17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada Mersin’in sorunlarını dile getirdi. Mersin`de yeni projelerin yapılmadığını, başlanan projelerin ise tamamlanmadığını söyleyen Kış, "Gelin, parti ayrımı yapmadan, güç birliği içinde Mersinimiz için gereken adımları derhal atalım. Bu konuda tüm vekillerimizi iş birliği yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:54   Okunma : 278

(ANKARA)- CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin`in sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Hükümet tarafından Mersin`e yatırım yapılmadığını ifade eden Kış, "Umuyoruz ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, seçim öncesi `oy vermezseniz, hizmet yok` tehdidi yürürlüğe girmez çünkü biz Mersin`de bunu yaşıyoruz. Büyüyen, gelişen ve artık kabuğuna sığmayan kentimiz, ulaşım noktasında, hükümetin üzerine düşeni yapmadığı, söz verilip bitirilemeyen projelerin merkezi haline getirilmiştir" dedi.

"`OY VERMESENİZ HİZMET YOK` ANLAYIŞINI YAŞIYORUZ"

Gülcan Kış şunları söyledi: 

"Mersin, Türkiye`nin en çok vergi veren illeri arasında ilk 6`da, ülke ekonomisine katkı payında ilk 10`da yer almaktadır ancak kamu yatırımları konusunda hakkını alamayan bir kenttir. Sadece seçim dönemlerinde AKP`li Bakanların uğrak noktası olmuş, hayata geçirilemeyen, vaatlerin sıralandığı bir kent haline dönüştürülmüştür. İşte ben, sizlere, bir kent, yıllarca nasıl ihmal edilmiş, nasıl bilinçli olarak unutulmuş örnekleriyle bunu dikkatinize sunacağım. 31 Mart Seçimleri sonrası, Mersin`de yine sosyal belediyecilik kazanmış, tarihi oy farkı ile, Mersinliler yeniden memnuniyetle Vahap Seçer demiştir. Mersin Büyükşehir Belediyemiz, çalışmalarını kendi öz kaynaklarıyla devam ettirmiş ve bu konuda örnek olmuştur. Çalışan, hizmet eden kazanır. Umuyoruz ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, seçim öncesi `oy vermezseniz, hizmet yok` tehdidi yürürlüğe girmez çünkü biz Mersin`de bunu yaşıyoruz. Büyüyen, gelişen ve artık kabuğuna sığmayan kentimiz, ulaşım noktasında, hükümetin üzerine düşeni yapmadığı, söz verilip bitirilemeyen projelerin merkezi haline getirilmiştir.

"BU CEZALANDIRMA DEĞİL DE NEDİR?"

Bunlardan en ayyuka çıkanı da Çukurova Havalimanı Projesi`dir. Dile kolay, 13 yıldır bitmek bilmeyen bir proje. Her gelen Bakanın açılış için tarih sözü verdiği proje. En son 2024 Ocak ayı içinde açılacağı ilan edildi ve ne yazık ki yine açılamadı. Halbuki bu projeye başlandığı tarihten itibaren, ülkemizde birçok havaalanı açıldı. Yeterli yolcusu olmayan, hatta hiç yolcusu olmayan havalimanları, deniz üzerine dolgu tekniğiyle yapılan ve birkaç yılda hızlıca biten havalimanlarını gördük. Ancak Çukurova Havalimanı bitirilemiyor. Ulaştırma Bakanı Mersin`de eline mikrofon alıp, `Mersin için tüm sözümüzü tuttuk, vaat ettiğimizden fazlasını yaptık her proje için gurur duyuyoruz` diyebiliyor. Hangi gururdan bahsediyorsunuz Sayın Bakan? Bizzat gittim ve gördüm inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu cezalandırma değil de nedir? Mersin bu ülke sınırları içinde değil midir?

"HEDEFLENEN TARİHTE TAMAMLANMADI"

Yine geliyoruz başka bir ulaşım sorununa; Mersin-Gözne yolu üzerinde yer alan Akbelen Katlı Kavşağı`na. Buranın yapımı Karayolları`nın sorumluluğunda. İhalesi 2017 tarihinde yapılmış. Hedeflenen ve açıklanan tarihte tamamlanamadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız defalarca gündeme getirdi. Çözümü için tüm partilere çağrı yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki olağan trafiği daha akıcı ve konforlu hale getirmek için benzer imalatları ortalama olarak 85 günde tamamlamaktadır. Ancak, Karayolları`nın uhdesinde bulunan Akbelen katlı kavşağında 7 yıldır tek çivi bile çakılmadı. Hala hizmete sunulmadı. Yoğun trafiği olan ve transit geçişte kullanılan D-400 karayolu da bir diğer önemli konudur. 2023 yılında günlük 104 bin 531 taşıtın geçtiği D-400 karayolu yapım işi tamamlanmamıştır. Sözleşme tasviye edilmiş olup 6 yıllık süreçte tasviye edilen iş tekrardan ihale edilmemiştir.

"ÇEŞMELİ- TAŞUCU YOLU İŞKENCEYE DÖNÜŞÜYOR"

Geliyoruz Mersin`in kanayan yarası Çeşmeli- Taşucu Otoyolu`na. Bu yol, halk arasında çile yolu olarak anılıyor. AKP`li Mersin vekilleri iyi bilirler. Çeşmeli- Taşucu arası, özellikle yaz aylarında işkenceye dönüyor. AKP`li vekillere sormak istiyorum; yazın bu yolu mutlaka kullanıyorsunuz. 1 saatlik yolu, 5 saatten önce çıkanınız var mı? Hiç mi sorumluluk hissetmiyorsunuz? Kim yapacak o yolu? Bu hükümetin Ulaştırma Bakanlığı değil mi? Ama henüz hiçbir adım yok. Büyükşehir Belediyemiz üzerine düşeni yapıyor. Yani yüzde 60 oy tesadüf değil. Bu noktada söz Ulaştırma Bakanlığı`nda. Herkes üzerine düşeni yaparsa, tamamlanan projelerle Mersin`de yaşam kalitesi yükselecektir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Mersin halkı TBMM`ye 13 milletvekili gönderdi. AKP üst üste Bakanlarını Mersin`den milletvekili yaptı. Ancak anlattığım gibi Mersinimiz hak ettiğini alamıyor. Gelin, parti ayrımı yapmadan, güç birliği içinde Mersinimiz için gereken adımları derhal atalım. Bu konuda tüm vekillerimizi iş birliği yapmaya davet ediyorum."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA