal haklara ilişkin sosyal, hukuki, psikolojik destek veriliyor. Çalışmalar yardım değil ‘dayanışma’ esası ile ücretsiz, rahat ve güvenli bir biçimde yürütülüyor. Bu merkezde birlikte dayanışma ile güçleneceğiz” diye konuştu






Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, mezitli belediyesi, chp, yerel seçimler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA