17 Mayıs 2024 Cuma


16:38   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:44   ÜNLÜ SUNUCU ERKAN YOLAÇ 89 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   15:11   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ÇİN BÜYÜKELÇİSİ LİU SHAOBİN İLE BİR ARAYA GELDİ   14:59   ÇORUM`DA BİR ERKEK BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİ VE BALDIZINI ÖLDÜRDÜ   14:58   130 YIL ÖNCE İLK SERİ ÜRETİLEN ARAÇ MERCEDES-BENZ MOTOR-VELOCİPEDE, GELECEĞE İLERLİYOR   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ: ”TAMAMEN BİR KUMPASIN İÇERİSİNDEYDİK”   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ: "SİYASİ YUMUŞAMA LAFTA, GÖSTERMELİK ZİYARETLERDE KALDI”   14:09   ELAZIĞ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ÇİÇEK: ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 YIL ET FİYATLARI DÜŞMEZ   13:59   SEMRA DİNÇER: AKP, HEM VATANDAŞIN CEBİNDEKİ PARASINI HEM DE ÜLKENİN GELECEĞİNİ ÇALDI. VATANDAŞTA ÇOCUK SAHİBİ OLMA HEVESİ KALMADI.   13:49   TÜİK GENÇLERİ ARAŞTIRDI... GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU (3)   13:45   TÜRKER ATEŞ: EKONOMİDE DURGUNLUK ARTARKEN İŞSİZ ORDUSU ÇOĞALIYOR   13:39   MUĞLA`DA 1 GÜNDE 6 PROJEYE `ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR` KARARI VERİLDİ, ÇEVRECİLER İSYAN ETTİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI..."YUMUŞAMA SİYASETİNİN EMARELERİ BUYSA NORMALLEŞMEYİ DÜŞÜNEMİYORUZ"   13:24   KOBANİ DAVASI DÜNYA BASINININ GÜNDEMİNDE: "MUHALEFETİ SUSTURMAYA YÖNELİK BİR GİRİŞİM" YORUMUYLA AKTARILDI   13:23   STK`LARDAN YENİ MÜFREDATA TEPKİ: "TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ"Nİ ÇÖPE ATIYORUZ   13:12   BAYRAMİÇ BELEDİYE BAŞKANI CEM ATILGAN`DAN 19 MAYIS MESAJI  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”


Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimini Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 14:38   Okunma : 220

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Başkan Yıldız; “Toroslarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha yaşanabilir bir ilçe olması için belediye meclis üyelerimiz, çalışanlarımız ve 350 bin Toroslar halkı ile birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

“ÇALIŞMADAN MAAŞ ALMA DÖNEMİ BİTTİ. TOROSLAR’IN HAKKINA ve ALEYHİNE HAMLE YAPAN İNSANLARI AFFETMEYECEĞİZ”

Kamuoyunda tartışmalara neden olan işçi çıkarılması ile ilgili konu ise Mayıs Ayı Meclis Toplantısında gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yıldız, belediye bünyesinden işçi çıkarmak istemediklerini ancak 12 yıldır işe gelmeden, çalıştığı birimi bilmeden maaş alan personelleri tespit ettiklerini söyledi.

Önceliklerinin Toroslar’daki hizmet kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Başkan Yıldız; “İşçi meselesini yeni söylemiyorum. Kampanya döneminde ve belediye başkanı seçildikten sonra hep söyledim. Birincisi işe gelmediğini bildiğimiz çok fazla çalışan var. Fakat bunların tespit edilmesi noktasında da ciddi bir direnç var. Mutlaka aşacağız. Ama biz bunu aşarken, özellikle bürokrat arkadaşlarımızın canı yanmadan aşalım istiyoruz. Bugün mesela bir arkadaşımız için soruşturma açtık. Emre itaatsizlikten ve verilen görevi yerine getirmemekten kaynaklı. Gerekirse ben, bu belediyede çalışan 200 bürokratın 200’üne de soruşturma açarım. Çünkü bu belediye hiç kimsenin babasının malı değil. Hiç kimse bu belediyeden maaş alıp, gidip evinde ayaklarını uzatacak da değil. Maaşını alıyorsan, çalışacaksın. Çalışmayanları gizlemek noktasında bizim bürokratımız da bir hamle yapıyorsa, hepsini çok sevmemize, hepsiyle önümüzdeki beş yıl uyum içerisinde, huzur içerisinde çalışmak istememize rağmen, Toroslar halkının hakkına ve aleyhine hamle yapan insanları affetmeyeceğiz.” dedi.

“SON DÖNEMDE BELEDİYEYE GİREN ARKADAŞLAR, BELLİ Kİ KAMPANYA DÖNEMİ İÇİN İŞE ALINMIŞLAR”

Başkan Yıldız, son dönemde işe giren personelin meslek grubuna bakılmadan, seçim kampanyasında çalıştırılmak üzere belediye bünyesine alındığına dikkat çekerek; “İşten çıkarılacak arkadaşlarımıza gelince, bu arkadaşlarımızın çoğu herhangi bir iş için alınmamış. İşe giriş formları düzenlenmemiş, hangi meslek grubunda çalışacakları, ne iş için alındıkları belli değil. Belli ki kampanya döneminde çalıştırılmış ve şu anda Yunus Emre Kültür Merkezimizin üst katındaki balkonda oturuyorlar. Arkadaşlara şu işi yapacaksınız bile denmemiş. Çok sayıda çalışan yapacakları iş belli olmadığı için sadece oturup bekliyorlar, çay içiyorlar. Gerçekten Toroslar Belediyesinin ihtiyacı için, Toroslar halkına hizmet için alınmış olsalardı bu arkadaşlar şu anda yukarıdaki balkonda oturuyor olmazlardı. Disiplin kararıyla 30 tane arkadaşımız bugün itibariyle işten çıkarıldı. Yıllardır işe gelmediği gibi başka bir belediye idaresi seçilmesine rağmen yine de gelmemekte ısrar ediyor. Senin babanın malı mı burası? Kimin parasını kime veriyorum? Bu bütçeyi, babamın mirası olarak evimden getirmedim. Buradaki herkes devletin memuru ve işçisidir. Çalışmadan maaş alıyorsa devletin parasına göz koymuş, kamunun parasını çalıyor demektir. Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin sonra gelip diyeceksin ki “Ben kendim işten ayrılacam, 12 yıllık tazminatımı vereceksiniz” Olmaz böyle bir şey. Hiçbiriniz işyerindeki kurallara uymayan ve bir gün dahi keyfen işe gelmeyen arkadaşınızı çalıştırmazsınız.” ifadelerini kullandı.

“BU ARKADAŞLARI SAVUNMAYIN, NAMUSUMUZ OLAN PARANIN HAKKININ ÇALINMASINA MÜSAADE ETMEYİN”

Başkan Yıldız, belediye meclis üyelerinden de bu konuda destek istediklerini belirterek; “İşçilik hayatını biliyorum. Özel sektörde çalıştım. Patronunuz iki gün üst üste gelmeyin, haber vermeden üçüncü gün kapının önüne koyar  sizi. Buradan çaldığınız, kamunun parası, bizim namusumuz ve bize emanet edilmiş olan namusumuzu çalıyorsunuz. Lütfen böyle bir şeyi savunmayın. Burada her birinize teslim edilmiş olan ve sizin namusunuz olan paranın hakkının çalınmasına müsaade etmeyin ve bunun tartışılmasına dahi izin vermeyin. Önümüzdeki günlerde verileri net bir şekilde ortaya koyarak açıklama yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 2 asil, 1 yedek üye, Çukurova Belediyeler Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 5 asil, 2 yedek üye, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği meclisinde görev yapmak üzere, belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla 2 üyenin seçimi yapıldı.

Toroslar Belediyesinin, 2023 mali yılı bütçe kesin hesabı görüşülerek, tüm komisyonlara havale edilirken, Toroslar Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere 6 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da yeniden toplanacak.






Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA