3 Haziran 2024 Pazartesi


17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   16:14   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...   13:01   İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINANıN ÇEVRESINDEKI 3 BINA BOŞALTıLDı.. ÇÖKME ANLARı KAMERALARA YANSıDı   11:28   İSTANBUL VALILIĞI: "KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINADA 1 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 7 KIŞI DE YARALANMıŞTıR"   09:33   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "KÜRESEL EMEKLILIK RAPORUNDA EN KÖTÜ EMEKLILIK SISTEMLERININ SıRASıYLA HINDISTAN, FILIPINLER, ARJANTIN VE TÜRKIYE OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı"   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   08:12   3 ILÇE VE 4 BELDEDE YEREL SEÇIM YENILENIYOR... OY VERME IŞLEMLERI BAŞLADı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   17:29   ABD BAŞKANı BIDEN, LGBTQİ+ ONUR AYı`Nı KUTLADı   16:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:03   CHP SAMSUN MILLETVEKILI MURAT ÇAN: "BARıNAKLARı GEZEREK RAPOR OLUŞTURACAĞıZ"   14:08   CHP, YARıN RIZE`DE DÜZENLENECEK ÇAY MITINGI`NE HAZıRLANıYOR...  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Buluşması`na katıldı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Büyükşehir`in sahile kazandırdığı okuma salonu ile öğrencilerin eğitim hayatının ranttan daha önemli olduğu mesajı verdiklerini ve Türkiye`ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını belirtti. 

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 09:25   Okunma : 248

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Buluşması`na katıldı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Büyükşehir`in sahile kazandırdığı okuma salonu ile öğrencilerin eğitim hayatının ranttan daha önemli olduğu mesajı verdiklerini ve Türkiye`ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını belirtti.   

Başkan Seçer, ‘Kente Sözümüz Var` sloganıyla Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında ‘Gençlik Buluşması` gerçekleştirdi. Seçer, gençlerin sorularına cevap vererek, Büyükşehir`in gençlere yönelik hizmet ve projelerini anlattı. 

Kentte öğrencilere otobüsün 1 TL olduğunu hatırlatan Seçer, 2020 yılında 2024 yılına kadar 1 TL tutacağına dair söz verdiğini aktararak, şunları söyledi:

“Toplu taşıma araçları bir belediye için ticari faaliyet değildir. Bir kamu hizmetidir, tamamen destek gerektirir. Süspansiyona ihtiyaç duyar, her belediyenin kabulü süspansiyon oranının yüzde 50`yi geçmemesi yönündedir. Geçen yıl 500 milyon lira toplu taşımaya destek vermemiz gerekirken 750 milyon lira destek verdik. Bu size yapacağımız yol, okuma salonu, gençlik merkezi, ucuz yemek, içmek imkanını bu tarafa aktarmak demektir. Türkiye`nin hiçbir tarafında 1 TL`ye ulaşım yoktur. 

Bizim Çocuk Meclisi`miz var. Bir de Gençlik Meclisi oluşturalım istiyoruz. Gençlik merkezleri konusunda yoğun talepler ve ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Artık Mersin bir üniversite kenti olma hüviyetine doğru gidiyor. 5 yıl önce yönetime geldiğimizde ‘Mersin`i bir üniversite kenti yapmak istiyoruz` dedik. İlk geldiğimiz dönemlerde gençlik şu anki gibi Mersin`de ne hareketliydi ne de mutluydu. Mersin sahillerindeki belediyemize ait kafeler, ki Büyükşehir o kafeleri rant anlayışından uzak tamamen halka açtı. Gıdalarımız güvenli, hizmetimiz son derece güzel. Fiyatlarımız da genel anlamda baktığınız zaman dengeli.”

Seçer, ilerleyen süreçte Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasına ikinci bir okuma salonu kazandıracaklarının da duyurdu.

Göreve geldikten sonra 12 adet okuma salonu açtıklarını hatırlatan Seçer, kurs merkezleri ile ilgili de bilgi verdi. Seçer, “Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`mizde 7 bin 200 öğrencimiz var. Üniversiteye hazırlanan 4 binden fazla lise öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sınava giriş ücretlerinde de biz destek veriyoruz. Üniversiteyi kazanan her genç, 1 yıl boyunca ilk yıla mahsus bizden destek alıyor. Biz eğitim desteğini geri ödemesiz veriyoruz. Biz size bir can suyu veriyoruz” dedi. 

Seçer, üniversite öğrencilerine yönelik hizmetleri aktardı

Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi önlerinde Çamaşır Kafe`nin olduğunu, aynı zamanda Mahalle Mutfakları`nın kampüs çıkışlarına yerleştirildiğini ve 10 TL`ye 3 çeşit sıcak yemeğin öğrenciler için de hazırlandığını hatırlatan Seçer, “Çamaşırlarınızı ücretsiz yıkayabilirsiniz. Orada çayınızı, kahvenizi içebilir ve ikramlarımızdan da yararlanabilirsiniz. ‘Sektörlerin Geleceği Zirvesi`ni yaptık. Bunlar çok yararlı toplantılar. Bunları takip etmenizi arzu ederiz” diye konuştu.

Sinema öğrencilerinden gelen destek taleplerine cevap veren Seçer, bu tür faaliyetler için hayata geçirdikleri Mersin Sinema Ofisi`ne müracaat etmeleri ve uygun görülmesi halinde destekte bulunabileceklerini belirtti.

Seçer`den yeni bisiklet müjdesi

Büyükşehir`in yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarını anlatan Seçer, şunları kaydetti:

“Geldiğimizde sıfır megavatlık kurulu gücümüz vardı. Şu anda 15 megavatlık kurulu gücümüz var. 2024 sonu 3 tesis devreye girecek. Toplam tüketimimizin yüzde 6`sı çöpten ve güneş enerjisi santrallerinden kullanıyoruz. Bu yılsonu bu oran yüzde 18`e çıkacak. 2029`a kadar hedefimiz yeni projelerle yüzde 45`i yakalamak.”

6 ay içerisinde yeni bisikletlerin alınacağını da duyuran Seçer, “Bunlar Kart 33 ile kullanılacak. Sadece parkta değil şehrin her tarafında yeni bisikletleri kullanabileceksiniz. Yaptığımız her yeni caddede, düzenlediğimiz her yeni bulvarda ölçüler müsaitse bisiklet yolu yapıyoruz. Bizim dönemimizde 149 kilometre bisiklet yolu yaptık. 400 kilometre zaten projeksiyonumuz vardı” dedi.

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA