29 Nisan 2024 Pazartesi


15:31   "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"   15:02   İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI DERVİŞOĞLU: “SİZLERE YALVARIYORUM. TÜRKİYE`NİN MEYDANLARINDA ERDOĞAN İLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUM. BANA O GÜCÜ VERİN”   14:10   TMMOB İNŞAAT MÜHANDİSLERİ ODASI, MESLEKTAŞLARININ TUTUKLU YARGILANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ   14:03   BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU: "SON BİR YILDA AÇLIK SINIRI  8 BİN 257 LİRA, YOKSULLUK SINIRI DA 27 BİN 575 LİRA ARTTI"   14:01   İYİ PARTİ`NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ADAYLIĞI KESİNLEŞEN 4 İSİM GENEL BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK   13:52   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER VEDA ETTİ: "BEDELİ ÖDEME SIRASINDA EN ÖNDE KARŞINIZDA DURUYORUM. ALLAHAISMARLADIK"   13:39   BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ İNCİ: “BRÜKSELDE TEMSİL EDİLEN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:32   SİNOP`UN ERFELEK İLÇESİNDE AÇILMAK İSTENEN TAŞ OCAĞINA BÖLGE HALKI TEPKİLİ   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   10:06   CHP`DEN YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİSİ: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKTİDARININ ÇAĞDIŞI EĞİTİM MANİFESTOSU"   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   MAHMUT TANAL`IN, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ÖNÜNDEKİ EYLEMİ SABAH SON BULDU: ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE, DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK   10:01   ELAZIĞ`DA KIZ ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”  
 
     
   

AHEF: Sağlık Çalışanlarının Esnek Çalışma Hakkı Olmadığı İçin Çocukları Zor Durumda


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, sağlık çalışanlarının bu dönemde büyük desteğe ihtiyacı varken Covid-19 pandemisi sorunlarının gün geçtikçe arttığını ancak çözüm üretilmediğini söyledi.

 

Tarih : 20 Kasım 2020 Cuma 05:29   Okunma : 490

Türkiye genelinde aile hekimlerini temsil eden AHEF adına bir açıklama yapan Dr. Özlem Sezen, “Sağlık çalışanlarının da bir ailesi ve çocukları var. 9 aylık dönemde çocuklarından ayrı kaldılar, çoğu zaman aile büyüklerine akrabalarına bırakarak canla başla çalıştılar. Cumhurbaşkanlığının pandeminin ilk aylarında yayınlanan esnek çalışma genelgesinde tüm kamu ve özel hizmet sunan işyerlerinde esnek çalışma uygulanması gerektiği vurgulanırken sağlık bakanlığı bu çalışma değerlendirme şartlarını il sağlık müdürlüğü yetkisine bıraktı. İl müdürlükleri ise son 5 ayda 5 bine yakın sağlık çalışanı covid-19 geçirirken aile hekimliği çalışanlarına esnek çalışma imkânı vermedi” dedi.

Aile hekimliği çalışanlarının çocukları son yasak kararları ile okullara kreşlere gidemiyor. Esnek çalışma izni olmayan sağlık çalışanlarının eşi de çalışıyorsa çocukları ile birlikte zor duruma düşüyorlar. Dr. Özlem Sezen bu durumu şu şekilde açıklıyor. “Aile büyüklerine covid-19 bulaştırma korkusu ile çocuklarına nasıl bakacaklarını düşünen sağlık çalışanları bu anlamda gerçekten zor durumda. Okul yok, kreş yok, eş çalışıyor. Sağlık çalışanı aklı ailesindeyken, çocuğundayken işine nasıl konsantre olacak?”

AHEF’in aile hekimliği çalışanlarının her sıkıntısında olduğu gibi bu sorununda da yanında olduğunu vurgulayan Dr. Sezen, “bu çocuklar 9 aydır anne babalarından zaten uzaktalar. En temel insan hakkı olan ailesine bakma yükümlüklerini yerine getirebilmeleri için tüm sağlık çalışanları da diğer kamu kuruluşları gibi esnek çalışma modeli ile çalışabilmeli. Aile sağlığı merkezinde bir çalışanın hastalığı kapması durumunda diğer çalışanlara da bulaştırma riski çok yüksek. Bu durumda aile sağlığı merkezlerinin işleyişinde ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde aksama meydana gelecektir” diyerek esnek çalışmanın hem aile bütünlüğü hem de sağlık çalışanının virüs yükü için çok önemli bir etken olduğuna dikkat çekti ve bu konuda Sağlık Bakanlığından sağduyu beklediklerini vurguladı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, AHEF

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA