15 Mayıs 2024 Çarşamba


22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:53   EĞİTİM- İŞ MÜLAKAT UYGULAMASINI YARGIYA TAŞIYOR... KADEM ÖZBAY: "GEÇMİŞTE YAPILAN MÜLAKATLAR TORPİL MEKANİZMASININ GÖSTERGESİ, BU ALDATMACALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:49   BÜRO-İŞ SENDİKASI`NDAN `KAMU TASARRUF PAKETİ`NE PROTESTO: "YEDİLER İÇTİLER, HESABI BİZE ÖDETECEKLER. KİM YEDİYSE HESABI ONLAR ÖDESİN"   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   16:33   ERDOĞAN, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ`NİN DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI: ``BU YILIN TARIM DESTEĞİ YIL SONUNDA 91 BUÇUK MİLYAR LİRAYA ÇIKACAK``   16:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDİYE YATIRIMLARIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARLA MİLLETİN HUZURUNDA HESAPLAŞIRIZ"   16:12   YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL: CHP`DE BİR TANE EŞ, DOST, AKRABA ATAMASI YOKTUR. BU YALANLARA KARŞI BU ÖZGÜVENLE MÜCADELE ETTİK"  
 
     
   

AHEF: Sağlık Çalışanlarının Esnek Çalışma Hakkı Olmadığı İçin Çocukları Zor Durumda


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, sağlık çalışanlarının bu dönemde büyük desteğe ihtiyacı varken Covid-19 pandemisi sorunlarının gün geçtikçe arttığını ancak çözüm üretilmediğini söyledi.

 

Tarih : 20 Kasım 2020 Cuma 05:29   Okunma : 512

Türkiye genelinde aile hekimlerini temsil eden AHEF adına bir açıklama yapan Dr. Özlem Sezen, “Sağlık çalışanlarının da bir ailesi ve çocukları var. 9 aylık dönemde çocuklarından ayrı kaldılar, çoğu zaman aile büyüklerine akrabalarına bırakarak canla başla çalıştılar. Cumhurbaşkanlığının pandeminin ilk aylarında yayınlanan esnek çalışma genelgesinde tüm kamu ve özel hizmet sunan işyerlerinde esnek çalışma uygulanması gerektiği vurgulanırken sağlık bakanlığı bu çalışma değerlendirme şartlarını il sağlık müdürlüğü yetkisine bıraktı. İl müdürlükleri ise son 5 ayda 5 bine yakın sağlık çalışanı covid-19 geçirirken aile hekimliği çalışanlarına esnek çalışma imkânı vermedi” dedi.

Aile hekimliği çalışanlarının çocukları son yasak kararları ile okullara kreşlere gidemiyor. Esnek çalışma izni olmayan sağlık çalışanlarının eşi de çalışıyorsa çocukları ile birlikte zor duruma düşüyorlar. Dr. Özlem Sezen bu durumu şu şekilde açıklıyor. “Aile büyüklerine covid-19 bulaştırma korkusu ile çocuklarına nasıl bakacaklarını düşünen sağlık çalışanları bu anlamda gerçekten zor durumda. Okul yok, kreş yok, eş çalışıyor. Sağlık çalışanı aklı ailesindeyken, çocuğundayken işine nasıl konsantre olacak?”

AHEF’in aile hekimliği çalışanlarının her sıkıntısında olduğu gibi bu sorununda da yanında olduğunu vurgulayan Dr. Sezen, “bu çocuklar 9 aydır anne babalarından zaten uzaktalar. En temel insan hakkı olan ailesine bakma yükümlüklerini yerine getirebilmeleri için tüm sağlık çalışanları da diğer kamu kuruluşları gibi esnek çalışma modeli ile çalışabilmeli. Aile sağlığı merkezinde bir çalışanın hastalığı kapması durumunda diğer çalışanlara da bulaştırma riski çok yüksek. Bu durumda aile sağlığı merkezlerinin işleyişinde ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde aksama meydana gelecektir” diyerek esnek çalışmanın hem aile bütünlüğü hem de sağlık çalışanının virüs yükü için çok önemli bir etken olduğuna dikkat çekti ve bu konuda Sağlık Bakanlığından sağduyu beklediklerini vurguladı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, AHEF

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA